• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Hrací poriadok 25. kola Slovenskej basketbalovej ligy je rozdelený do dvoch dní. V predohrávke si zmerajú sily Iskra Svit a Patrioti Levice. Oba celky pomýšľajú na vyššiu pozíciu v tabuľke, ktorý z nich urobí v piatok večer dôležitý krok?

SBL 2019/2020 - 25. kolo:

Iskra Svit - Patrioti Levice

Iskra aréna, piatok 24. januára o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Tomáš Doušek, Peter Gacík

Pod Tatrami majú v posledných dňoch dôvod na úsmev, Iskre sa totiž podarilo uspieť v dvoch stretnutiach po sebe, vďaka čomu sa výraznejšie striasli siedmej Handlovej a zároveň sa priblížili štvrtej Prievidzi. S menšími zdravotnými starosťami sa zatiaľ družina okolo trénera Rudolfa Juga pasuje statočne, dôkazom toho bol úspech vo vypätom a náročnom zápase v Komárne (90:84). Svit si drží pred svojim publikom výbornú bilanciu, v predchádzajúcom meraní síl vyšli Levičania naprázdno. "V piatok nás čaká na domácej palubovke veľmi ťažký súper. Levice majú dobre vyskladaný tím s kvalitnými Slovákmi, ale aj legionármi. V poslednej dobe trochu obmenili káder, preto bolo možno trochu ťažšie urobiť dobrý skauting. Poctivo sme sa na tento súboj pripravovali a verím, že ak odovzdáme zo seba na ihrisku všetko, tak budeme môcť pomýšľať na úspech," uviedol pred zápasom asistent trénera Svitu Róbert Ištvánik.

Spokojnosť určite panuje aj v Leviciach, keďže ťahajú trojzápasovú šnúru výhier. Počas uplynulého týždňa si odvážali aj bez zraneného Borisa Bojanovského dva body zo Spišskej Novej Vsi (79:62). Nedávne výsledky ich navyše opäť vrátili do boja o druhé miesto, v piatok večer môžu po dlhšom čase preskočiť tabuľkového rivala z Lučenca. Patrioti mali pred náročným programom na prelome januára a februára dlhšie zápasové voľno, čo vedenie klubu využilo k rošáde na súpiske. Žlto-zelený dres si už s určitosťou neoblečie Američan Marty Hill, premiéru bude mať pod Tatrami jeho krajan Chris Flemmings. "Očakávame ťažký zápas. Svit je dobrý v tranzícii do útoku, preto musíme hrať dobrú obranu a byť koncentrovaní 40 minút. Nie je pred nami nič ľahké, špeciálne v ich hlave, ale urobíme všetko, aby sme zvíťazili," povedal rozohrávač Levíc Amin Hot. 

Foto: Daniel Faix