• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Do dvoch hracích dní je naplánované 24. kolo Slovenskej basketbalovej ligy. Na diaľku sa v ňom bude bojovať o ôsme miesto, Komárno privíta doma Svit a Spišská Nová Ves si zmeria sily s Lučencom. Žilina bude mať v Prievidzi šancu priblížiť sa o čosi viac svojmu tabuľkovému susedovi.

SBL 2019/2020 - 24. kolo:

MBK Rieker COM-Therm Komárno - Iskra Svit

Mestská športová hala, sobota 18. januára o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Marek Kúkelčík, Ladislav Bartoš

Komárno postupne zlepšuje svoj herný prejav, káder sa hádam konečne stabilizoval a aj zdravotná stránka družstva je už oveľa lepšia. Badateľné to bolo už v predchádzajúcom kole na Pasienkoch, kde hrali 25 minút s lídrom viac ako vyrovnanú partiu. Prišiel však výpadok koncentrácie, čo skúsený Inter tvrdo potrestal. Chuť si môžu teraz "obuvníci" napraviť pred domácim publikom. Podľa našich informácií odišla z tímu zámorská dvojica Johnny Baldwin a Austin Williams. "V stredajšom zápase sme 20 minút hrali dobre, proti Svitu však budeme potrebovať z tejto hry 30-35 minút. Sústredili sme sa na zlepšenie obrany a bude dôležité, aby sme hrali ako tím. Súper minulý týždeň zvíťazil v tesnom zápase a to im dodalo sebavedomie. Budeme sa snažiť vypojiť z hry kľúčových hráčov súpera. Hráme na domácom ihrisku, čiže sa chceme našim fanúšikom odvďačiť za ich podporu víťazstvom," povedal pred zápasom tréner Komárna József Molnár.

Svit zvládol počas predchádzajúceho víkendu vypäté východniarske derby, po ktorom ho čakala krátka zápasová prestávka. "Podtatranci" sa po dlhšej maródke kľúčových hráčov opäť prebúdzajú, s aktuálnym 6. miestom určite nie sú spokojní. Dobrou správou je, že ďaleko nie je piata a štvrtá pozícia, k tomu je však samozrejme potrebné zbierať body u súperov. Začať s tým môžu na juhu Slovenska. "Čaká nás ťažký zápas, nakoľko Komárno v poslednom období značne obmenilo zostavu a pred domácim publikom budú určite pripravení odovzdať zo seba maximum. My sa však musíme sústrediť na seba a vstúpiť do zápasu koncentrovane a s veľkou energiou. Verím, že ak dodržíme herný plán a vyvarujeme sa slabším momentom, tak môžeme v tomto stretnutí uspieť," myslí si asistent trénera Svitu Róbert Ištvánik.

8 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - BKM Lučenec 

Mestská športová hala, sobota 18. januára o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos 

Delegácia rozhodcov: Anton Šarišský, Peter Karniš, Michal Perečinský

Spišiaci stále nevedia zastaviť sériu prehier, aktuálne číta už sedem zápasov. Jedinou pozitívnou správou je, že bodovo je na tom rovnako aj ich súper o ôsme miesto - Komárno. O to dôležitejšia bude v najbližších kolách každá výhra alebo prehra. Podľa našich informácií už nie je súčasťou "Novovešťanov" Poliak Wiktor Sewiol, otázna je aj účasť Ivana Židzika, ktorý nehral od konca decembra v bielo-modrých farbách. "Oba naše vzájomné zápasy skončili veľmi tesne a vyrovnaný zápas očakávam aj tentokrát. Musíme sa zomknúť a dostať sa z toho, kam sme sa dostali. Rozhodnú malé detaily, musíme robiť správne veci v správny čas a výsledok sa iste dostaví," vyhlásil krídelník Spišskej Novej Vsi Ramel Thompkins.

Lučenec zažehnal krátkodobý výsledkový výpadok a opäť si pripísal na svoje konto ďalšiu úspešnú koncovku. Tentoraz sa zrodila v Žiline, aj keď pravda je, že cestu za víťazstvom si hráči BKM zdramatizovali sami. V správnej chvíli však zabrali v defenzíve a z mesta pod Dubňom si odnášajú nielen dva body, ale aj stále post druhého najlepšieho tímu súťaže. Teraz je pred nimi ďalší duel u súpera a ďalšia možnosť zlepšiť bilanciu vonku. "Ďalší náročný zápas pred nami v Spišskej Novej Vsi. Domáci tím má kvalitu a urobia všetko pre dobrý výsledok. Dúfam, že sme dostatočne pripravení a odovzdáme na ihrisku všetko. Verím, že sa nám podarí nadviazať na zlepšenú hru zo Žiliny," prezradil kouč Lučenca Peter Jankovič. 

IMG 4043

BC Prievidza - BK Slávia Žilina 

Niké aréna, sobota 18. januára o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos 

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Tomáš Doušek, Jakub Izák 

Prievidza pripravila svojim fanúšikom v stredu večer najlepšiu možnú odpoveď na víkendovú prehru, keď uspela v baníckom derby v Handlovej. Úspech u tradičného rivala je vždy cenný, navyše znamenal poistenie štvrtého miesta v tabuľke. Teraz je pred zverencami trénera Tihomira Bujana ďalšia výzva, v domácom prostredí sa prípadným úspechom môžu na chvíľu striasť ďalšieho rivala v boji o horné priečky. "Čaká nás ťažký súper zo Žiliny. Musíme sa dobre pripraviť a udržať energiu z derby. Verím, že bude plná hala a na ihrisku budeme mať šiesteho hráča," uviedol asistent trénera Prievidze Maroš Helmecy. 

Dve tesné koncovky, v oboch prípadoch nepriniesli Žiline úspech. Mrzieť môže hlavne domáca prehra s Lučencom, kde sa Slávii dokonca podarilo otočiť duel na svoju stranu, ale v záverečnej dvojminútovke nezaznamenala ani jeden bod. "Šošoni" sú síce stále na piatej pozícii, ale rivali si už na ich umiestnenie robia zálusk. Povinnosť velí zvíťaziť a udržať si súperov ďalej od tela. Žilinčanom sa však v tomto ročníku nedarí u súperov podľa predstáv. "Po tesných prehrách s Levicami a Lučencom sme si spravili analýzu pomocou rozboru videa, aby sme sa vyvarovali chybám, ktoré sme spravili počas zápasu, ale aj v samotnom závere. Vieme, že nás čaká súper, ktorý má veľkú kvalitu v podkošovom priestore. Tej budeme musieť čeliť a eliminovať ju. V Prievidzi je stále dobrá basketbalová atmosféra, ktorá motivuje všetkých hráčov na zápas. Do Prievidze ideme zabojovať o víťazstvo," vyjadril sa kormidelník Žiliny Ivan Kurilla. 

Foto: Karol Scholtz, Michal Búza, Ladislav Szibilla