• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Už bez prítomnosti divákov sa postupne opäť rozbieha kolotoč Niké Slovenskej basketbalovej ligy. Všetko odštartuje dohrávka 9. kola, Komárno v nej privíta Spišských Rytierov.

Niké SBL - 9. kolo (utorok 30. novembra o 18.00 h):

BC Komárno - Spišskí Rytieri

K zápasu: Nováčik neprestáva v pozitívnom duchu prekvapovať, aktuálne ťahá štvorzápasovú šnúru výhier. Pred reprezentačnou prestávkou síce musel odložiť pre koronavírus stretnutie s Levicami, ale počas zápasového voľna sa posilnil. Do Komárna prišiel na hosťovanie talentovaný Máté Balogh. Aj s jeho pomocou sa zverenci trénera Zlatka Jovanoviča pokúsia potvrdiť momentálnu formu a postavenie v tabuľke. "Čaká nás ďalší ťažký zápas po dlhšej prestávke. Mali sme dosť dlhý čas na prípravu, poznáme, akým štýlom hrajú Spišskí Rytieri, preto musíme nastúpiť koncentrovane a plniť veci, na ktorých sme sa dohodli. Hráme síce bez divákov, čo je veľká škoda, ale určite necháme na ihrisku všetko, aby sme pokračovali v našej sérii," vyjadril sa rozohrávač BC Branislav Pipíška. 

Úradujúci majster prekvapujúco pred prestávkou doma zaváhal, keď vo východnirskom derby nestačil na Svit (86:96). Strata bodov znamenala prepad na piate miesto tabuľky. "Novovešťania" zatiaľ moc nehrali u súperov v tejto sezóne, ich aktuálna bilancia je 1 výhra a 2 prehry. Na juhu Slovenska sa pokúsia túto bilanciu zlepšiť a tiež sa dostať na vyššiu priečku v Niké SBL. "Máme svoje problémy, ale tie si musíme vyriešiť sami a nechceme sa na ne nijako vyhovárať. Po zbabranom zápase so Svitom, cestujeme na pôdu nováčika, ktorý je na víťaznej vlne a je jedným z najväčších pozitívnych prekvapení ligy. Čaká nás veľmi ťažký zápas, musíme sa zomknúť ako tím a ukázať morálno-vôľové schopnosti, len poctivým prístupom a bojovnosťou môžeme v Komárne uspieť. V pondelok sme sa dozvedeli smutnú správu, do basketbalového neba odišiel náš dlhoročný podporovateľ a priateľ novoveskeho basketbalu Bohuš Šmatlák, budeme samozrejme bojovať aj za neho. Vieme, že nás čaká neľahká šichta, no túžime sa s touto výzvou popasovať dôstojne," uviedol asistent trénera Erich Korfanta. 

Kto píska: Pavel Fuska, Martin Margala, Ladislav Bartoš

Kde sledovať:

Foto: Barbora Klorusová