• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Slovenská basketbalová liga má počas týždňa prvú kratšiu prestávku, vyplní ju však atraktívna predohrávka piateho kola. Na Pasienkoch sa pokúsia basketbalisti Komárna zastaviť víťaznú sériu Interu Bratislava. Podarí sa im to?

5. kolo SBL 2019/2020:

Inter Bratislava - MBK Rieker COM-Therm Komárno

Eurovia aréna, streda 16. októbra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Martin Margala, Peter Gacík

Aj napriek zraneniam pivotov Michala Čekovského a Michaela Fuseka, zažíva Inter Bratislava úspešný vstup do nového ročníka SBL. "Žlto-čierni" sa totiž úspešne adaptovali na nahustený a náročný program, keďže ich už čoskoro čaká skupinová fáza Európskeho pohára FIBA. V predchádzajúcom týždni dokázali zvíťaziť v troch zápasoch v priebehu štyroch dní, najskôr uspeli v Leviciach a následne doma proti Spišskej Novej Vsi a Lučencu. Zverenci trénera Aramisa Nagliča tak zatiaľ kráčajú za obhajobou titulu suverénne, v lige neokúsili chuť prehry už v 28 dueloch po sebe. "Komárno aj Prievidza sú veľkí a tradiční súperi Interu. O problémoch, ktoré teraz Komárno má, nechcem rozmýšľať, lebo rovnaké riešime aj my – hovorím o zraneniach. Chceme sa pripraviť veľmi poctivo, lebo Komárno už viackrát dokázalo, že vie vyhrať v Bratislave. To nechceme dovoliť. Nebude to ľahké, ešte asi nebudeme posilnení, ale mali sme čas na regeneráciu a zopár dobrých tréningov, aby sme nabrali energiu. Ideme do toho naplno," povedal pred zápasom tréner Interu Aramis Naglič. 

Najbližší súper bratislavského celku tiež počíta na svojej strane straty, len s tým rozdielom, že sú oveľa citelnejšie. Komárnu chýba od začiatku sezóny slovinská dvojica rozohrávačov Nini Gabrijel a Boban Tomič, pred niekoľkými dňami sa k ním navyše pridali aj Nenad Miloševič a Svetozar Stamenkovič. Bez štvorice hráčov tak "obuvníci" nemali nárok na palubovke Prievidze, kde napokon prehrali hladko 73:101. Trénera Aleksandara Vržinu navyše určite nepotešila správa, že zdravotné problémy hlásil aj Lukáš Bolek. V akej zostave pricestuje Komárno do hlavného mesta, to je momentálne otázne, ale tím z juhu Slovenska už viackrát v histórii dokázal nájsť recept na svojho tradičného rivala. "Obe mužstvá sa musia vysporiadať s chýbajúcimi hráčmi kvôli zraneniam. Inter je doma silný, no my sa ideme pobiť o čo najlepší výsledok a určite neskladáme dopredu zbrane," uviedol hráč Komárna Ladislav Stojanov. 

Foto: Vladimír Dorňák