• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

O dva zápasy menej oproti pôvodnému programu, ale aj neúplné 20. kolo prinesie pre divákov atraktívny basketbal. Väčší náboj bude mať zápas v Leviciach, Patrioti sa pobijú s Handlovou o prvú miestenku do Final Four Slovenského pohára. Do neďalekého Komárna pricestuje Svit, jeden z týchto dvoch tímov bude pokračovať vo víťaznej sérii.

Niké SBL - 20. kolo (streda 19. januára o 18.00 h)

/hrá sa v režime OP/

Patrioti Levice - MBK Baník Handlová

K zápasu: Levičania už definitívne nechali zabudnúť na prievidzskú kliatbu, v Niké aréne uspeli aj v druhom tohtosezónnom meraní síl (89:65). Jedinou škvrnou na 11. víťazstve v rade tak bolo zranenie Eduarda Kotáska, jeho účasť v stredajšom stretnutí je viac ako otázna. Inak majú Patrioti sebavedomú fazónu, vďaka ktorej sa im darí preklenúť aj prípadné absencie v zápasoch. Teraz majú zverenci trénera Michala Madzina navyše dvojnásobnú motiváciu, v predchádzajúcom ročníku chýbali vo Final Four Slovenského pohára. "Handlová je veľmi nebezpečný tím. Určite si uvedomujú, že majú vyššiu kvalitu, ako ukazuje momentálne postavenie v tabuľke, preto sa na zápas musime zodpovedne pripraviť a keď budeme hrať svoju hru celých 40 minút, tak budeme úspešní," myslí si krídelník Levíc David Abrhám.

Na hornej Nitre uspeli počas víkendu len Handlovčania, ktorí potvrdili, že to v tomto ročníku vedia na Spišských Rytierov (90:84). Dôležitými dvoma bodmi si nielenže udržali šieste miesto, ale sa priblížili aj piatemu Interu Bratislava. Zo psychologického hľadiska to bol tiež dôležitý duel, podarilo sa im zastaviť rozbehnutého súpera a ideálne zareagovať na "varovný prst" od vedenia klubu. Navyše radi by zastavili víťazné ťaženie súpera a po takmer 7 rokoch sa predstavili vo Final Four Slovenského pohára. "Nastúpime proti najväčšiemu favoritovi súťaže, to ale neznamená, že si do Levíc ideme len tak zahrať. Mali by sme využiť dobrú náladu po sobotnom víťazstve a aj na palubovkách súperov hrať konštantnejšie. V prvom rade, chceme podať čo najlepší výkon a odohrať dobrý zápas. Pokúsime sa využiť naše zbrane v útoku, no v prvom rade musíme vychádzať z precíznej obrany. Iba tak môžeme pomýšľať na prekvapenie kola," vyhlásil tréner "baníkov" Danilo Rakočevič. 

Kto píska: Marek Kúkelčík, Pavel Fuska, Roman Lamoš

Kde sledovať: 

 DSC 0183

BC Komárno - Iskra Svit 

K zápasu: Komárno je späť vo víťaznej nálade, čo potvrdil triumfom nad Lučencom (95:84). Nováčik vďaka zaváhaniu Spišských Rytierov a práve výhrou nad Lučencom, zvýraznil svoj náskok na druhom mieste. Na juhu Slovenska tak majú fanúšikovia opäť radosť z basketbalu, čo môžu stvrdiť postupom na Final Four Slovenského pohára. Zapojiť sa do boja o prvú trofej sezóny by bolo príjemným bonusom pre družinu okolo trénera Zlatka Jovanoviča. "Očakávame veľmi vyrovnané stretnutie. Svit hrá prechodovú hru, navyše využívajú aj hru 1 na 1. Toto bude asi aj kľúčom úspechu, zastaviť ich a pokúsiť sa získavať doskoky. Verím, že aj za podpory fanúšikov sa nám podarí zabojovať o víťazstvo," povedal krídelník BC Luka Gašič. 

Ešte stále čerstvý tréner Svitu Luka Bujas zaznamenal prvú výhru na lavičke Iskry. Podarilo sa mu to v súboji s Interom Bratislava (82:72), po ktorom stále môžu rozmýšľať nad tabuľkovým postupom. K tomu by mala dopomôcť aj nová posila medzi "medveďmi" - Nedim Mustafica. Proti Komárnu by už mohol Bosniak debutovať v žlto-modrom drese. Hneď na úvod ho čaká veľmi náročný súper, ktorý má výsledkovú pohodu. "V stredu sa predstavíme na palubovke Komárna. Vieme, akou silou disponuje tento tím, ale my sa musíme sústrediť predovšetkým na seba. Chceme nadviazať na výkon proti Interu a odohrať zápas, po ktorom budeme môcť byť spokojní," vyjadril sa asistent trénera Iskry Róbert Ištvánik. 

Kto píska: Zdenko Tomašovič, Tomáš Doušek, Artjoms Ribakovs

Kde sledovať: 

Foto: Karol Scholtz, Lukáš Droppan