• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Stredajší výsledok predĺžil finálovú sériu medzi Interom a Komárnom o minimálne jeden ďalší zápas. "Žlto-čierni" sa môžu tešiť z majstrovských osláv pred domácim publikom, "obuvníci" však budú chcieť nadviazať na stredajší výkon a vynútiť si ešte návrat pred svojich divákov. Komu sa to nakoniec podarí?

BK Inter Bratislava - MBK Rieker COM-therm Komárno

/stav série: 3:1/

Hant aréna, sobota 20. mája o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: 213 a Huste

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Zdenko Tomašovič, Pavel Fuska

Čo je potrebné vedieť: Finálová séria priniesla prvýkrát úplne odlišný tón duelu. Komárno predviedlo sebavedomý a koncentrovaný výkon, ktorý ich bez väčších problémov doviedol k prvému tohtosezónnemu víťazstvu proti Interu. Zverenci trénera Richarda Ďuriša nakročili do duelu šnúrou dvadsiatich bodov za sebou a v podstate po pár minútach rozhodli o osude stretnutia. Inter sa hlavne v prvom polčase strelecky trápil, trénerovi Vidinovi nepomohla ani rotácia hráčov. Dobrou správou pre neho však bolo, že sa po tri a pol ročnej pauze úspešne vrátil na palubovky Richard Grznár. V závere si už zahrali aj menej vyťažení hráči, na oboch stranách tak mohli pošetriť tímy nejaké sily. Komu tento výsledok a energia pomôže v sobotu?

Kto proti komu: Komárnu zabrali rozohrávači, dvojica Djordjevič a Tomič sa postarala o 31 bodov. Pridal sa k ním aj Cobb s 8 bodmi. Inter sa v stredu na tomto poste vytrápil, Mrviš, Vlahovič a ostatní neatakovali spoločne ani hranicu 15 bodov.  

Čísla, čísla, čísla: Úvod v podobe dvadsiatich komárňanských bodov za sebou bol rozhodujúci. "Obuvníci" mali lepšiu úspešnosť za dva body, získali viac doskokov a lôpt, hrali kolektívnejšie, menej strácali a na svojom konte mali aj menší počet faulov. Inter naproti tomu mal lepšiu streľbu za tri body, väčší bodový prínos mala tiež ich lavička, v ostatných ukazovateľoch však citeľne zaostávali.

Povedali pred zápasom:

Oliver Vidin, tréner Interu: „Jediné, čo musíme, je vyletieť na Komárno tak, ako Komárno vyletelo v stredu na nás. A tak, ako Komárno minule spravilo všetko možné, aby vyhralo, tak my teraz spravíme všetko možné, aby sme vyhrali a skončili túto sezónu tak, ako sme ju začali. Teda víťazstvom.“ 

Filip Halada, hráč Komárna: "Musíme do toho dať maximum rovnako, ako sme to urobili v domácom štvrtom zápase. Dôležité bude hrať od začiatku až do konca, plne sústredení, musíme proste podať vyrovnaný a kvalitný výkon, iba tak môžeme uspieť. V žiadnom prípade si nesmieme myslieť, že sme naposledy vyhrali a už to pôjde. Každý hráč si musí uvedomiť, že treba začať zápas zodpovedne. Posledný krok býva najťažší, my nemáme čo stratiť, ideme sa do Bratislavy pobiť o predĺženie finálovej série a chceme ju vrátiť opäť do Komárna!"

Foto: Vladimír Dorňák