• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Dvaja účastníci Final Four Slovenského pohára už majú svoju miestenku zaistenú, o tretie miesto si to rozdajú počas víkendu Lučenec a Svit. Komu sa podarí nadviazať na ligový triumf zo stredy?

Slovenský pohár - štvrťfinále (sobota 6. marca o 18.00 h):

BKM Lučenec - Iskra Svit

K zápasu: Lučenec má za sebou úspešný súboj s tabuľkovým susedom - Spišskými Rytiermi a práve na tohto súpera sa po víťazstve (66:60) bodovo dotiahol. Cesta za triumfom nebola v skôr obranne ladenom stretnutí jednoduchá, výstrahou môže byť najmä koncovka, v ktorej si "pelikáni" nechali ujsť dvojciferný náskok. Práve tento úsek skritizoval po zápase aj tréner Peter Jankovič. Dva body sú však dva body, teraz je pred jeho zverencami nová kapitola a nový cieľ - zabezpečiť si miesto v semifinále Slovenského pohára. "V pohári nás čaká nepríjemný súper zo Svitu. Svit má momentálne dobrú formu, o čom hovoria aj výsledky z predchádzajúcich zápasov. Vieme, v čom je Svit silný a budeme sa snažiť minimalizovať práve tieto stránky súpera. Keďže ide o pohárové stretnutie, tak máme len jednu šancu a nebude čas na opravný zápas. Pôjdeme do stretnutia s tým, že chceme postúpiť na Final Four," povedal tréner Lučenca. 

Svit mal cestu za víťazstvom jednoznačne ťažšiu, pretože až dvakrát musel otáčať nepriaznivý vývoj duelu s Prievidzou. Po dobrej koncovke (84:79) si však ponechal oba body v Iskra aréne a zase raz sa priblížil k top štvorke, čo by znamenalo výhodu domáceho prostredia v prvom kole play off. Pravda, ako priznal tréner "medveďov" Róbert Ištvánik, výkon jeho zverencov mal ďaleko od ideálu, počíta sa však víťazstvo. Na to sa teraz pokúsia nadviazať na palubovke súpera, kde by si radi vybojovali postup na Final Four turnaj. 

Kto píska: Zdenko Tomašovič, Pavel Fuska, Stanislav Bara

Na čo sa zamerať: Oba tímy sa prezentujú skôr ofenzívne ladeným basketbalom, otázka teda je, kto zaberie v defenzíve. Čísla v tomto smere hovoria pre Lučenec (počet inkasovaných bodov), ale Svit je na tom lepšie z hľadiska útoku. 

Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan