• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V druhom kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy opäť nebola núdza o prekvapenia. Asi o najväčšie sa postaral nováčik zo Žiliny, rozdielom jediného bodu zdolal Košice. Premiérové víťazstva v novej sezóne zaznamenali tiež basketbalisti Handlovej, Komárna a Svitu. Ako jediný celok bez prehry zostáva Inter, ktorý si poradil v mestskom derby s Karlovkou.

MBK Handlová - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 94:79 (28:24, 23:23, 17:14, 26:18)

Handlová: Brooks 14, Zejak 13, Landenbergue 11, Stanojevič 8, Novysedlák 0 (J. Djordjevič 22, Haviar 11, Dratva 7, Tyus 6, Dolník 2, Mátych 0)

Spišská Nová Ves: Ninkovič 20, Antoni 9, Krajňák a Marshall po 7, Majerčák 5 (Bennett 17, L'Africain 14, Kobulnický, Korfanta, Osvald a Slivka 0)

TH: 16/11 - 23/15, Fauly: 22 - 20, Trojky: 7 - 8, Rozhodovali: Pipíška, Bartoš, Sirocký

Povedali po zápase:

Krunoslav Krajnovič, tréner Handlovej: "Po prvom nevydarenom zápase v Košiciach sme boli psychicky v miernom útlme a myslím si, že výsledok v Košiciach absolútne neodzrkadľoval realitu. Určite nie je medzi nami a Košicami až taký kvalitatívny rozdiel. My sme podali v prvom kole katastrofálny výkon a preto sme museli toho veľa zmeniť. Snažili sme sa dať zo seba pred domácimi fanúšikmi maximum a aj keď sme už boli na lopatkách, dokázali sme sa do zápasu vrátiť a napokon sme sa tešili z prvého domáceho víťazstva."

Ondrej Haviar, hráč Handlovej: "Do stretnutia sme vstúpili nervózne a po prvom zápase v Košiciach aj bez potrebného sebavedomia. V obrane oba celky produkovali množstvo chýb, čo potvrdzuje veľa strelených bodov už v prvej polovici. Po zmene strán sme ale v defenzíve pridali, dali sme si lepší pozor na hosťujúcich strelcov a napokon sme odskočili do desaťbodového vedenia, ktoré sme si dokázali postrážiť."

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: "Zápas sme si prehrali sami, súper na nás vyvinul výbornou celoplošnou obranou tlak, my sme sa s tým nedokázali mentálne vysporiadať a v tom vidím príčinu našej prehry."

Lukáš Krajňák, hráč Spišskej Novej Vsi: "Najmä v obrane sme podali diametrálne rozdielny výkon ako v domácom stretnutí s Komárnom. Napriek tomu bol celý duel vyrovnaný a divácky atraktívny. V jeho závere rozhodli o víťazovi maličkosti."

 

PP & TV Raj Žilina - KB Košice 90:89 (14:18, 35:29, 22:16, 19:26)

Žilina: Rožánek 22, Conley 20, Holcomb 8, Ďurana 6, Ďuriš 0 (Wright 30, Skvašik 4, G. Hoferica 0)

Košice: Fletcher 27, Sedmák 24, V. Djordjevič a Körner po 14, Marič 2 (Baldovský 8, Palm a Židzik 0)

TH: 19/15 - 20/15, Fauly: 17 - 20, Trojky: 7 - 8, Rozhodovali: Šarišský, Perečinský, Turček

Povedali po zápase:

Maroš Moravčík, tréner Žiliny: "Myslím si, že nás Košice podcenili. My sme sa dostali do laufu a z toho sme ťažili až do konca zápasu. Zostávame pri zemi, pracujeme ďalej a sústredime sa na Spišskú Novú Ves."

Róbert Rožánek, hráč Žiliny: "Prehru sme hodili za hlavu, k zápasu sme pristúpili zodpovedne. Snažili sme sa ako v obrane, tak aj v útoku. Dokázali sme poraziť takéto silné družstvo, čo nás veľmi teší. Chceli by sme poďakovať aj divákom, boli opäť super."

Miljan Čurovič, tréner Košíc: „Bol to ťažký a zaujímavý zápas. Žilina vyhrala zaslúžene, bola lepšia v nasadení. Vo vyrovnanom zápase rozhodla práve väčšia bojovnosť súpera, ako naša.“

Richard Körner, hráč Košíc: „Nie je mi veľmi do reči. Žilina hrala veľmi dobre, my sme ju nechali rozbehnúť a už sme ju nedokázali zastaviť."

