• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Do dvoch hracích dní je rozložený program štvrtého kola Slovenskej basketbalovej ligy. V sobotu sa na Spiši bude hrať o ukončenie čakania na víťazstvo, domáci basketbalisti privítajú Handlovú. Prievidzu čaká tohtosezónna premiéra pred svojim publikom, na úvod privítajú nováčika z Lučenca. Atraktívny duel bude aj pod Tatrami, Svit privíta úradujúceho majstra z Levíc.

BC Prievidza - BKM Lučenec

Niké aréna, sobota 20. októbra o 16.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Anton Šarišský, Martin Margala, Tomáš Holländer

Aktuálne informácie: Až v štvrtom kole sa prvýkrát v novom ročníku predstavia pred domácimi fanúšikmi basketbalisti Prievidze. Už teraz však majú dobrú vizitku, pretože oba zápasy u súperov vyhrali. Oveľa viac sa samozrejme cení úspech v tradičnom hornonitrianskom derby, Handlovú na svojej palubovke zdolali 82:77. V Niké aréne ich tak čaká boj o natiahnutie víťaznej série. Na hornú Nitru však pricestuje odhodlaný nováčik z Lučenca. Ten zatiaľ čaká na premiérové dva body v sezóne, ale proti Interu naznačil, že to môže byť iba otázka času. "Novohradčania" totiž bratislavský celok výrazne potrápili, nakoniec s ním prehrali tesne 82:88. Domáci majú jasný cieľ - získať tretie víťazstvo za sebou, hostia ukončiť šnúru troch prehier za sebou.

Motívy zápasu: Domáca premiéra, bohatý sprievodný program, Prievidza poňala úvodný duel v Niké aréne veľkolepo. Potvrdia zverenci trénera Michaela Claxtona výborný vstup do sezóny alebo získa nováčik cenný skalp?

Povedali pred zápasom:

Michael Claxton, tréner Prievidze: "Pripravujeme sa na agresívnu obranu, ktorú Lučenec v tejto sezóne predvádza. Ak chceme byť úspešní, tak musíme ich tlak v defenzíve zvládnuť. Rovnako sa veľmi tešíme na našich skvelých fanúšikov a veríme, že na prvý domáci zápas prídu v čo najvyššom počte. Budeme pripravení vydať zo seba maximum."

Ike Agusi, hráč Lučenca: "Myslím si, že to bude náročný zápas. Prievidza má extrémne talentovaný tím, v ktorom je dobrý mix slovenských a zahraničných hráčov. Budeme musieť byť výborní v defenzíve, ak chceme pomýšľať na víťazstvo. Čaká nás atraktívne stretnutie."

 

Iskra Svit - BK Levickí Patrioti

Iskra aréna, sobota 20. októbra o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Marek Kúkelčík, Milan Brziak, Tomáš Kiss

Aktuálne informácie: V rámci sobotňajšieho programu ide jednoznačne o najatraktívnejší duel. Iskra síce prišla v Žiline o neporaziteľnosť, keď prehrala 73:93, ale doma by rada naštartovala novú sériu. Proti však bude úradujúci majster, ktorý má ako jediný na svojom konte už tri triumfy. Levickí Patrioti predviedli v tradičnom derby s Komárnom ďalší víťazný obrat, z juhu Slovenska si napokon odnášali víťazstvo 95:83. Stretnutie síce nedohral pre zranenie Luka Katura, vrátiť by sa už však mal uzdravený Boris Bojanovský. Na jednom poste tak budú Levičania oslabení, na druhom získali väčšiu variabilitu. 

Motívy zápasu: Práve pod košom sa môžu odohrávať kľúčové súboje, domáca dvojica Chris Washburn (priemer 11,7 doskoku na zápas) a DeAndre Davis (9,7 doskoku) patrí v tomto smere zatiaľ k ligovej špičke. Zle na tom nie sú ani Patrioti, v kádri majú Borisa Bojanovského (10,0 doskoku), Stevena Davisa a Nikolu Gačešu (obaja zhodne po 4,7 doskoku)

Povedali pred zápasom:

Michal Madzin, tréner Svitu: "Zápas proti majstrovi, ešte k tomu doma v Iskra aréne. Motivácia musí byť najväčšia ako sa dá. Bude proti nám stáť jedno z najlepších družstiev v súťaži a preto len top výkon nám zaručí, aby sme mohli konkurovať. Verím, že príde plná hala a že si v super atmosfére zápas odbojujeme a užijeme."

Milan Žiak, hráč Levíc: "V tíme je dobrá nálada a už sa tešíme na najbližší zápas vo Svite. Na palubovku sa vracia Boris Bojanovský, ale prišli sme o Luku Katuru, čiže sa stále trápime so zraneniami. Ideme bojovať aj za chalanov, ktorí hrať nemôžu. Svit je doma veľmi nebezpečný a my musíme hrať zodpovedne hlavne v obrane."

 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - MBK Handlová

Mestská športová hala, sobota 20. októbra o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Martina Fanfara, Peter Karniš

Aktuálne informácie: Jedno je isté, na Spiši sa v sobotu večer skončí jedna séria prehier. "Novovešťania" aj "Baníci" zatiaľ čakajú na prvé body v sezóne. Domáci mali v stredu voľno, počas týždňa však prišlo k prvej hráčskej zmene v novom ročníku. Z ich tímu sa porúčal Cameron Williams, na jeho miesto prišiel Eric Nottage. Prinesie tento impulz želaný efekt? Handlovčania prehrali už tri stretnutia za sebou, tréner Peter Torda dokonca nevylúčil, že aj v ich tíme môže prísť k rošádam. Práve sobotňajší duel a nebezpečenstvo predčasného konca v družstve môže jeho zverencov namotivovať. Pretrhne Handlová v správnom čase čakanie na výhru?

Motívy zápasu: Motivácia je jasná - ukončiť sériu prehier. Súboj predposledného s posledným môže byť tiež zaujímavým zrkadlom, na koho sa budú môcť tréneri v dôležitých dueloch spoľahnúť. Potiahnu k výhre skúsenosti alebo kolektívny výkon?

Povedali pred zápasom:

Georgios Bitzanis, tréner Spišskej Novej Vsi: "Handlová je tím s veľkými ambíciami. V kádri je plno vysokých hráčov, na to sa musíme pripraviť. My sme počas týždňa urobili zmenu na kľúčovom poste, verím, že nás to naštartuje k prvej výhre."

Peter Torda, tréner Handlovej: "Čaká nás ťažký zápas. Našim cieľom je nadviazať na poslednú časť zápasu proti Prievidzi. Sme pripravení bojovať o prvé víťazstvo v tomto ročníku."

Foto: Daniel Faix