• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V dvanástom kole Slovenskej basketbalovej ligy si Lučenec zapísal ďalší cenný skalp, po vicemajstrovi uspel aj proti úradujúcemu majstrovi - Interu Bratislava. Svit pripravil Žiline druhú prehru po sebe a Levice opäť uspeli na palubovke Handlovej.

SBL 2019/2020 - 12. kolo:

BKM Lučenec - Inter Bratislava 87:73 (20:20, 20:21, 24:17, 23:15)

Lučenec: Caffey 20, Basabe 16, Eudy 10, Dunne 9, Jackuliak 5 (Murray-Boyles 13, Skvašik 10, Zorvan 4, Anikienko 0)

Inter: Funderburk 16, Abrhám 9, Baťka a Skinner po 6, Bulatovič 3 (Ihring 15, Hlivák 7, Körner 6, Bubalo 5)

TH: 15/8 - 19/14, Fauly: 20 - 20, Trojky: 13 - 9, Rozhodovali: Kúkelčík, Brziak, Mlynarčík

Povedali po zápase:

Peter Jankovič, tréner Lučenca: "Nič špeciálne sme neurobili. Pripravovali sme sa tak, ako na každý iný zápas. Som rád, že chlapci to zobrali a potvrdili to už veľmi dobrým výkonom v Prievidzi. Ako som povedal na začiatku prípravy, pokiaľ budeme hrať tímovo, tak vieme byť nepríjemným súperom. Zatiaľ sa nám to vypláca. Pevne verím, že pri tom zostaneme. Mali sme síce dvadsaťbodový náskok, ale Inter vie otočiť zápas za štyri minúty. Teraz si to užijeme, zajtra je nový deň a mňa už toto víťazstvo veľmi zaujímať nebude. Všetka česť celému tímu. Bolo vidieť, že chlapci chcú vyhrať a že urobili pre úspech všetko."

Andrew Eudy, hráč Lučenca: "Previedli sme veľmi dobrú hru a dosiahli sme skvelé víťazstvo, rovnako ako predtým v Prievidzi. Výhra nad týmto súperom nás nakopla ešte viac a myslím si, že prinesie výraznú zmenu. Darilo sa nám premieňať trojky, čo do tímu tiež prinieslo sebavedomie."

Aramis Naglič, tréner Interu: "Lučenec vyhral zaslúžene. Hrali s veľkou energiou, atletickým výkonom. Ešte, keď som v Lučenci hrával, tak tam bola vždy veľmi dobrá atmosféra. V hale je krásne basketbalové prostredie. Gratulujem nielen hráčom, ale aj divákom k víťazstvu. Možno platíme za to, že hráme Európsky pohár FIBA. Musíme dať hlavy dokopy a začať trénovať, ako sa trénovať má. Treba čo najrýchlejšie pracovať a hrať tak, ako si predstavujeme."

Mário Ihring, hráč Interu: "Klobúk dole pred Lučencom. Hrali pekný basketbal. Vedeli sme, že sa nám v Arene bude ťažko hrať. Aj sme sa pripravili, snažili sa, bohužiaľ nám to nevyšlo. Súper premenil veľa trojok, premenili ťažké strely, na ktoré sme nevedeli reagovať. Domáci mali vo fantastických divákoch šiesteho hráča a majú veľký fanklub. Taký je basketbal. Musíme sa z toho do ďalších zápasov poučiť. Ideme ďalej."

 

Iskra Svit - BK Slávia Žilina 94:85 (19:21, 27:27, 22:16, 26:21)

Svit: Nesbitt 20, Johnson 18, Carr 14, Monček 11, Bizub 6 (Avramovič 14, Stuteville 11, Ivan 0)

Žilina: Rožánek 23, Merešš 19, Dickson 10, Sapp 7, Tot 5 (Jeftič 21, Hoferica a Podhorský 0)

TH: 16/10 - 14/9, Fauly: 15 - 17, Trojky: 6 - 8, Rozhodovali: Karniš, Turček, Gacík

Povedali po zápase:

Rudolf Jugo, tréner Svitu: "Očakávali sme veľmi ťažký zápas, Žilina je jeden z favoritov. Naša agresívita a nasadenie neboli v prvej polovici dobré, neskôr sme to dotiahli a zvýšili rozdiel, dali sme niekoľko bodov a tie nám pomohli a rozhodli."