 

Iskra Svit - BC Prievidza 104:85 (25:29, 30:19, 24:25, 25:12)

Svit: Avramovič 38, Lošonský 23, Radonjič 18, Ivan 6, Davis 5 (Galata a Jackson po 7, Bizub, Gajan a Ivelja 0)

Prievidza: Glasgow 26, Bílik 21, Sitton 12, Martin 8, Wisseh 6 (Musil 7, Batina 3, Voss 2, Mokráň, Pipíška a Zorvan 0)

TH: 27/23 - 10/7, Fauly: 20 - 28, Trojky: 11 - 12, Rozhodovali: Zubák, Kovalčík, Karniš

Povedali po zápase:

Michal Madzin, tréner Svitu: "Bol to super zápas pre divákov. Skóre sa striedalo hore-dole, padlo veľa bodov. Myslím si, že diváci, ktorí prišli na tento zápas, si ho užili. Chcem poďakovať chalanom za energiu, ktorú do toho dali a verím, že nám to pomôže sa zomknúť a bojovať v ďalších zápasoch."

Saša Avramović, hráč Svitu: "Zápas bol veľmi ťažký. Na začiatku tretej štvrtiny sme ale urobili rýchle body a do konca sme to udržali. Je to zaslúžená domáca výhra a odmena za námahu a energiu, ktorú do zápasu vložil celý tím."

Ryan Pannone, tréner Prievidze: "Svit na nás vybehol, hral veľmi agresívne, na čo sme sa pripravovali aj pred zápasom. Vedeli sme, že budú hrať doma prvý zápas v sezóne, snažili sme sa na nich pripraviť, na rozhodcov aj na atmosféru. Predčili nás v húževnatosti, hrali s väčším srdcom, mali väčšiu výdrž a hrali nesebecky. Ich tréner je veľmi dobrý, svoj tím veľmi dobre pripravil, ich hráči 8, 13 a 32 hrali dobré lopty, robili správne rozhodnutia. Celý tím je veľmi dobrý, bude súťažiť v tejto lige veľmi tvrdo a bude súperom pripravovať pravidelne veľmi ťažké večery."

Martin Bílik, hráč Prievidze: "Ťazko sa hľadajú slová. Nepodali sme výkon, ktorý sme chceli podať. Myslím si, že to vychádzalo najmä z obrany, kde sme neplnili pokyny, ktoré sme si dohodli. Nebránili sme jeden na jedného a ťažko sa hrá celému tímu, ak robíme chyby ako jednotlivci. Je to za nami, musíme na to zabudnúť, poučiť sa z chýb a v sobotňajšom zápase to napraviť, aby sme naším fanúšikom v Prievidzi ukázali, že vieme hrať basketbal. Máme dve prehry za sebou, takýto štart do sezóny si ani nepamätám."

 

MBK Rieker Com-Therm Komárno - BK Levickí Patrioti 91:85 (28:21, 21:18, 22:29, 20:17)

Komárno: Tomič 21, Bowman 20, Diminič 12, Belavý 11, V. Djordjevič 10 (Adams 11, Jankovič a Stojanov po 3, Hoferica a Vojtek 0)

Levice: Petani 12, Kurbas 11, Bojanovský, Djurič a Žiak po 10 (Sims 10, Smith 9, Vašl 8, Bachan 3, Krajčovič 2)

TH: 19/15 - 22/18, Fauly: 24 - 23, Trojky: 14 - 7, Rozhodovali: Brziak, Margala, Turčin

Povedali po zápase:

Vladimir Rizman, tréner Komárna: „Bol to veľmi ťažký zápas, lokálne derby a ako som si na sociálnych sieťach prečítal, takzvané El Clásico. Bol to živý príklad rozdielu od nášho prvého zápasu. Hrali sme s omnoho väčším nasadením, viac sme chceli a myslím si, že sme zaslúžene zdolali Levice. Pre mňa osobne to bol veľmi stresujúci zápas, ale dalo sa na náš výkon pozerať a som rád, že prvá výhra zostala doma. Som vďačný fanúšikom, ktorí prišli na tento duel vo veľkom počte a najmä hráčom, ktorí ma potešili svojim výkonom. Teraz dokázali, že vedia a chcú hrať. Nebojím sa o to, že by nevedeli. Máme dobre zložený tím a nebojím sa oň, musíme sa len zohrať a ukázať to počas celých štyridsiatich minút. “

