• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V 34. kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy nebola núdza o zaujímavé výsledky. Na 21. pokus sa dočkali víťazstva hráči Nitry, v hornonitrianskom derby zvíťazila Handlová. Košice jednoznačne triumfovali v ťaháku kola nad Interom, Svit potvrdil domácu silu proti Leviciam a Lučenec si zobral z palubovky Spišskej Novej Vsi dva body. 

MBK Handlová - BC Prievidza 75:67 (18:26, 22:12, 19:17, 16:12)

Handlová: Miloševič 18, Sedmák 17, Gudžič 13, Stamenkovič 11, Stria 4 (Zejak 5, Božovič 4, Haviar 3, Stojanov 0)

Prievidza: Krayem 14, Marič 11, Dramičanin 10, Jones 9, Körner 0 (Batina 11, Milovanovič 9, Jašš 3, Ihring 0)

TH: 13/13 - 10/8, Fauly: 18 - 15, Trojky: 10 - 11, Rozhodovali: Ženiš, Doušek, Matejčík

Povedali po zápase:

Ondrej Haviar (viedol tím Handlovej): "Derby ako má byť. Od začiatku bola atmosféra výborná, oba fankluby boli skvelé. Bolo to o bojovnosti. Nakoniec nepadlo až tak veľa bodov, bolo to o obrane. Musím pochváliť všetkých hráčov. Hrali sme naozaj kolektívne a rozumne. Koncentrovali sme sa, používali sme rozumné fauly. Hrali sme dobre v útoku, lopta lietala, v obrane sme išli po každej lopte. Takto má vyzerať tímový výkon. Myslím, že sme sa zomkli aj bez trénera na lavičke, čo bolo ťažšie. Ukázali sme však, že dokážeme udržať krok aj so silnými súpermi, a že doma sme veľmi silní."

Nenad Miloševič (hráč Handlovej): "Víťazná premiéra Ondra Haviara na lavičke MBK Handlová. Chcem mu k tomu pogratulovať. Pre nás to bol veľmi dôležitý zápas. Nehrali sme desať dní. A po tej zlej sérii, kde sme mali problémy. Nie sú to výhovorky, ale ja som hral mesiac v kuse bez toho, aby som trénoval, bol som chorý, ako aj ostatní chalani. Jednoducho na nás doľahla nejaká únava, útlm. Tých desať dní voľna nám padlo dobre a myslím, že aj keď sme sa ťažšie rozbiehali, ale potom sme sa chytili a zápas sme kontrolovali od polovice tretej štvrtiny až do konca. Hrali sme samozrejme aj pre našich fanúšikov, ktorí nás podporujú aj keď hráme zle, za čo im ďakujem. A hlavne za trénera a celý náš tím. Vieme aké veci sa stali a my sme to zobrali asi moc emocionálne. Hrali sme koncentrovane a to, čo sme si povedali, sme aj splnili ,čo sa týka obrany aj útoku. Máme síce ešte veľké resty, ale nám napríklad chýbal Despotovič, čo bolo cítiť. Už sa ale dostávame do nejakého tempa. Máme teraz síce ťažký program, keď cestujeme do Bratislavy a potom nás doma čakajú Košice, ale ideme od zápasu k zápasu. Víťazstvo je pre nás dôležité a snáď v tom budeme pokračovať."

Miljan Čurovič (tréner Prievidze): "Bol to ťažký zápas, Handlová sa držala v momentoch keď sa zápas lámal, hrala múdrejšie a zaslúžene vyhrala."

Rastko Dramičanin (hráč Prievidze): "Na zápas sme sa pripravili dobre, ale bol to náročný zápas. Hoci sme sa veľmi snažili, hlavne po tých posledných zápasoch, keď sme tento zápas chceli vyhrať, tak sa nám to nepodarilo. Toto bolo derby a tentoraz vyhrala Handlová, k čomu im gratulujem."

 

Iskra Svit - BK Levickí Patrioti 92:84 (28:16, 26:20, 24:24, 14:24)

Svit: Singletary 20, Jankovič 18, Avramovič 15, Lošonský 10, Gonzalez 7 (Belavý 12, Fleming 8, Bachan 2, Kubaský a Sarna 0)

Levice: Djurič 18, Djokič 16, Summers 15, Josipovič a Musil po 7 (Nofflet 10, Ammons 6, Vojtek 3, Krajčovič 2)

TH: 25/20 - 16/10, Fauly: 20 - 24, Trojky: 12 - 4, Rozhodovali: Lamoš, Margala, Životský

Povedali po zápase:

Michal Madzin (tréner Svitu): “Všetko, čo sme urobili v prvom polčase, bolo na vynikajúcej úrovni. Hrali sme s obrovskou energiou a agresivitou. Doskoky, obrana, aj prechod do útoku nám fungovali. Pred zápasom sme mali veľký rešpekt, lebo sme prvýkrát v sezóne hrali bez zraneného Šoutvina. Výborne sme ho zastúpili ako kolektív, čo bolo kľúčové.“

Saša Avramovič (hráč Svitu): “Do zápasu sme vstúpili veľmi zodpovedne. Rýchlo sme si vytvorili 20-bodový náskok. O to ľahšia bola potom cesta k víťazstvu. Nebolo to ale také jednoduché, ako by sa mohlo zdať. Ďakujem svojim spoluhráčom za chcenie a bojovnosť, hrali sme aj za zraneného Antona Šoutvina. Gratulujem aj Leviciam, ktoré najmä v závere ukázali bojovnosť. Vo Svite sa cítim veľmi dobre, verím, že sa to bude len zlepšovať.“

Ladislav Lutovský (asistent trénera Levíc): “Svit mal do zápasu veľmi dobrý vstup, my, naopak, veľmi zlý. Prehrávali sme veľa situácií jeden proti jednému. Zlyhali sme hlavne v obrannom doskoku. Domáci si postupne budovali náskok. V druhom polčase sme sa kombinovanou obranou snažili so zápasom niečo urobiť. Vďaka tomu sa nám podarilo skorigovať konečný stav na prijateľných osem bodov. Škoda, že sme prespali prvý polčas, hlavne jeho začiatok. Pre niektorých našich hráčov to bol veľmi rýchly zápas. Gratulujem domácim, majú silný, vyrovnaný tím.“

Jaroslav Musil (hráč Levíc): “Na Svit sme sa pripravovali veľmi zodpovedne. Začiatok zápasu nám nevyšiel, hrali sme od úvodu veľmi nekoncentrovane. Kvôli tomu sme išli takmer na mínus tridsať bodov. Hrať sme začali prakticky až od druhého polčasu a to je už príliš neskoro. Stiahli sme nakoniec manko domácich na prijateľný rozdiel, ale to nás nemôže uspokojiť. Nehrali sme dobre.“

 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - MBK Lučenec 72:77 (17:25, 17:21, 19:19, 19:12)

Spišská Nová Ves: Henry 15, Lenárt 11, Hovaňák a Majerčák po 10, Juríček 7 (Šolevič 13, Marshall 4, Antoni 2)

Lučenec: Blagojevič a Davis po 30, Rountree 11, Pressley 3, Pipíška 0 (Rendla 3, Vago 0)

TH: 12/9 - 23/12, Fauly: 19 - 20, Trojky: 5 - 9, Rozhodovali: Šarišský, Kiss, Gacík 

Povedali po zápase:

Erich Korfanta (tréner Spišskej Novej Vsi): „Od začiatku až do konca to bolo celé zlé. To, že sme to ku koncu zápasu stiahli, nebolo našou zlepšenou hrou, ale tým, že hostia, ktorí odohrali celý zápas prakticky siedmi, prestali vládať. Výnimočne im bodovo zahrali dvaja 30-bodoví hráči, ale to nebolo našim problémom. Technický zápis hovorí jasnou rečou, 54-krát sme vystrelili na kôš za dva body  a len dvadsať pokusov bolo úspešných, k tomu niet čo dodať. So streľbou sme sa trápili napriek tomu, že sme poctivo trénovali, pripravovali sme sa aj na zónu, no pohoreli sme jednoducho strelecky na celej čiare. Hosťom k víťazstvu športovo gratulujem.“

Matej Majerčák (hráč Spišskej Novej Vsi): „Hrali sme bez energie, vôbec to nebol náš basketbal. Boli sme pomalí, nepremieňali sme otvorené strely. Obrovským problémom pre nás bola ich zóna, nedokázali sme si tam prihrať a už vôbec sme nedokázali premeniť strely spoza oblúka.“

Ivan Kurilla (tréner Lučenca): „Sme veľmi radi, že sme tu vyhrali, pretože v Spišskej Novej Vsi sa vyhráva veľmi ťažko. Zápas sme odohrali prakticky v šesťčlennej zostave. Dve hodiny pred zápasom sme sa v autobuse dozvedeli, že nemôže nastúpiť Stojačič, čo považujeme za neprípustné. Ak budeme takýmto spôsobom riadiť túto súťaž, tak je to z môjho pohľadu nepredstaviteľné a neakceptovateľné, vzhľadom k tomu, čo sme doteraz pre lučenecký basketbal urobili. Napriek tomu sme sa zomkli a s vypätím síl vyhrali a aj takéto situácie nás určite posilnia. Prajem domácim, ktorí pod vedením Ericha Korfantu urobili veľký výkonnostný skok, aby v ďalších zápasoch porážali našich priamych konkurentov v boji o play off.“

Maroš Rendla (hráč Lučenca): „Dôkladne sme sa pripravili na tento veľmi ťažký zápas. Vedeli sme, že nastúpime oslabení, no dobre sme rozložili energiu a napokon sme to s vypätím všetkým síl i napriek útlmu udržali.“

 

VŠEMvs Karlovka Bratislava - MBK SPU Nitra 76:84 (21:21, 23:17, 12:27, 20:19)

Karlovka: Židzik 13, Kožár 11, Podhorský 6, Brliť a Hlivák po 4 (Lehman 14, Hašan 13, Bečarik a Stránsky po 5, Krajčír 1)

Nitra: Jurjevič 22, Kaša 14, Samek 10, Pipíška 8, Rhymes 0 (Dogbo 13, Skvašík 11, Rožánek 6, Pánis 0)

TH: 12/5 - 20/15, Fauly: 20 - 15, Trojky: 5 - 5, Rozhodovali: Slivjic (Rak.), Hudec (SR), Radonjic (Rak.)

Povedali po zápase: 

Peter Ivanovič (tréner Karlovky): “Súper bol agresívnejší, bol lepší v súbojoch jeden na jedného, v prvom polčase sme mali veľa ľahkých strát. Zle sme začali aj druhý polčas a už sme náskok súpera nedokázali zvrátiť. Zaslúžene vyhrali a ja verím, že sa z toho poučíme.”

Juraj Krajčír (hráč Karlovky): “Bol to veľmi ťažký zápas, celý čas sa nám nedarilo, mali sme ľahké straty. Ťažko povedať, či to vyšlo z nekoncentrácie. Nitra vymenila celý káder, nepoznali sme ich hráčov. Možno sme si mysleli, že to príde samo. Poctivo sme trénovali týždeň a pol, prišiel zápas a kopili sme chybu za chybou.”

Ľubomír Urban (tréner Nitry): “Obdivujem mužstvo, za posledný mesiac sme obmenili káder, niektorí hráči prišli len v pondelok, prvý raz hrali a zahrali veľmi dobre. V obrane boli lepší, v útoku sme toho predviedli viac a zaslúžili sme si vyhrať. Neboli sme asi lepší, ale cieľavedomejší a hladnejší po víťazstve.”

Eddi Jurjevič (hráč Nitry): “Predovšetkým v obrane to bolo z našej strany dobré, no celkovo zápas nebol veľmi atraktívny pre diváka. Bolo cítiť tie zmeny, o ktorých hovorí tréner: v tíme je lepšia atmosféra, máme nové signály. A po zápase bude ešte lepšia nálada.”

 

KB Košice - BK Inter Bratislava 91:71 

Košice: Baťka 20, White 19, Matovič 17, Žiak 9, Nikolič 7 (Baldovský 12, Ivelja 5, Siladji 2, Dratva, Duda, Galata 0)

Inter: Rančík 12, Kinney 8, Kozlík, Páleník a Rančík po 7 (Barač 11, Radukič 9, Vlahovič 7, Ondruš 3, Hoferica a Nuhanovič 0)

TH: 20/15 - 11/8, Fauly: 21 - 24, Trojky: 8 - 7, Rozhodovali: Kúkelčík, Kovalčík, Karniš 

Povedali po zápase:

Richard Leško (tréner Košíc): "Bol to ťažký zápas, keďže oba tímy boli unavené po náročnom trojzápasovom víkende. Bol to hlavne o tom, kto v sebe ešte nájde viac síl. Som rád, že viac energie sme mali my, pretože išlo o zápas prvého s druhým a bolo to hlavne o vôli. Chlapcov momentálne basketbal baví a na palubovke to ukázali."

Michal Baťka (hráč Košíc): "Hrali sme zodpovedne od prvej až do poslednej štvrtiny. Sme veľmi radi, že sa mohli zapojiť všetci chalani a každý tam odovzdal kúsok svojej energie."

Oliver Vidin (tréner Interu): "Zápas skončil o dvadsať bodov a pre nás je to asi najväčšia prehra v tejto sezóne. Urobili sme veľmi veľa chýb a súperovi sme umožnili množstvo ľahkých bodov. Ťažko to hodnotiť takto za čerstva, musíme si to zhodnotiť a nabudúce to zvládnuť lepšie. Dúfam, že sa stretneme s Košicami aj v play off."

Radoslav Rančík (hráč Interu): "Prehrali sme to v obrane aj v útoku. Hrali sme príliš individuálne na to, aby sme porazili taký tím, aký majú Košice. Po našich stratách nás často prečíslovali a keď sme aj niečo ubránili, išli sme do útoku dosť nezodpovedne. Preto to skončilo tak, ako to skončilo."

Foto: Peter Jesenský