• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Záverečné kolo Slovenskej basketbalovej ligy pred vianočnými sviatkami prinieslo viaceré zaujímavé výsledky. Žiline sa podarilo získať ďalší cenný skalp, doma ukončili víťazné ťaženie Interu. Šnúru prehier pretrhla Spišská Nová Ves, ktorá triumfovala nad Prievidzou. Handlová si zaknihovala dôležité dva body, keď zdolala Komárno. Svit si proti Lučencu uhájil svoju palubovku.

Iskra Svit – BKM Lučenec 91:85 (21:22, 29:20, 14:21, 27:22)

Svit: Avramovič 25, Baldovský 22, Washburn 14, Davis 10, Guillory 8 (Vučičevič 7, Galata 5)

Lučenec: Agusi a Shelton po 26, Griffin 13, Jacobs 11, Jackuliak 3 (Pipíška, Sarna a Vranjes po 2, Vukovič 0)

TH: 20/15 – 16/10, Fauly: 18 – 20, Trojky: 8 – 9, Rozhodovali: Lukáč, Kiss, Špirka

Povedali po zápase:

Michal Madzin, tréner Svitu: "Víťazstvo bolo vydreté. Lučenec podal excelentný výkon, padli im aj veľmi ťažké strely. To, čo im nepadlo, si doskočili. Sme však veľmi šťastní, že si z domáceho zápasu odnášame víťazstvo, to je momentálne najdôležitejšie."

Saša Avramovič, hráč Svitu: "Už pred zápasom sme vedeli, že to nebude jednoduché. Naposledy, keď sme hrali s Lučencom, sme mali obrovské šťastie, vyhrali sme v posledných minútach. Hoci sme doma neodohrali dobrý zápas, tešíme sa z víťazstva, je pre nás dôležité. Od začiatku sme neboli koncentrovaní, musíme sa poučiť a ísť ďalej."

Tibor Jány, tréner Lučenca: "Odohrali sme zápas s tímom, ktorý doma neprehráva. Opäť to potvrdili. Ich dominantnou pozíciou je nielen streľba zo strednej a väčšej vzdialenosti, ale aj samotná hra Avramoviča. Držali sme s nimi krok, tlačili sme na nich zo všetkých možných síl, aké sme mali. V závere sme ale urobili zbytočné chyby, súper sa dostal na takmer dvojciferný rozdiel a už sme zápas nedokázali skorigovať."

Duke Shelton, hráč Lučenca: "Odohrali sme ďalší ťažký zápas. Aj keď si neodnášame víťazstvo, každý odohral nejaké minúty, bojovali sme. Záver duelu nám však nevyšiel."

 

MBK Handlová – MBK Rieker-Com Therm Komárno 82:68 (25:17, 25:17, 8:24, 24:10)

Handlová: Tresač 20, Ross-Miller 19, Petráš 15, Čekovský 12, Halada 8 (Mikulič 4, Novysedlák 3, Skouen 1, Dolník, Huljak a Kibi 0)

Komárno: O'Reilly 13, Delič a Jankovič po 12, Goodman 8, Miloševič 3 (Bolek 8, Hunter 7, Hlivák 5, Stojanov 0)

TH: 17/13 – 9/5, Fauly: 16 – 21, Trojky: 7 – 11, Rozhodovali: Ženiš, Doušek, Holländer

Povedali po zápase:

Peter Torda, tréner Handlovej: "Do stretnutia sme vstúpili s obrovskou energiou, triafali sme ťažké strely zo stredných a väčších vzdialeností. Po zmene strán sme sa nedisciplinovanosťou takmer pripravili o víťazstvo. V závere sa moji zverenci dokázali vrátiť do stretnutia a v tomto ťažkom stretnutí sme zvíťazili. Chcel by som poďakovať domácim divákom za vynikajúcu atmosféru, ktorú nám vytvorili. A všetkým Handlovčanom prajem krásne Vianoce."

Jakub Petráš, hráč Handlovej: "Nastúpili sme na veľmi dôležité domáce stretnutie, s odhodlaním potvrdiť sobotnajšie víťazstvo z Lučenca. Stále sa vyrovnávame s absenciou Lukáša Hoffericu, preto som vedel, že to nebudeme mať s Mišom Čekovským jednoduché. Túžba po víťazstve bola z našej strany väčšia a s výnimkou zaváhania v tretej štvrtine, sme splnili všetko, na čom sme sa pred zápasom v šatni dohodli. Práve naše odhodlanie nám prinieslo plný bodový zisk. Veľmi pekne ďakujem divákom za podporu. V mene chalanov prajem všetkým pekné prežitie vianočných sviatkov."

Miljan Čurovič, tréner Komárna: "Domácim gratulujeme k zaslúženému víťazstvu."

Nenad Delič, hráč Komárna: "Odohrali sme veľmi bojovný zápas, ale opäť sa ukázalo, že vonku nám to veľmi nejde. Domáci nás v prvej polovici zaskočili, napriek tomu sa nám podarilo 16-bodové polčasové manko zmazať a v tretej časti sme sa dokonca dostali do vedenia. V záverečnej štvrtine sa ale Handlovčania opäť nadýchli a zaslúžene priviedli stretnutie do víťazného konca."

 

PP & TV Raj Žilina – BK Inter Bratislava 72:67 (16:16, 18:22, 16:14, 22:15)

Žilina: Dickson 24, Tot 15, Jackson 12, Merešš 11, Rožánek 3 (Stanojevič 7, Blagojevič, Mátych a Podhorský 0)

Inter: Baťka 11, Barač 7, Skinner a Smith po 6, Bulatovič 4 (Kinney 20, Fusek 6, Mrviš 5, Abrhám 2)

TH: 22/15 – 18/11, Fauly: 22 – 22, Trojky: 5 – 4, Rozhodovali: Brziak, Bara, Mlynarčík

Povedali po zápase:

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "Keď idú tie sviatky, tak je treba povedať, že pre nás to je ako biblický príbeh súboja Dávida a Goliáša. Inter Bratislava je kvalitný a silný tím. Má vo svojich radoch veľmi skúsených hráčov. Môžeme si všetci zagratulovať, zahrali sme veľmi dobre hlavne z pohľadu obrany. Veľmi ma teší, že sme záver zápasu takticky zvládli a to bolo rozhodujúce."

Oliver Tot, hráč Žiliny: "Keď sa hrá proti Interu, tak si myslím, že každý tím je maximálne namotivovaný. Vedeli sme, že Inter hrá veľmi dobre a že musíme hrať skoro bezchybne, aby sme ich zdolali. V tomto, ako aj pri skoro všetkých víťazstvách tejto sezóny je nutné vyzdvihnúť výbornú prácu defenzívy."

Oliver Vidin, tréner Interu: "Tento zápas by som zhodnotil tak, že sme neboli koncentrovaní v útoku, hlavne v poslednej štvrtine. Robili sme zbytočné chyby, z ktorých sa musíme určite poučiť. Takéto zápasy určite ešte budú a teda musíme na takéto chyby reagovať. Hráči, od ktorých som očakával viacej, nezabrali. Dúfam, že v budúcich zápasoch budú hrať lepšie."

Michal Baťka, hráč Bratislavy: "Vedeli sme, že Žilina prehrala doma iba v prvom kole. Myslím si, že sme doma ukázali, že proti ním vieme hrať, žiaľ nám to teraz nepadalo v útoku. Nezvládli sme poslednú štvrtinu, ktorú sme prehrali, a tým aj celý zápas. Bol to náš posledný zápas v tomto roku. Verím, že v najbližšom stretnutí to bude víťazstvo."

 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves – BC Prievidza 80:73 (22:22, 20:21, 17:17, 21:13)

Spišská Nová Ves: Antoni 26, Nottage 15, Juríček a Presutti po 10, Florveus 8 (Rocca a Židzik po 4, Majerčák 3, Krajňák 0)

Prievidza: Körner 18, Derksen a Jones po 17, Johnson 9, Jašš 3 (Glasgow 5, Zorvan 4, Kádaši a Rostampour 0)

TH: 26/16 – 14/7, Fauly: 25 – 26, Trojky: 12 – 6, Rozhodovali: Zubák, Životský, Sirocký

Povedali po zápase:

Georgios Bitzanis, tréner Spišskej Novej Vsi: "V prvej polovici sme mali problémy hlavne v obrane. Cez polčas sme si povedali, čo treba zlepšiť, v druhej časti zápasu hráči dali do toho všetko, bojovali do konca a to nám pomohlo k víťazstvu. Po niekoľkých rokoch sme si opäť zaistili pozíciu na Slovenskom pohári, čo nás veľmi teší. Chcem pogratulovať mojim hráčom, ktorí do zápasu dali svoje srdce a nevzdávali sa."

Adam Antoni, hráč Spišskej Novej Vsi: "Bol to pre nás veľmi ťažký zápas, tak ako aj v Prievidzi. Museli sme ho vyhrať, aby sme si zaistili pozíciu na Slovenskom pohári, a to sa nám podarilo. Sme radi, že nás ľudia prišli podporiť. Teším sa, že mi to tam padalo, za čo vďačím môjmu tímu. Prihrávali sme si loptu, každý dal nejaký bod. V prvom polčase to vyzeralo celkom husto, ale to k takýmto vypätým zápasom patrí. Som rád, že sme sa po dlhej dobe dostali na Slovenský pohár, ale stále je čo zlepšovať."

Michael Claxton, tréner Prievidze: "Bojovali sme tvrdo, ale spravili sme príliš veľa chýb. V prvej polovici zápasu sme stratili pokojnú hlavu, druhý polčas sme boli viac sústredení. Niektoré rozhodnutia rozhodcov spomalili naše tempo, ktoré náš súper následne získal na svoju stranu. Prehrali sme štyri zápasy za sebou, musíme sa vrátiť k našej hre pred touto sériou."

Richard Körner, hráč Prievidze: "Spišská Nová Ves zahrala dobrý zápas, skvelo kontrolovali loptu, majú zohraných strelcov a už v druhom vzájomnom zápase nás dokázali potrestať strelami a nebezpečnými prienikmi. Mali opäť vynikajúcu streleckú noc, ale to bola naša chyba, pretože sme im to nijako nesťažili. Bola tam nejaká snaha zabrániť im v streľbe, nechcem vravieť, že naša obrana bola chybná, ale Spišská bola vždy o krok vpred. Padali im tam ťažké strely, ktoré ich dohnali k víťazstvu."

Foto: Vladimír Dorňák