Saša Avramovič, hráč Svitu: "Prvý polčas sme hrali zle, potom sme to dorovnali. Musíme sa ale dať dokopy, aby sme hrali víťazne aj so silnejším mužstvom. Dali sme viac ako 90 bodov, čo je fajn."

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "Mali sme v družstve veľké zdravotné problémy. Na tento zápas sme sa zmobilizovali ako sme mohli. Je to náročné, v týždni sme trénovali iba so siedmimi hráčmi. Aj teraz hrali niektorí iba so sebazaprením. Prvé tri štvrtiny sme boli konštantní, aj keď sme robili chyby. Ak by sme boli v kompletnej zostave, vyzeralo by to inak."

DeAndre Dickson, hráč Žiliny: "Hralo sa nám ťažko, chýbalo veľa hráčov. Začiatok bol pre nás lepší. Prehrali sme o pár bodov, čo ma neteší."

 

MBK Baník Handlová - Patrioti Levice 71:76 (18:18, 16:27, 17:17, 20:14)

Handlová: Petráš 10, Halada 9, Mrviš 7, Mitrovič 5, Jankovič 3 (Radukič 25, Jašš 8, Dolník a Stehlík po 2, Baltus 0)

Levice: Krajčovič 13, Bojanovský a Perovič po 11, Hot 5, Bachan 4 (Juríček 22, Žiak 5, Hill 3, Kirves 2)

TH: 14/11 - 26/21, Fauly: 23 - 22, Trojky: 6 - 7, Rozhodovali: Ženiš, Šarišský, Turčin

Povedali po zápase:

Branko Maksimovič, tréner Handlovej: "Mali sme niekoľko šancí zobrať taktovku zápasu do svojich rúk, no tie sme nevyužili. Inkasovali sme príliš veľa košov zo stredných a väčších vzdialeností a sami sme nepremenili vyložené šance spod koša. Leviciam gratulujem k víťazstvu a ďakujem našim fanúšikom za podporu."

Marek Jašš, hráč Handlovej: "Ďalší náročný zápas, ktorý sme opäť nezvládli a nedokázali sme sa koncentrovať do samého záveru. Naozaj to vyzerá, akoby sa naše výkony z domácej palubovky do bodky kopírovali a my nevieme nájsť recept, ako túto skutočnosť zmeniť. Prepásli sme tretiu povinnú jazdu pod vlastnými košmi. Mrzí ma to najmä kvôli našim skvelým fanúšikom, ktorí pri nás stoja aj v tejto nelichotivej situácii."

Jakub Petráš, hráč Handlovej: "Bol to veľmi náročný duel pre obe mužstvá. Odohrali sme vyrovnanú partiu a počas celého zápasu sme mali dobrú energiu, no nepremenili sme niekoľko otvorených striel. Táto prehra ma mrzí, pretože som si istý, že sme mali na víťazstvo. Ďakujem našim fanúšikom, ktorí boli opäť fantastickí."

Michal Madzin, tréner Levíc: "Bol to veľmi ťažký zápas, museli sme sa vysporiadať so zmenami, ktoré Handlová urobila v obrannej činnosti, no myslím si, že sa nám to podarilo výborne. V prvom polčase sme zaostávali v útočných doskokoch, napriek tomu sme si vytvorili potrebný náskok, ktorý sme si udržali do konca, aj keď húževnatá Handlová hrýzla každú minútu."

Martin Bachan, hráč Levíc: "Ako vždy, aj teraz sme sa pripravovali na veľmi náročný duel, pretože vieme, že do Handlovej sa nechodí pre body ľahko. Domáci majú vynikajúcich strelcov a my sme si pred úvodným rozskokom povedali, že ak ich odstavíme od lopty, tak sa budeme tešiť z víťazstva. Som rád, že sa nám to v tomto ťažkom zápase podarilo."

Foto: Vladimír Dorňák