• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V trinástom kole Slovenskej basketbalovej ligy nebola núdza o zaujímavé výsledky. Komárno pripravilo po dramatickej koncovke Interu len druhú prehru v sezóne, priamy súboj o druhé miesto priniesol výhru Levíc nad Svitom. Čakanie na dva body zlomili Spišiaci, ktorí triumfovali nad Handlovou. Hladké víťazstvo si z palubovky Lučenca odniesla Prievidza.

BK Levickí Patrioti – Iskra Svit 83:64 (24:17, 24:16, 20:17, 15:14)

Levice: Žiak 21, Williams 14, Bojanovský 12, S. Davis 7, Tomič 5 (Gačeša 12, Alexander 10, Krajčovič 2, Adámik, Štefek a Volárik 0)

Svit: Baldovský 16, Guillory 15, D. Davis 10, Washburn 4, Avramovič 2 (Galata 9, Gajan a Vučičevič po 4, Findura a Ščavničký 0)

TH: 15/9 – 6/5, Fauly: 13 – 13, Trojky: 6 – 5, Rozhodovali: Tomašovič, Margala, Uhrin

Povedali po zápase:

Teo Hojč, tréner Levíc: „Myslím si, že sme počas 40 minút hrali na vysokej úrovni. Kľúčom bola obrana, v ktorej sme zastavili ich najlepších hráčov. V útoku sme si dobre posúvali loptu, čo viedlo k otvoreným strelám, ľahkým bodom a 23 asistenciám. Najdôležitejšie bolo, že hráči boli koncentrovaní, chceli brániť, bojovať, hádzali sa po loptách. Toto by som chcel vidieť v každom zápase. Musíme ešte popracovať na doskokoch, Svitu sme dovolili až 13 útočných doskokov, čo je opäť veľa. Máme tiež trochu priveľa strát, do budúcna musíme zlepšiť prácu s loptou.“

Boris Bojanovský, hráč Levíc: „Svit je určite kvalitný súper, je to vidieť aj v tejto sezóne, hrajú veľmi dobrý basketbal. Som rád, že sme podali 40 minút koncentrovaný výkon. Myslím si, že celkom jednoducho sme získali víťazstvo v tomto zápase.“

Michal Madzin, tréner Svitu: „Extrémne ťažký zápas pre nás. Na začiatku sme možno nepremenili dobré pozície, to dalo Leviciam krídla a treba povedať, že zaslúžene zvíťazili. Myslím si, že hlavne ich výbornou obranou kontrolovali celý zápas a častokrát sme až v posledných sekundách zakončovali naše útoky, čo nemalo priestor na úspech.“

Stanislav Baldovský, hráč Svitu: „Z našej strany je nespokojnosť, keďže sme prehrali. Jednoducho, stalo sa, Levice je kvalitný súper, hlavne na domácej palubovke. Nehrali sme svoju hru v obrane, tým pádom sme strácali ľahké lopty. Oni to využívali, dostávali sme ľahké koše. Myslím si, že hlavným dôvodom našej hry bola tímová obrana. Nehrali sme tak, ako sme mali.“

 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves – MBK Handlová 89:75 (24:18, 20:19, 24:16, 21:22)

Spišská Nová Ves: Rocca 37, Florveus 18, Nottage 10, Juríček 9, Presutti 8 (Krajňák 3, Antoni a Židzik po 2, Marshall 0)

Handlová: Čekovský 19, Tresač 13, Hoferica 11, Skouen 10, Mikulič 5 (Petráš 6, Halada 5, Haviar 4, Novysedlák 2)

TH: 20/16 – 9/2, Fauly: 20 – 22, Trojky: 11 – 5, Rozhodovali: Zubák, Lukáč, Perečinský

Povedali po zápase:

Georgios Bitzanis, tréner Spišskej Novej Vsi: "Chcem pogratulovať svojim hráčom. V tomto stretnutí naplnili herný plán. Hrali sme dobre v defenzíve, nastrieľali sme takmer 90 bodov, čo bolo tiež veľmi dôležité. Nezvyknem chváliť jednotlivcov a nechcem to robiť ani teraz v prípade Roccu. Dôležitý je vždy tímový výkon, ten bol na úrovni. V sobotu nás čaká ďalší dôležitý zápas proti Lučencu, je pre nás podstatné, aby sme si nad nimi pripísali druhú výhru."

Joe Rocca, hráč Spišskej Novej Vsi: "Bol to môj najlepší strelecký výkon v tomto roku, vďaka však patrí aj mojim spoluhráčom, ktorí mi pripravovali otvorené pozície. Podstatné bolo, že sme zostali koncentrovaní až do konca. Toto víťazstvo je dôležité a potrebujeme sa ďalej zlepšovať, predovšetkým v domácich zápasoch."

Peter Torda, tréner Handlovej: "Vedeli sme, že v domácej rotácii sú traja hráči dôležití, obetovali sme tomu nejaké veci a napriek tomu sme ich nedokázali ubrániť. Úprimne, nerozumiem tomu, že nedokážeme urobiť na palubovke veci o ktorých rozprávame, čím sa dostávame sami pod tlak a potom to vyzerá tak, ako v tomto zápase. Blahoželám domácemu mužstvu k víťazstvu."

Michal Čekovský, hráč Handlovej: "Pred zápasom sme si povedali, že musíme udržať Roccu na strelecký dištanc a on nám dal v prvom polčase 26 bodov. Ťažko sa bráni taký hráč, ktorý sa dostane do takéhoto streleckého laufu. V obrane sme sa oproti predchádzajúcim zápasom trochu zlepšili, boli tam nejaké chyby, ale nemyslím si, že to nás stálo zápas. Musíme sa oklepať, máme ťažké vyžrebovanie, potrebujeme začať vyhrávať."

 

BKM Lučenec – BC Prievidza 59:96 (16:19, 10:26, 10:26, 23:25)

Lučenec: Vranjes 18, Griffin a Shelton po 14, Vukovič 5, Kádaši 0 (Jacobs 6, Jackuliak 2, Pipíška 0)

Prievidza: Derksen 22, Jones a Körner po 11, Jašš 9, Johnson 2 (Scott 15, Glasgow 13, Zorvan 10, Mokráň 3)

TH: 13/8 – 26/18, Fauly: 20 – 14, Trojky: 5 – 6, Rozhodovali: Brziak, Doušek, Životský

Povedali po zápase:

Rudolf Jugo, tréner Lučenca: "Nechcem sa vyhovárať na zranenia, no musím konštatovať, že sme pred zápasom počas týždňa nemali poriadne dva tréningy. Boríme sa so zraneniami mojich hráčov, ktoré podľa mňa ovplyvnili aj tento zápas. Prievidza hrala agresívne a prevýšila nás vo všetkom. Ale už si uvedomujeme, že nemôžeme hrať otvorenú hru s Levicami, Svitom, Interom, Prievidzou, Žilinou, či Komárnom. Musíme si uvedomiť, že bojovnosťou môžeme vyhrať nad Handlovou a Spišskou Novou Vsou."

Tihomir Vranjes, hráč Lučenca: "Od pondelka sme neboli na tréningu kompletní. Zranenia a choroby poznačili celý tím, nehrali sme päť na päť, to sa ukázalo aj v tomto zápase. Trvá to už od zápasu s Interom v Bratislave, keď nie sme fit celý káder. Nevieme si nič nacvičiť, lebo nie sme kompletní. Nie je dôležité, koľko dám bodov, či úspešné pokusy za tri body, ale to, aby sme vyhrali a to sa nám žiaľ nepodarilo."

