• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

8. kolo sa roztiahlo do troch dní a napokon sa vo svojom pôvodnom termíne ani neuzavrie. Všetky oči sa tak v sobotu večer budú sústrediť na Spiš, zápas Rytierov s Interom Bratislava bude priamou konfrontáciou o druhé miesto v tabuľke. 

Niké SBL 2022/2023 - 8. kolo (sobota 19. novembra o 18.00 h):

Spišskí Rytieri - Inter Bratislava

K zápasu: Oba tímy majú na svojom konte víťaznú sériu, takže je isté, že jedna sa v sobotu skončí. Prirodzene, začíname najskôr pohľadom na "Novovešťanov". Družstvo trénera Tea Hojča trápili v nedávnej minulosti drobné zdravotné problémy, takže po nabitom programe prišlo zápasové voľno rozhodne vhod. Jeho tím má nakročené k postupu do štvrťfinále Alpsko-jadranského pohára a dobre rozbehnuté to má aj v Niké SBL. Pred prestávkou zvíťazil nad Lučencom (97:89), čo bol druhý triumf v rade. Teraz môže pridať tretí, preskočiť svojho tabuľkového suseda a vrátiť mu prehru zo začiatku sezóny. "Musím sa priznať, že doterajšie výsledky Interu sú pre mňa prekvapenim a aj preto musíme k zápasu pristúpiť s plnou zodpovednosťou a koncentráciou. Nadviazať na formu spred reprezentačnej prestávky, neustále pracovať na odstraňovaní chýb, ktorých je v našej hre stále dosť. Verím však, že v priamom súboji o druhé miesto uspejeme, a že predvedieme výkon, na ktorý budeme pyšní my, aj naši fanúšikovia, ktorí nás, dúfam, že v hojnom počte, prídu podporiť na tento zápas," uviedol asistent trénera Erich Korfanta.  

Ešte o čosi lepšie je na tom klub z hlavného mesta. Pod Tatrami predviedol na začiatku novembra vynikajúci obrat, keď stiahol 20-bodové manko a zo Svitu si odnášal prvý vonkajší úspech v tejto sezóne. Tretie víťazstvo za sebou a priebežné druhé miesto je rozhodne niečím, čo vedenie klubu pred začiatkom sezóny neočakávalo, ale rozhodne takúto bilanciu po prvej štvrtine základnej časti víta. Hlavnou témou "žlto-čiernych" bola v uplynulých dňoch hráčska výmena. V tíme skončil Američan Joseph Allen, na jeho miesto prišiel z basketbalového dôchodku Marek Kozlík. Klubu sa tak podarilo zareagovať na zranenie mladíkov, "Kozel" by mal na Spiši absolvovať svoju obnovenú premiéru. V hre bude druhá priečka, ktorú by interisti radi udržali. "Už viackrát som počas tejto sezóny hovoril, že Spišská patrí medzi najlepšie tímy v súťaži. Dokazuje to výsledkami v SBL aj Alpsko-jadranskom pohári. Takže čaká nás veľmi ťažký zápas. Spišiaci budú extra namotivovaní aj preto, že sme ich zdolali v úvodnom stretnutí sezóny. Ale my riešime našu hru, štyridsať minút chceme hrať dobrý basketbal v obrane aj v útoku, ktorý sme vo väčšine doterajších zápasov aj hrali. Uvidíme, či nám to bude stačiť na víťazstvo," vyjadril sa tréner Danilo Rakočevič. 

Delegácia rozhodcov:
  • Zdenko Zubák, Tomáš Doušek, Peter Gacík
Kde sledovať:

Foto: Vladimír Dorňák