• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Počas týždňa obaja uspeli vo svojich dueloch Alpsko-jadranského pohára. Komu sa podarí nadviazať na úspech v Niké SBL, bude to Komárno alebo Spišskí Rytieri? Priblížia sa domáci top trojke alebo zvýšia hostia náskok od ostatných?

Niké SBL 2022/2023 - 9. kolo (nedeľa 27. novembra o 18.00 h):

BC Komárno - Spišskí Rytieri

K zápasu: Po dobrom vstupe do sezóny sú výkony Komárna v lige ako na hojdačke, posledné dve stretnutia prehralo a tak prišlo aj k zmenám v hráčskom zložení. Nahradiť Ivana Pendiča s Devaughnom Jenkinsom sa evidentne podarilo, Dušan Vicentič a Miljan Markovič vo svojom debute v drese "diablov" nesklamali. Svojmu tímu pomohli k udržaniu stopercentnej bilancie v Alpsko-jadranskom pohári, Komárno si odnášalo výhru z palubovky chorvátskeho Škrljeva (76:69). Teraz by na to radi nadviazali aj v Niké SBL, navyše doma, kde majú bilanciu 3-1. "Zápas proti Spišskej Novej Vsi bude dôležitý najmä zo psychickej stránky. Chceli by sme sa aj v lige vrátiť späť na víťaznú vlnu, ubrániť domácu palubovku, k čomu by nám mohli pomôcť aj dve naše nové posily. Ak všetko do seba zapadne, môžeme pomýšľať na víťazstvo," myslí si rozohrávač Demarkus Stuckey. 

Spišskí Rytieri prišli počas uplynulého víkendu na domácej scéne o svoju víťaznú sériu, keď súboj o druhé miesto zvládol lepšie Inter Bratislava (87:93). Obavy o väčšiu maródku v rámci družstva sa našťastie podarili veľmi rýchlo poslať do zabudnutia, čo ukázali obe pohárové stretnutia počas týždňa. Najskôr sa im podarilo doma skoliť doterajšieho suveréna Alpsko-jadranského pohára, rumunský Temešvár (95:88), aby to o deň neskôr potvrdili aj postupom do štvrťfinále Slovenského pohára, keď uspeli v Žiari nad Hronom (112:65). Nálada pred nedeľou je tak dobrá, jediný otázník je nad zapojením Dalibora Hliváka do zostavy. V hre je poistenie 3. miesta a priblíženie sa k najlepším. "Čaká nás veľmi ťažký zápas s veľmi kvalitným súperom pred fanúšikmi, ktorí určite budú povestnym šiestym domácim hráčom. Komárno pomerne ľahko uspelo v Alpsko-jadranskom pohári, úspešne zabudovalo do kádra dvoch nových hráčov, takže nás nečaká nič jednoduché. My možno konečne nastúpime v kompletnej zostave, samozrejme máme svoj herný plán a určite chceme v Komárne vyhrať," vyjadril sa asistent trénera Erich Korfanta. 

Delegácia rozhodcov:
  • Zdenko Tomašovič, Martin Margala, Marek Turčin
Kde sledovať:

Foto: Barbora Klorusová