• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Finálová séria sa zatiaľ vyvíja jasným smerom, bližšie k majstrovskému titulu sú hráči Komárna, keď zvládli obe doterajšie stretnutia. Do Levíc môžu cestovať so sebavedomím, na dosah je vidina mečbalu a vedenia 3:0 na zápasy. Patrioti o ničom takom nechcú ani počuť a pred domácimi fanúšikmi by radi konečne prelomili čakanie na úspech v súboji o víťaznú trofej. 

Niké SBL 2022/2023 - 3. zápas finále play off (sobota 13. mája, 18.00 h):

Patrioti Levice - BC Komárno

/stav série - 0:2/

K zápasu: Poučenie z chýb v prvej finálovom súboji bolo evidentné, ale ani u súpera z toho nebol želaný výsledok pre "žlto-zelených". Úradujúci šampión nevyťažil z neuveriteľne dominantného nástupu, keď viedol v Komárne 15:0 a už na polčase prehrával o 12 bodov. Napokon sa vrátil do hry o víťazstvo, ale v koncovke nezachytil rozhodujúci nápor Komárna. Výsledkom bola prehra 81:87 a najmä stav 0:2 vo finálovej sérii. "Nemyslím si, že by sme si neuvedomovali stav série. Bojuje sa o každú loptu, o každé miesto na palubovke. Nie je potrebné hovoriť o nejakom nasadení, každý zápas je dôležitý, či je to teraz tretí, alebo to bol prvý, je to jedno. Musíme byť na milión percent pripravení na všetky situácie," jasne povedal pred sobotňajším stretnutím tréner Levíc Michal Madzin. Jeho tímu to zatiaľ nejde podľa ideálov z trojbodovej vzdialenosti, taký Miha Lapornik čaká napríklad na svoj prvý úspešný pokus. V stredu rozhodovali aj výpadky v koncentrácii, čo sú rozhodne veci, ktoré sa nemôžu v sobotu opakovať, inak by sa Patrioti dostali do mimoriadne obtiažnej situácie a vidina obhajoby zlata by sa ešte viac vzdialila. "Bude to ďalší fyzický zápas. Komárno bude hrať tak, ako tomu bolo doteraz. Podľa mňa sa toto stretnutie vyhrá v obrane. Už dvakrát sme za prvý polčas inkasovali cez 40 bodov, to sa nám nemôže stávať, ak chceme vyhrať proti Komárnu. Musíme limitovať ľahké body, ako boli napríklad protiútoky," myslí si Ben Kovac. 

Cesta Komárna za druhým finálovým bodom bola oveľa náročnejšia, ale o to väčšia radosť prepukla v ich konečne zaplnenej športovej hale. "Diabli" sa vyhrabali zo 7-minútového čakania na body v úvode, prečkali aj levické nápory a v závere premenil Shane Gatling takmer všetko, čo sa mu dostalo do rúk. Herná pohoda je evidentná a vedenie 2:0 na zápasy zaslúžené. Ako však znie z mnohých strán, ešte o ničom nie je rozhodnuté. "V treťom zápase to bude najmä o koncentrácii a nemenej dôležité budú fyzické sily. Kto lepšie odpovie na fyzickú hru, zvládne viacej herných úsekov, tak bude mať väčšiu šancu na víťazstvo. Je jasné, že už tajomstvá medzi nami nie sú," uviedol kouč Komárna Zlatko Jovanovič. Zatiaľ čo finálovému súperovi to ideálne za tri body nejde, tak pre doteraz úspešné družstvo je to jedna z kľúčových zbraní. Keď sa k tomu pridávajú viacerí lídri, tak je jasné, že sebavedomie komárňanskému tímu nechýba. Či sa im do tretice podarí uspieť, to sa ukáže v Leviciach. Ďalšia výhra by znamenala zisk finálového mečbalu. "Od soboty veru neviem, čo môžeme očakávať. Je jasné, že Levice plánujú ukázať charakter a bojovať o to, aby opäť neprehrali na domácej palubovke pred viac ako 2000 fanúšikmi. Toto je skutočné finále, bude to podobná bitka ako u nás v Komárne, ktorú rozhodne možno jedna lopta," prezradil Luka Gašič. 

Delegácia rozhodcov:
  • Zdenko Tomašovič, Peter Ženiš, Martin Margala
Kde sledovať: 

Foto: Lukáš Droppan