• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Jednoduchšie to už ani nemôže byť. Lučenec hrá o všetko, prehra znamená koniec majstrovských ambícií a zakončenie sezóny so strieborným leskom. Výhra by vrátila finálovú sériu ešte raz do Novohradského regiónu. Tromfy sú ale na strane Levíc, vedenie 3:1 na zápasy a výhoda domáceho prostredia. Dá sobotňajší večer definitívnu bodku za sezónou 2021/2022?

Niké SBL - 5. zápas finále play off (sobota 7. mája o 19.00 h):

Patrioti Levice - BKM Lučenec

/stav série 3:1/

K zápasu: Prvý triumf hosťujúceho tímu vo finálovej sérii nemohol prísť v správnejšom čase. Síce konečný výsledok (82:52) vyznieva presvedčivo, do tretej štvrtiny to Levice nemali také jednoduché. Prišiel však málo vídaný a hlavne dominantný záver, 20-bodová šnúra a celkovo vyhrať poslednú časť 25:1, to sú ukazovatele, ktoré sa v boji o majstrovský titul len tak nevidia. "V prvom rade očakávam plnú halu, na to sa veľmi teším. Je to také zadosťučinenie za celú sezónu, v ktorej sme sa dostali do finále a sami sme sa do tejto situácie dostali. Budeme koncentrovaní a ideme si to užiť. Dúfam, že hala bude praskať vo švíkoch," prezradil pred sobotňajším duelom kapitán Šimon Krajčovič. Patrioti majú majstrovský mečbal, výhodu domáceho prostredia a všetko vo svojich rukách. Nie nadarmo sa hovorí, že posledný krok býva najťažší. Očakávania a tlak budú zo všetkých strán obrovské, čo si uvedomuje aj tréner Michal Madzin: "Musíme zostať na zemi, byť mentálne silní a stále pripravení. Je to najdôležitejšie. Treba drieť, pretože drina nám priniesla túto výhodu a ešte raz to musíme zvládnuť."

Lučencu sa síce vrátil do zostavy Desure Buie, ale vypadol z nej Ján Zorvan. Jeho absencia bola v štvrtom zápase evidentná už od úvodného rozskoku a je dosť možné, že svojmu tímu nebude k dispozícii ani v sobotu. Nájsť silu po takom závere stretnutia, ako tomu bolo v stredu večer, bude nesmierne náročné. "Pelikáni" sú ale odhodlaní vybojovať predĺženie sezóny. "Nemyslím si, že sme úplne bez tlaku. Nechceme, aby sa takto skončila sezóna. Ideme do Levíc, vieme, aká atmosféra nás tam čaká. Verím, že budeme na to všetko lepšie pripravení. Ideme zabojovať, nemáme čo stratiť. Stále tam však bude tlak, pretože nechceme stav 1:4. Myslím si, že si to nezaslúžime," vyhlásil krídelník Lukáš Bolek. Všetko to bude o tom, kto sa lepšie vyrovná s tlakom a urobí správne taktické zmeny. Lučenčania nemajú čo stratiť, môžu naopak získať, ale rozhodne musia podať úplne iný výkon, ako tomu bolo v predchádzajúcich dvoch finálových konfrontáciách. "Očakávam od nás, že predĺžime finálovú sériu. Dúfam, že naši fanúšikovia a zbytok Slovenska nevešia hlavy. Vždy je to o jednom zápase. Kým Levice nevyhrajú štyri stretnutia, tak finálová séria sa nekončí. Budeme v piatom zápase bojovať o to, aby sa séria vrátila do Lučenca," povedal kouč Daniel Sokolovsky. 

Kto píska: Zdenko Tomašovič, Marek Kúkelčík, Peter Ženiš

Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan