• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V 39. kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy si pripísali druhú sezónnu výhru vonku hráči Spišskej Novej Vsi, Leviciam sa podarilo aj na štvrtý pokus zdolať Lučenec. Svit uspel doma proti Karlovke, Inter si poradil s Nitrou a v šlágri kola zvíťazili Košice nad Komárnom.

MBK Lučenec - BK Levickí Patrioti 78:91 (18:21, 17:28, 15:21, 28:21)

Lučenec: Stojačič 18, Blagojevič 17, Rountree 10, Pressley a Rendla po 3 (Davis 21, Pipíška 6, Zorvan 0)

Levice: Nofflet 24, Josipovič 21, Djurič 17, Musil 5, Bannister 4 (Vojtek 6, Ammons a Krajčovič po 5, Summers 4)

TH: 35/28 - 12/9, Fauly: 20 - 26, Trojky: 6 - 10, Rozhodovali: Fuska, Šarišský, Kovalčík

Povedali po zápase:

Ivan Kurilla (tréner Lučenca): "Za zápas sa určite nechceme vyhovárať, ale máme za sebou náročný týždeň s ťažkými zápasmi. Treba vyzdvihnúť kvality súpera, Levice hrali veľmi dobre, mali celý týždeň na prípravu. V zápase premenili veľké množstvo otvorených striel, čo sa ukázalo ako rozhodujúce. My sme sa snažili dostať späť do zápasu, no najmä pri našich trestných hodoch bolo vidieť tú únavu našich hráčov. Druhá rozhodujúca vec bola v podkošovej hre Levíc a nás. Hostia mali pod košom Josipoviča, Djuriča a Ammonsa, pričom my sa spoliehame skoro výhradne na Pressleyho. Výborne sa chytil Jano Zorvan, na Stojačičovi bola vidieť enormná snaha o zvrátenie výsledku, no ako som spomínal, tá únava bola citeľná. Musíme pokračovať ďalej, v stredu nás čaká opäť Prievidza, čo bude ďalší náročný zápas. Počas niekoľkých dní voľna sa musíme nielen dokonale pripraviť, ale aj dostatočne zregenerovať. Trochu nám hrá do kariet to, že play-off už máme zaistené, no aj doňho chceme ísť určite z čo najlepšej pozície. Rád by som sa ešte poďakoval skvelým fanúšikom za vytvorenie fantastickej atmosféry počas zápasu, rovnako tak by som chcel poďakovať celému vedeniu klubu MBK Lučenec za prekvapenie a gratuláciu k mojim narodeninám. Bolo to pre mňa veľmi citlivé. Ďakujem všetkým."

Jervon Pressley (hráč Lučenca): „Myslím, že sme sa snažili hrať koncentrovane celých 40 minút, no určite sa na nás prejavil náročný program z uplynulého týždňa. Levice ukázali, že majú silný a kvalitný hráčsky káder, no súperovi sme určite vzdorovali. Už v niekoľkých zápasoch sme videli, že v lige môže vyhrať každý s každým, a do zápasu sme s týmto vedomím išli aj my. Škoda, že to nevyšlo, no určite sme zo seba vydali maximum a nemáme sa za čo hanbiť."

Teo Hojč (tréner Levíc): „Máme za sebou náročný zápas proti silnému súperovi. Lučenec sa predviedol výbornou defenzívou a komplikoval nám cestu za plným bodovým ziskom počas celého zápasu, takže víťazstvo nás veľmi teší. Mali sme celý týždeň na prípravu, ktorá bola tvrdá, a som rád, že sa nám to vyplatilo."

Jaroslav Musil (hráč Levíc): „Do zápasu sme vstúpili dobre, hoci prvé minúty sme boli neistí v strelách. Následne sme sa však rozostrieľali a domácich si udržali na bezpečný odstup. Myslím, že nám zafungovala aj skvelá defenzíva, kde sme sa prezentovali tímovým výkonom a navzájom si v obrane pomáhali. To bol určite ten správny kľúč na súpera."

 

BK Inter Bratislava - MBK SPU Nitra 115:57 (36:17, 26:18, 30:8, 13:14)

Inter: Barač a Rančík po 16, Vlahovič 12, Walker 10, Kozlík 4 (Radukič 11, Bílik a Hoferica po 10, Ondruš 9, Bulatovič a Nuhanovič po 7, Páleník 3)

Nitra: Rožánek 20, Jurjevič 12, Merešš 8, Zaťko 4, Pipíška 2 (Kaša 5, Pánis 4, Skvašík 2, Samek 0)

TH: 34/28 - 9/8, Fauly: 13 - 25, Trojky: 11 - 3, Rozhodovali: Lamoš, Turčin, Donovalová

Povedali po zápase:

Oliver Vidin (tréner Interu): „Sme spokojní, vyhrali sme tento týždeň dva zápasy. Jeden doma, jeden vonku. Komárno sme zdolali po piatykrát v sezóne. Na jeho palubovke. Dnes Nitru. Zápas s Komárnom môžeme hodnotiť aj tak, že tam bolo veľa útočných doskokov, čo si nemôžeme dovoliť. To isté bolo aj v prvom polčase proti Nitre. Povedali sme si, že v druhom polčase nebudú a naozaj boli len dva. Musím gratulovať chlapcom k dobrému výkonu, lebo nie je ľahké hrať celý zápas sústredene. My sme po celý zápas len zvyšovali náskok. To dokazuje, že chceme a dávame sa dokopy aj zdravotne. Keď budú všetci hráči k dispozícii, bude to oveľa ľahšie.“

Lukáš Hoferica (hráč Interu): „Nitra prišla s omladeným tímom a odohrala celkom solídnu partiu. Mladí hráči nemali čo stratiť. Mohli len ukázať, čo v nich je. Myslím, že je tam pár Slovákov, ktorí môžu hrať basketbal. Vidno, že ich to bavilo, ale musia zbierať ešte veľa skúseností. Pre nás to bol zápas, kde si všetci schuti zahrali."

Jakub Merešš (hráč Nitry): „Zo začiatku sme nastúpili celkom dobre. Nejakých päť minút sme sa držali. Potom sme však dostali veľa ľahkých košov. Hlavne, Inter bol oveľa lepšie fyzicky pripravený a viac zohratý než my. Potom sa to už viezlo po celý zápas. Nejako sme sa opustili, povedali sme si, že nemôžeme vyhrať a tak to aj vyzeralo.“

 

KB Košice - MBK Rieker COM-therm Komárno 84:73 (29:24, 22:25, 17:14, 16:10)

Košice: Žiak 18, Matovič 14, Baldovský 9, Siladji 7, Nikolič 4 (White 14, Baťka 12, Galata 6, Vukovič 0)

Komárno: Tomič 18, Langston 16, Halada 8, Bilič a Vido po 6 (Cobb 8, Bojanovský a Djordjevič po 4, Kuffa 3)

TH: 22/17 - 14/7, Fauly: 18 - 18, Trojky: 7 - 8, Rozhodovali: Kúkelčík, Doušek, Karniš

Povedali po zápase:

Richard Leško (tréner Košíc): "Bol to zápas dvoch odlišných polčasov. V prvom si chlapci zahrali schuti ofenzívny basketbal a obranu nechali v šatni. V druhom to bolo presne naopak a k tomu výkonu v druhom polčase im blahoželám. Presne takto si to predstavujeme."

Maurizio Galata (hráč Košíc): "Tiež si myslím, že sme hrali v oboch polčasoch úplne inak. V prvom sme sa vyrovnali tempom hry Komárnu, ktoré nám robilo problémy v doskakovaní. V druhom polčase sme to zlepšili a dostať 24 bodov za celý polčas je výborná vizitka. Takto si predstavujeme našu hru v play-off."

Richard Ďuriš (tréner Komárna): "V prvom polčase hrali obe mužstvá v útoku takmer perfektne. Nám potom bohužiaľ došli sily a vo štvrtej tretine sme sa nevedeli presadiť ani v obrane, ani v útoku. Nepremieňali sme tam ani jasné šance a rýchle protiútoky. Ideme ďalej, sústredíme sa na ďalšie boje."

Filip Halada (hráč Komárna): "Bol to veľmi vyrovnaný zápas, v ktorom nám nevyšla posledná štvrtina. Neviem čo sa tam stalo, asi sme nehrali tak agresívne ako dovtedy. V tej poslednej štvrtine to nebol ten náš tímový výkon, ktorý by nás mal zdobiť."

 

MBK Handlová - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 82:93 (17:24, 23:21, 20:26, 22:22)

Handlová: Sedmák 33, Miloševič 14, Stojanov 9, Haviar 8, Gudžič 2 (Pejovič 8, Novysedlák 6, Božovič 2, Mátych 0)

Spišská Nová Ves: Henry 22, Šolevič 17, Krajňák 13, Antoni 11, Juríček 2 (Lenárt 12, Marshall 10, Majerčák 6, Kobulnický a Osvald 0)

TH: 26/20 - 23/17, Fauly: 21 - 23, Trojky: 8 - 4, Rozhodovali: Pipíška, Matejčík, Bartoš

Povedali po zápase:

Ladislav Stojanov (hráč Handlovej): "Tento zápas sa zhŕňa veľmi ťažko. Nemôžeme však k zápasu pristupovať bez hráčov ako Stamenkovič, Zejak, Stria. Gudzič sa vrátil po zranení, nie sme kompletní. Zápas sme chcel vyhrať, keďže sa bijeme o čo najlepšie postavenie pred play-off. Neviem či sme súpera podcenili, ale psychicky sme padli na dno a už sme sa nevedeli dostať hore."

Miroslav Mátych (hráč Handlovej): "Nemám sa ako k zápasu vyjadriť."

Erich Korfanta (tréner Spišskej Novej Vsi): "Vedeli sme, že Handlová je dosť oslabená a má problémy so zdravotným stavom hráčov. Napriek tomu my nie sme družstvo, ktoré môže niekoho podceniť. Chceli sme tu zvíťaziť, a tak sme k tomu aj pristúpili. Začali sme veľmi dobre, išli sme až do desaťbodového vedenia, ale mám pocit, že nám to skôr uškodilo ako pomohlo. V tretej štvrtine sme začali trošku trápiť, keď súper otočil zápas. Chvalabohu sme to zvládli a kontrolovali sme celý druhý polčas. Môžem chlapcom za predvedený výkon poďakovať, som rád, že sme zvíťazili a tešíme sa na ďalší zápas."

Aleksa Šolevič (hráč Spišskej Novej Vsi): "Myslím si, že po poslednom zápase s Košicami sme hrali rovnako dobre, rýchlo a myslím si, že toto víťazstvo sme si zaslúžili. Ďakujem Handlovej za dobrý zápas a nech sa im darí v play-off."

 

Iskra Svit - VŠEMvs Karlovka Bratislava 79:70 (20:17, 20:20, 19:15, 20:18)

Svit: Singletary 22, Avramovič 19, Lošonský 13, Jankovič 2, Bachan 0 (Šoutvin 17, Fleming 6, Kubaský a Sarna 0)

Karlovka: Hlivák, Kožár a Židzik po 9, Brliť 3, Podhorský 0 (Halmeš 10, Krajčír 8, Lehman 7, Doležaj 6, Hašan 5, Bečarik 4)

TH: 19/14 - 17/12, Fauly: 19 - 23, Trojky: 5 - 6, Rozhodovali: Zubák, Holländer, Životský

Povedali po zápase:

Michal Madzin (tréner Svitu): “Spokojní sme len s výsledkom. Z mentálneho hľadiska to bol pre nás strašne ťažký zápas. Po stredajšom vysokom triumfe nad Handlovou sme sa dostali až do príliš veľkej pohody, ktorá sa prejavila v tomto dueli. Neboli sme pripravení ísť na doraz a bojovať, našťastie nás to nestálo výsledok. Z dlhodobého hľadiska je to ale možno super, že sme odohrali takéto stretnutie, lebo sa máme z čoho poučiť a dať si pozor do budúcna.“

Evan Singletary (hráč Svitu): “Nebolo to vôbec jednoduché. Karlovka hrá inak ako ostatní súperi, nie je ľahké sa na nich pripraviť. Súper hral dobre a poriadne nás potrápil. Každý zápas je dôležitý a tento bol zvlášť. Som tu na to, aby som pomohol tímu, teší ma, že sa mi to podarilo. Musíme hrať ešte lepšie, aby sme sa dostali v tabuľke pred play-off čo najvyššie.“ 

Peter Ivanovič (tréner Karlovky): “Samotný výsledok naznačuje, že to bol vyrovnaný zápas. V tretej štvrtine nám domáci ušli na väčší bodový rozdiel. Bolo to našimi školáckymi chybami, stratili sme ľahké lopty a Svit z toho skóroval. Snažili sme sa to stiahnuť, žiaľ, nepodarilo sa nám to. Mali sme viacero otvorených striel, ktoré nám ale nepadli. Gratulujem domácim k víťazstvu.“

Filip Halmeš (hráč Karlovky): “Vedeli sme, že Svit hrá doma dobré zápasy. Urobili sme všetko preto, aby sme uhrali dobrý výsledok, žiaľ, nepodarilo sa to. Rozhodlo asi to, že sme dostali pár košov s faulom od Singletaryho. Aj keď sme sa dokázali vrátiť do hry, nakoniec je to prehra o deväť bodov.“

Foto: Vladimír Dorňák