Troynell Adams, hráč Komárna: „Bol to náš prvý domáci zápas a som rád, že sme ho zvládli a pripravili sme našim divákom skvelý zážitok. Viackrát v zápase sme sa dostali do viac ako desaťbodového vedenia, no takisto sa viackrát súper aj dotiahol a dokonca aj o bod viedol. No my sme vždy dokázali opäť súperovi uniknúť, ale záver bol skutočne vyrovnaný. Rozhodovala každá maličkosť, no my sme mali pevnejšie nervy a nakoniec sa tešíme z tesného a cenného víťazstva.“

Teo Hojč, tréner Levíc: „Myslím si, že v Komárne túto sezónu nevyhrá veľa tímov, najmä keď majú domáci streľbu za tri body na hranici 70%. To som ešte vo svojej kariére nezažil, takže proti tomu sa hrá ťažko. Inak si myslím, že diváci videli zápas dvoch vyrovnaných tímov. V závere sme urobili niekoľko chýb, ktoré by sa nám nemali stávať, budeme o tom ešte s hráčmi diskutovať a musíme to zlepšiť.“

Žarko Djurič, hráč Levíc: „Zápas sa nevyvinul podľa našich predstáv. Vedeli sme, že sú domáci na vlastnej palubovke silní a hrajú skoro dvojnásobne lepšie ako v zápase vonku. Ich streľba bola neuveriteľná, 70 % za tri body je skutočne niečo, proti čomu sa dá ťažko bojovať. Ale napriek tomu sme boli blízko víťazstvu. Chýbal nám k tomu možno o jeden doskok viac alebo o jednu strelu viac. Je to však len začiatok sezóny, vieme hrať s každým súperom a verím, že už v najbližšom zápase to aj ukážeme. Vieme hrať aj lepšie a budeme sa to snažiť dokázať v ďalších zápasoch, aby sme sa stále zlepšovali a vyhrávali. “

 

VŠEMvs Karlovka Bratislava - BK Inter Bratislava 75:87 (20:19, 13:22, 23:25, 19:21)

Karlovka: Abrhám 20, Hlivák 14, Vido 8, Lehman 3, Podhorský 1 (Kožár a Kuffa po 12, Galád 3, Hašan 2, Bolek 0)

Inter: Rančík 24, Barač 16, Vlahovič 13, Matovič 6, Grznár 3 (Mrviš 12, Baťka 8, Kozlík 5, Bulatovič, Ondruš a Páleník 0)

TH: 22/16 - 18/8, Fauly: 21 - 20, Trojky: 9 - 9, Rozhodovali: Ženiš, Lamoš, Hudec

Povedali po zápase:

Peter Ivanovič, tréner Karlovky: "S výkonom aj výsledkom som pomerne spokojný. V tretej štvrtine nám súper výraznejšie odskočil. My sme sa dokázali vrátiť do zápasu, no stálo nás to množstvo síl, ktoré nám chýbali v závere. To rozhodlo o výsledku. Chceli sme nadviazať na posledný zápas z predchádzajúcej sezóny, ktorý sme odohrali práve proti Interu. Bol to jeden z našich najlepších duelov proti tomuto súperovi. To sa nám napokon aj podarilo."

Dávid Abrhám, hráč Karlovky: "Pre nás je to dobrý výsledok, hrali sme proti úradujúcemu majstrovi. Zápas mal v sebe špeciálny náboj, keďže išlo o bratislavské derby. Do výraznejšieho vedenia sa interisti dostali pred polčasom. V šatni sme si povedali, čo máme robiť. V treťom dejstve nám však odskočili, robili sme zbytočné chyby. Na konci sme to začali doťahovať, oni začali byť nervózni. Napokon to však udržali až do konca duelu."

Oliver Vidin, tréner Interu: "Na Karlovke sa hrá ťažko, no splnili sme úlohu favorita. Nechali sme oddýchnuť niektorých hráčov. Hrali sme to, čo sme potrebovali. Celý tím hral dobre, vyzdvihnúť musím najmä výkon Rada Rančíka, ktorý nás potiahol."

Radoslav Rančík, hráč Interu: "Karlovka hrala dobre, to musím uznať. Na konci výrazne stiahli náš náskok. My sme však hrali zodpovedne, a to je najdôležitejšie. Úvod bol vyrovnaný, no potom sme sa rozbehli a už to vyzeralo lepšie."

Foto: Jakub Ruman