Michael Claxton, tréner Prievidze: "Vedeli sme, že tento zápas bude pre nás po mentálnej stránke veľkou výzvou. Lučencu sa nedarí, tím trápia zranenia. Preto sme k zápasu pristupovali s veľkou dôležitosťou. Som veľmi rád, že naši hráči boli snaživí, bojovní a sústredení od začiatku do konca."

Tim Derksen, hráč Prievidze: "Nedá sa byť nespokojný. V defenzíve sme hrali skvelo a aj v ofenzíve sa nám veľmi darilo. Boli sme presní. Ku koncu sme mohli byť trochu viac organizovaní, ale celkovo sme hrali veľmi dobre."

 

MBK Rieker Com-Therm Komárno – BK Inter Bratislava 74:73 (17:16, 16:21, 25:17, 16:19)

Komárno: Delič 31, Goodman 18, O'Reilly 12, Hlivák 5, Jankovič 2 (Miloševič 4, Hunter 2, Bolek a Stojanov 0)

Inter: Baťka 13, Kinney a Smith po 9, Barač 7, Skinner 2 (Bulatovič 21, Fusek 12, Abrhám a Mrviš 0)

TH: 19/18 – 20/17, Fauly: 23 – 22, Trojky: 8 – 8, Rozhodovali: Fuska, Šarišský, Izák

Povedali po zápase:

Miljan Čurovič, tréner Komárna: "Bol to ozajstný derby zápas medzi Komárnom a Interom, taký, ako sa patrí. Som veľmi rád, že sme ukázali charakter a dokázali sme sa po ťažkej prehre v Leviciach vzchopiť a zdolali sme najsilnejšie družstvo ligy. Posielam toto víťazstvo jednému chlapcovi, ktorý je veľmi ďaleko a úprimne by som chcel poďakovať trénerovi Vidinovi, ktorý ukázal ku mne veľmi ľudský prístup a zachoval sa veľmi korektne, za čo by som mu ešte raz chcel úprimne poďakovať a zaželať jemu a jeho tímu veľa šťastia v ďalšom priebehu ligy."

Nenad Delič, hráč Komárna: "Bol to ťažký zápas a sme veľmi radi, že sme pred domácimi fanúšikmi vyhrali. Máme za sebou ťažký týždeň, napriek vysokej prehre v Leviciach sme sa dokázali zomknúť a toto víťazstvo sme veľmi potrebovali. Bola skvelá atmosféra a práve toto sa nám páči. Dúfam, že našich fanúšikov bude najbližšie ešte viac."

Oliver Vidin, tréner Interu: "Bol to veľmi zaujímavý a napínavý zápas pre divákov. My sme nedali spod koša dvakrát za posledných päť sekúnd, to rozhodlo o jednobodovom víťazstve Komárna. Na druhej strane, gratulujem Komárnu k vyhratému zápasu. My sa musíme poučiť, ideme ďalej, urobili sme viacero chýb, musíme sa im snažiť vyhnúť a naučiť sa hrať aj v ťažkých situáciách a v takejto atmosfére. Čakalo sa to, Komárno je pre nás veľký súper, prehralo viac zápasov v rade a chceli odovzdať 150 percent, čo aj odovzdali. Komárno podali výborný výkon najmä spoza perimetra, za nás musím pochváliť Bulatoviča a Fuseka za veľmi dobrý výkon, u ostatných hráčov si musíme pozrieť video."

Goran Bulatovič, hráč Interu: "Podľa mňa sme v prvom polčase hrali to, čo sme chceli, nedostali sme veľa bodov, ale rozohrali sme Deliča, ktorý nám robil veľké problémy. Komárno malo veľa útočných doskokov, v čom pokračovali aj v druhom polčase. Nám v závere nepadlo niekoľko striel na to, aby sme rozhodli o víťazstve. V úplnom závere rozhodlo šťastie v prospech Komárna, ktorému gratulujem k víťazstvu."

Foto: Lukáš Droppan