• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Vypuknú v Leviciach majstrovské oslavy a dáme bodku za sezónou 2022/2023 Niké SBL, alebo sa finálová séria ešte raz presťahuje do Komárna? Na tieto otázky nám zodpovie zápas č. 5 medzi Patriotmi a Komárnom. 

Niké SBL 2022/2023 - 5. zápas finále play off (sobota 20. mája, 18.00 h):

Patrioti Levice - BC Komárno

/stav série - 1:3/

K zápasu: Už raz sme písali, že Levice sa vo finále nachádzajú v situácii, ktorú nepoznajú a teraz toto tvrdenie pokojne zopakujeme. Po strede prehrávajú 1:3 na zápasy a v sobotu tak budú zachraňovať predčasný koniec sezóny 2022/2023. Vzhľadom na predsezónne ambície (ideálne vyhrať obe domáce trofeje), rôzne predikcie a dosiahnuté výsledky v pohárovej Európe, reálne hrozí, že úradujúci majster skončí v sezóne bez akejkoľvek trofeje. Po prehre (69:80) ich doma opäť poženie vypredaná hala, ktorá si určite bude želať odvrátenie prvého mečbalu. "Naše nastavenie a viera v to, že máme domácu palubovku. Počas dvoch dní sme potrebovali nastaviť seba, aby sme išli do zápasu silno a s vierou sa vrátiť do Komárna," naznačil tréner Michal Madzin potenciálnu cestu k víťazstvu. Je jasné, čomu sa musia jeho zverenci vyvarovať - nedovoliť v úvode rozbehnúť Komárno a zastaviť jeho streľbu za tri body. Ak sa tieto dva dôležité faktory nepodarí zbrzdiť, o to náročnejšia bude pre nich piata finálová bitka. "V sobotu to bude zápas o všetko, hrali sme už množstvo podobných zápasov. Verím, že nás fanúšikovia prídu podporiť. Dáme do toho všetko, chceme vyhrať a vrátiť sa ešte do Komárna," myslí si Miha Lapornik. 

Zatiaľ čo úradujúci šampión hrá o všetko, tak Komárno je tiež v novej pozícii, ktorú možno ani samo nečakalo. Len vo svojom druhom roku v Niké SBL ich jedna výhra delí od toho, aby nad hlavu zdvíhali majstrovskú trofej a na krk im vešali najcennejší kov. Takýto scenár rozhodne čakal málokto a pokojne sa môže stať, že najvyššiu súťaž vyhrá až štvrtý tím po základnej časti. Takto nízko postavený tím vyhral naposledy titul pred 10 rokmi (Inter Bratislava). "Bitka pokračuje, sme bližšie a potrebujeme zvládnuť ešte jeden krok. Očakávam, že Levice plánujú odpovedať s charakterom a individuálnou kvalitou. Bude to bitka, bez akýchkoľvek tajomstiev," vyhlásil kouč Zlatko Jovanovič. Je jasné, že aj keby sa to "diablom" v sobotu nepodarí, tak sa nič závažné nedeje. Len by sa znížil stav finálovej série a ďalší duel by sa hral v Komárne, kde bola opätovná šanca dať definitívnu bodku za sezónou 2022/2023. Rozhodovať sa bude o detailoch, čo sa často spomína v rozhovoroch počas tejto série. "Myslím si, že to bude odlišný zápas oproti doterajším stretnutiam. Viac-menej boli Levice stále pod tlakom, teraz už nemajú čo stratiť. Musia vyhrať a jediní, ktorí majú čo stratiť, sme my. Musíme sa s tým vysporiadať, ísť do zápasu sebavedomo a začať podobne, ako tomu bolo v stredu," uviedol Martin Danielič. 

Delegácia rozhodcov:
  • Marek Kúkelčík, Zdenko Zubák, Peter Ženiš
Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan