• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Na záver veľkonočných sviatkov je tu dohrávka 37. kola Niké SBL, ktorá prinesie súboj o druhé miesto. Levice majú šancu spečatiť miestenku v semifinále, na to si však robí zálusk aj ich súper - Inter Bratislava.

Niké SBL - 37. kolo (pondelok 5. apríla o 18.00 h):

Patrioti Levice - Inter Bratislava

K zápasu: Pred Patriotmi je posledný krok na zabezpečenie priamej účasti v semifinále play off. Všetko majú vo svojich rukách, stačí im k tomu uspieť práve proti tabuľkovému susedovi. Počas víkendu sa zverenci trénera Michala Madzina na zisk dvoch bodov vytrápili, z Handlovej si ich odniesli po predĺžení a najtesnejším možným rozdielom (95:94 pp). Teraz môžu pokračovať vo víťaznej sérii, urobiť definitívu za vyhnutím sa prvého kola play off a stále myslieť aj na prvenstvo po základnej časti. "Nemáme moc času na regeneráciu, o to viac sa musíme sústrediť na taktiku a pokyny trénera. Do rotácie sa nám vrátil Martin Bachan, čo nám pomôže. Vieme, čo zhruba očakávať od hráčov Interu, je to len o nás," vyjadril sa Viktor Juríček. 

Na priame miesto v semifinále pomýšľa aj Inter Bratislava. "Žlto-čierni" však musia zároveň pozerať aj na to, aby neprišli o svoje aktuálne tretie miesto v tabuľke. Počas víkendu mohli v tomto smere urobiť dôležitý krok, ale vo Svite neuspeli (81:97). Bratislavský tím čaká ešte zaujímavý záver základnej časti, keďže sú v hre o 2. - 4. miesto. Prípadný zisk dvoch bodov z Levíc by im v tomto smere mimoriadne pomohol. "Vieme, ako dôležité a náročné budú tieto dva nasledujúce zápasy pre nás. Ak chceme byť úspešní, tak musíme plniť zápasový plán. Oba tímy poznáme veľmi dobre, vieme ako hrajú. Musíme byť ešte viac koncentrovaní. Do play off zostávajú iba štyri stretnutia a našim cieľom je umiestniť sa minimálne na druhom mieste, aby sme sa vyhli prvému kolu play off. Dobre sme pracovali a v nasledujúcich zápasoch sa pokúsime to ukázať. Nebude to jednoduché, ale sme pripravení bojovať a zvíťaziť," povedal asistent trénera Interu Edgars Jaunzems.

Kto píska: Anton Šarišský, Martin Margala, Stanislav Bara

Na čo sa zamerať: Výsledky oboch tímov sú vo veľkej miere založené na tom, ako sa darí rozohrávačom a hráčom pod košom. V prípade Levíc môžeme hovoriť o produkcii Šimona Krajčoviča, Henriho Wade-Chatmana, Borisa Bojanovského a Viktora Juríčka. Na strane Interu je to Lautaro Lopez, Arnas Beručka, Michael Fusek a Richard Körner.

Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan