• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V 32. kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy sa z dvoch bodov radovali hosťujúce tímy. Po dlhom čakaní sa dočkali víťazstva Spišiaci, ktorí uspeli v Nitre. Inter vyhral hladko v Prievidzi, Košice zvíťazili v Leviciach a Komárno získalo dva body z palubovky Karlovky. Zápas medzi Lučencom a Handlovou predčasne ukončili v 4. minúte štvrtej štvrtiny.

BC Prievidza - BK Inter Bratislava 64:84 (15:23, 18:22, 17:21, 14:18)

Prievidza: Dowell, Körner a Marič po 11, Dramičanin 9, Jones 4 (Ihring a Milovanovič po 8, Hupka 2, Batina a Jašš 0)

Inter: Rančík 18, Mrviš 15, Bílik 11, Nuhanovič 6, Vlahovič 2 (Kinney 17, Radukič 13, Ondruš 2, Kozlík a Páleník 0)

TH: 22/17 - 4/3, Fauly: 15 - 23, Trojky: 7 - 9, Rozhodovali: Tomašovič, Šarišský, Holländer

Povedali po zápase:

Miljan Čurovič (tréner Prievidze): ,,Tento zápas sa mi hodnotí veľmi jednoducho. Je to pre nás veľmi ťažká prehra, obzvlášť pred takýmto fantastickými fanúšikmi, ktorí nás povzbudzovali pokiaľ bola nádej na dobrý výsledok. Inter nás nepustil k ničomu. Ich energia bola na úplne inej úrovni ako naša a v obrane nás nepustili do situácií, z ktorých zvykneme byť úspešní. Aj na 64 bodov, ktoré sme nastrieľali, sme museli vybojovať."

Mário Ihring (hráč Prievidze): ,,Inter bol lepší vo všetkých smeroch. Hrali agresívnu obranu, do ktorej sme nedokázali premieňať naše nacvičené akcie. Viacej chceli, čo v spojení so super obranou rozhodlo o výsledku. Inter hral vo veľkej pohode a premieňal svoje šance, čo nás dostalo do kolien."

Oliver Vidin (tréner Interu): ,,S výsledkom sme určite spokojní. Hra mohla byť v určitých momentoch aj lepšia, ale aj napriek tomu si myslím, že sme odohrali dobrý zápas. Zabrali sme v obrane, keď sme Prievidzi nedovolili ani v jednej štvrtine dať viac ako 20 bodov."

Radoslav Rančík (hráč Interu): ,,Z našej strany išlo o zodpovedný výkon najmä v obrane, kde sme si navzájom pomáhali. Ak Prievidza dá doma iba 64 bodov, je to výborný výkon z našej strany. V útočnej fáze sme si pekne posúvali loptu, z čoho sme dávali ľahké koše a preto skončil zápas takým veľkým rozdielom.“

 

BK Levickí Patrioti - KB Košice 78:88 (23:21, 9:25, 25:13, 21:29)

Levice: Djurič 22, Summers 18, Josipovič 15, Djokič 4, Musil 3 (Nofflet 8, Krajčovič 6, Ammons 2, Vojtek 0)

Košice: Pilčevič 23, White 22, Žiak 19, Baťka 5, Matovič 4 (Ivelja 10, Siladji 3, Baldovský 2, Nikolič 0)

TH: 16/13 - 8/6, Fauly: 15 - 18, Trojky: 7 - 16, Rozhodovali: Ženiš, Pipíška, Doušek

Povedali po zápase:

Teo Hojč (tréner Levíc): "Ak ľudia pochopia, aký je rozdiel v kvalite hráčov Košíc a Levíc, bude pre nich ľahšie pochopiť, čo sa stalo. Myslím si, že naši hráči spravili čo bolo v ich silách. Hrali sme tri zápasy proti trom top tímom ligy a nikto nás nerozbil. Samozrejme, boli tam individuálne chyby, o ktorých musíme hovoriť s hráčmi. Nesplnili sme niektoré taktické veci, na ktorých sme sa dohodli. Dostali sme sa z osemnásť bodovej straty na plus štyri body, potom nám Žiak a White dali dve veľmi ťažké trojky cez obrancov, ktoré asi rozhodli. Musíme sa teraz pozviechať a pripraviť na skúsený tím Handlovej. Tento zápas chceme vyhrať. Gratulujem Košiciam k skvelému streleckému výkonu a trénerovi Leškovi k víťaznej premiére."

Žarko Djurič (hráč Levíc): "Opäť sme prehrali zápas v prvom polčase. Nie je možné zdolať top tímy ligy, keď zahráte dobre len jeden polčas. To isté, čo sa stalo v Bratislave, sa stalo aj dnes. Neviem prečo je to tak, zo začiatku sa nám to nestávalo. Teraz začneme hrať, keď prehrávame o 15 bodov. Musíme sa nad tým zamyslieť a niečo s tým robiť."´

Richard Leško (tréner Košíc): "V prvom rade gratulujem mojim chlapcom, za energiu a chuť s akou hrali. Prvý polčas sme podali výborný výkon, v druhom sa Levičania vrátili do zápasu, no napriek tomu sme to ustáli. Mali sme vysoké percento úspešnosti za tri body, ale to vyplýva z pohody, ktorá vládne v tíme. Sme radi, za toto víťazstvo, lebo vieme, že v Leviciach sa nevyhráva ľahko."

Milan Žiak (hráč Košíc): "Vedeli sme, že ten polčasový náskok nemusí byť ešte rozhodujúci, lebo Levičania sú doma silní. Napriek tomu, že sa vrátili do zápasu sme v závere dokázali premeniť naše strely a zápas sme dotiahli do víťazného konca. V šatni je super atmosféra, tréner nás správne nabudil, nemuseli sme veľa vecí meniť."

 

MBK Lučenec - MBK Handlová 66:48 (17:17, 20:16, 23:12, 6:3)

/zápas predčasne ukončený v 4. minúte štvrtej štvrtiny/

Lučenec: Rountree 17, Stojačič 12, Blagojevič 10, Pressley 7, Pipíška 6 (Davis 14, Rendla a Zorvan 0)

Handlová: Sedmák 10, Stria 8, Gudžič 6, Miloševič 5, Stamenkovič 4 (Zejak 9, Božovič a Haviar po 3, Despotovič a Stojanov 0)

TH: 13/11 - 6/5, Fauly: 14 - 20, Trojky: 7 - 7, Rozhodovali: Brziak, Kúkelčík, Matejčík

Povedali po zápase:

Ivan Kurilla (tréner Lučenca): „Zápas bol pre nás veľmi náročný, veď máme za sebou ťažký dvojzápas proti Interu a Košiciam, navyše v oboch prípadoch sme nastúpili vo veľmi úzkej rotácii. Vedeli sme, čo nás čaká. Prišla Handlová, ktorá má v zostave desať vyrovnaných hráčov – pod košom sa striedali Božovič so Sedmákom, plus k nim Gudžič a Zejak, čiže štyria centri oproti nášmu jednému. A aj ten mal dosť vážne problémy s chrbtom, riešime to s doktorom, musí ísť na röntgen a nevieme, čo s ním bude. Myslím si, že sme hrali veľmi dobre v obrane, úvod sme mali možno trochu prispatý, ale v ďalších fázach hry fungovala defenzíva veľmi dobre. Chcel by som vyzdvihnúť výkon Rountreeho, ktorý bol ´živý´ od začiatku zápasu, napádal súpera, a celkovo som tím nabádal k tomu, aby robil to, čo Aaron. Skvele sa k nemu pridali Pipíška s Davisom, ktorí odviedli v defenzíve skvelú robotu. Zorvana a Rendlu som dnes trochu šetril, po chorobe absolvovali prvý tréning len v utorok, takže pre zápasom boli obaja uzrozumení s tým, že do zápasu veľmi nezasiahnu. Je obrovská škoda, a najmä na škodu basketbalu to, čo sa v poslednej štvrtine udialo a neviem, čo mám k tomu povedať. Všetci sa snažíme túto situáciu zachrániť, žiaľ sa potvrdilo, že akcia vyvolá reakciu, no vravím, je mi ťažko sa k danej situácii vyjadriť."

Maroš Rendla (hráč Lučenca): „Očakávali sme ťažký zápas, od začiatku sme si udržiavali kontakt so súperom, do polčasu to bolo viac-menej vyrovnané. Myslím si, že Handlovú sme zlomili v priebehu tretej štvrtiny, a podľa môjho názoru sme mali zápas vyhratý aj bez toho, aby sa daný incident odohral. Súper to pravdepodobne nevydržal po psychickej stránke, nepremieňal často ani vyložené šance spod koša, čo v nich akosi vyvrelo a dopadlo to tak, ako to dopadlo. Myslím, že zápas bol z našej strany zvládnutý na sto percent, hoci ma to dosť mrzí, že to celé takto skončilo. Je to však hra a stávajú sa aj takéto veci."

Marko Cvetkovič (tréner Handlovej): „Bez komentára, nevyjadrujem sa k zápasu."

Ondrej Haviar (hráč Handlovej): „Je ťažké sa k tomu vyjadriť,vzplanuli emócie a niekedy je obtiažné zniesť, keď sa mužstvu nedarí a začne prehrávať. V tomto zápase bolo jednoznačne množstvo chýb a ten konflikt bol už len vyhrotením celej situácie. My ako tím sme sa postavili za trénera, rozhodcovia povylučovali nejakých hráčov, čo bol dôvod, prečo sme všetci ostatní, ktorí sme zostali na palubovke, sa zodvihli a odišli protestne do šatne. Neviem, čo k tomu viac dodať. Pokým sa zápas normálne hral, myslím, že ten prvý polčas bol dosť vyrovnaný. Nám však nevyšla tretia štvrtina, kedy domáci bodovo odskočili, boli agresívnejší. My sme so zápasom ešte chceli niečo urobiť v poslednej štvrtine, ale vravím, ťažko sa mi to hodnotí."

 

MBK SPU Nitra - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 72:90 (24:20, 15:24, 11:21, 22:25)

Nitra: Rhymes 27, Jurjevič 11, Pánis a Samek po 5, Dogbo 4 (Kaša 13, Pipíška 4, Ostojič 2, Foltín 1, Skubeň a Trepáč 0)

Spišská Nová Ves: Henry 19, Hovaňák 17, Juríček 8, Lenárt a Majerčák po 7 (Šolevič 17, Marshall 10, Osvald 5, Muránsky a Ovčiarik 0)

TH: 16/8 - 18/9, Fauly: 20 - 17, Trojky: 8 - 6, Rozhodovali: Lamoš, Margala, Bara

Povedali po zápase:

Ľubomír Urban (tréner Nitry): "Sily nám stačili na prvú štvrtinu, ešte v druhej štvrtine to bolo ako-tak, ale už bolo vidno deficit. Každé prestriedanie bolo bolestivé a nástup do druhého polčasu podobne. Spišská Nová Ves rýchlo získala pôdu pod nohami a znovu prišiel čas na využitie našich mládežníckych zdrojov, čo sa nakoniec aj podarilo s celkom slušnou minutážou. Každopádne, Spišská bola lepšia minimálne na troch pozíciách, a to stačí na to, aby na ihrisku dominovali a 'urobili' aj ostatných hráčov. Ich posledné výsledky iste nie sú dielom náhody."

Lukáš Foltín (hráč Nitry): "V zápase nás môže mrzieť hlavne koniec druhej štvrtiny a tá tretia. Dostali sme veľa striel v rade spoza trojkového oblúku, súper nám odskočil. Vytvorili si náskok, my sme to už ťažšie doháňali. To bolo podľa môjho názoru rozhodujúce."

Erich Korfanta (tréner Spišskej Novej Vsi): "Výsledok ma teší, po veľmi dlhom čase sme konečne vyhrali vonku. Hra však nebola v prvom polčase adekvátna tomu, čo my vieme predvádzať. Ak by sme podali taký výkon ako v sobotu doma proti Komárnu, tak by tu nebolo čo riešiť. Viem, že každý zápas je iný, ale nemôžeme tak pristúpiť k svojim povinnostiam ako v prvej štvrtine. Veľa strát, nepremieňanie vyložených šancí a celková nekoncentrovanosť. V druhom polčase sme rapídne zlepšili obranu, začali sme plniť veci, na ktorých sme sa dohodli v šatni a to sa začalo prejavovať. Samozrejme, keď sme natiahli náskok na 15 bodov, domáci tréner pustil na palubovku mladých hráčov a zápas sa dohrával. To sa mi veľmi páči, všetka česť. My sme tiež dali priestor našim odchovancom a zápas sa dohrával v slovenskej réžii. Či rieši toto víťazstvo pre nás niečo z hľadiska ambícií boja o play off? Keď sa pozrieme na tabuľku, reálnu šancu asi už nemáme, ale každopádne budeme bojovať do konca."

Vladimír Hovaňák (hráč Spišskej Novej Vsi): "Prvý polčas bol z našej strany kostrbatý. Zrejme sme si mysleli, že tu o tridsať vyhráme automaticky. V druhom polčase sme zagresívnili obranu, hrali sme tvrdšie, a tak ako zvykneme hrávať v poslednej dobe. Sme radi, že sme po dvoch rokoch zvíťazili aj na súperovej palubovke."

 

VŠEMvs Karlovka Bratislava - MBK Rieker COM-therm Komárno 65:98 (16:28, 15:19, 18:31, 16:20)

Karlovka: Podhorský 13, Židzik 11, Kožár 8, Bečarik 5, Brliť 4 (Hašan 10, Lehman 7, Hlivák 5, Dobrotka 2, Halmeš a Stránsky 0)

Komárno: Halada a Langston po 18, Tomič 14, Bilič 13, Vido 7 (Djordjevič 7, Bojanovský a Kuffa po 6, Cobb 4, Marchyn 3, Jurčina 2)

TH: 21/17 - 25/20, Fauly: 23 - 23, Trojky: 6 - 8, Rozhodovali: Turčin (SR), Kadkhodale, Trmal (obaja Rak.)

Povedali po zápase:

Peter Ivanovič (tréner Karlovky): "Súper bol lepší, nám zápas nevyšiel podľa predstáv. Jediné, čo sme dokázali, bolo eliminovať ich doskoky. Mali sme 24´strát, čo je veľmi veľa, vôbec sme nehrali tímovo."

Michal Kožár (hráč Karlovky): "Zápas bol od úvodu z našej strany zlý, neplnili sme to, čo sme si povedali. Mali sme veľa strát, Komárno je aktívne dopredu a ich veľká sila je v doskokoch."

Richard Ďuriš (tréner Komárna): "Som veľmi rád, že po prehre v Spišskej Novej Vsi, sme sa vrátili do tempa. O našom víťazstve rozhodlo nasadenie a agresivita. Karlovka je známa tým, že patrí k najbojovnejším tímom v lige, ale my sme si udržali koncentráciu."

Boris Bojanovský (hráč Komárna): "Na zápas s Karlovkou sme sa dôkladne pripravovali a nemôžeme povedať, že by sme neriešili súpera a hrali len našu hru. Veď sme minule prehrali v Spišskej Novej Vsi, určite o podcenení súpera nemôže byť reč."

Foto: Samuel Alexander Petráš