• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V treťom kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy sa Spišiakom podarilo otočiť zápas a zvíťaziť nad Žilinou po predĺžení. Košice si napravili chuť hladkou výhrou nad basketbalistami z Karlovky. Inter zostáva aj naďalej bez prehry, keď uspel na palubovke Svitu. Prvú výhru vonku zaznamenali Levice v stretnutí s Handlovou. V šlágri kola triumfovala Prievidza nad Komárnom.

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - PP & TV Raj Žilina 93:84 pp (15:20, 22:20, 14:16, 25:10 - 17:8)

Spišská Nová Ves: L'Africain 29, Ninkovič 16, Krajňák 13, Antoni 10, Marshall 8 (Majerčák 13, Bennett a Lenárt po 2, Kobulnický a Osvald 0)

Žilina: Wright 24, Conley 16, Holcomb 13, Ďurčík 7, Skvašik 0 (Rožánek 22, Ďurana 2, Hebibi 0)

TH: 23/16 - 33/19, Fauly: 26 - 22, Trojky: 13 - 7, Rozhodovali: Zubák, Karniš, Karnay 

Povedali po zápase:

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: „Ukázali sme veľkú morálnu silu, keď sme v poslednej štvrtine dokázali zmazať hrozivý náskok súpera, za čo chalanom patrí moje uznanie. V predĺžení sme šľapali ako jeden tím, pomáhali sme si v obrane. Tri štvrtiny sme však nehrali dobre, boli sme akýsi zaspatí. Stále sme niečo vymýšľali, nehrali sme proste náš basketbal. Našťastie, bojovnosťou sme to v závere otočili.“

Michael L'Africain, hráč Spišskej Novej Vsi: „Tréner nám vždy hovorí, aby sme sa nevzdávali. V štvrtej štvrtine sme prehrávali o 16 bodov, po následnom time-oute sme si všetci povedali, že sa nesmieme vzdať a musíme bojovať. Kapitán Krajňák to zobral do svojich rúk, vyzýval k bojovnosti a my všetci sme ho poslúchli a napokon to dopadlo dobre.“

Maroš Moravčík, tréner Žiliny: „Zápas sme stratili vlastnými chybami, nedokázali sme si udržať náskok v štvrtej štvrtine. V Spišskej sa hrá ťažko, tri štvrtiny sme hrali dobre. Hráčov som upozorňoval, že ak sa dostanú domáci do laufu, bude zle. Nie sme tak skúsení, aby sme to zastavili.“

Tomáš Ďurana, hráč Žiliny: „Veľmi ťažko sa mi hodnotí tento zápas. Stratili sme ho v záverečnej štvrtine. Predĺženie bolo v jasnej réžii domácich. Je to veľmi, veľmi ťažká prehra.“

 


KB Košice - VŠEMvs Karlovka Bratislava 100:66 (22:14, 25:15, 27:14, 26:23)

Košice: Fletcher 17, Palm 14, Sedmák 13, Körner 11, V. Djordjevič 6 (Stamenkovič 21, Židzik 12, Baldovský 4, Duda 2)

Karlovka: Kuffa 18, Abrhám a Hlivák po 10, Podhorský 9, Vido 6 (Dobrotka, Kožár a Mäsiar po 3, Galád a Hašan po 2)

TH: 31/26 - 16/11, Fauly: 17 - 22, Trojky: 8 - 7, Rozhodovali: Kúkelčík, Kovalčík, Mekelová

Povedali po zápase:

Miljan Čurovič, tréner Košíc: "Tím predviedol veľmi dobrú reakciu po stredajšej prehre v Žiline. Nastúpili sme bez Mariča, ktorý nevydržal ani rozcvičku, ale našťastie do hry sa vrátil Stamenkovič. Odohral výborný zápas. Teší ma spôsob, akým sme sa revanšovali po nečakanej a pre mňa škandalóznej prehre v Žiline. Toto bola naša hra."

Ivan Židzik, hráč Košíc: "Som veľmi rád, že sme napravili výsledok zo Žiliny. Našim cieľom je udržať si počas celej sezóny domácu neporaziteľnosť a tento výkon bol z našej strany veľmi dobrý. Pre mňa ako bývalého hráča Karlovky to bolo trochu nostalgické a som rád, že som dostal práve v tomto zápase väčší priestor na palubovke."

Peter Ivanovič, tréner Karlovky: "Nebudem hovoriť o výsledku, skôr mi ide o výkon. Zlyhali sme hlavne v tímovej obrane. V druhej a tretej štvrtine sme urobili veľmi veľa chýb a skúsený tím Košíc to potrestal."

Andrej Kuffa, hráč Karlovky: "Nie sme spokojní. Vyhrať v Košiciach samozrejme nie je ľahké, ale my sme mali podať jednoznačne lepší výkon. Chcelo to viac tvrdosti v obrane. Bohužiaľ, nezahrali sme dobre a súper mohol aj preto podať exhibičný výkon."

 

MBK Handlová - BK Levickí Patrioti 79:91 (25:27, 22:24, 19:15, 13:25)

Handlová: Novysedlák 14, Landenbergue 12, J. Djordjevič 10, Brooks 6, Dolník 4 (Zejak 18, Tyus 7, Dratva 5, Haviar 3, Mátych 0)

Levice: Smith 14, Kurbas 12, Vašl 9, Bojanovský 4, Petani 0 (Žiak 16, Sims 15, Djurič 12, Krajčovič 9)

TH: 27/16 - 27/17, Fauly: 22 - 23, Trojky: 9 - 4, Rozhodovali: Ženiš, Lamoš, Matejčík

Povedali po zápase:

Krunoslav Krajnovič, tréner Handlovej: "V prvom rade gratulujem Leviciam k víťazstvu. Evidentne v kľúčových chvíľach ukázali, že sú skúsenejšie družstvo. My aj napriek všetkých problémom, ktoré máme, sme sa na zápas zodpovedne pripravili. Chýbali nám do rotácie dvaja zranení pivoti, na to sa ale nechceme vyhovárať, ale žiaľ, v momente keď sme otočili zápas zo šesťbodového manka na náskok štyroch bodov, sme trikrát výborne ubránili, ale žiaľ, stratili sme aj tri lopty. Popri tom sme zahodili jedenásť trestných hodov a Levice ako veľmi skúsené a kvalitné družstvo dokázalo naše chyby využiť a zviťaziť. Myslím si, že sme aj napriek našim problémom podali bojovný výkon, ale niektorí naši hráči si musia uvedomiť, že sú posilami a musia to zobrať na seba v momente, keď je treba a nie že im tréner dôveruje viac ako oni samy. Máme týždeň, aby sme sa pripravili na Prievidzu. Chcem poďakovať našim fanúšikom, ale aj priaznivcom súpera za to, že vytvorili skvelú atmosféru a verím, že naši fanúšikovia nás prídu vo veľkom počte podporiť. Myslím si, že svojou spoločnou energiou a bojovnosťou, ktorú spolu máme, sa dáme všetci spolu dokopy a budeme veľmi nepríjemne družstvo v tejto súťaži. Verím, že nás naši fanúšikovia prídu v sobotu pomôcť a spolu zvíťazíme."

Jakub Novysedlák, hráč Handlovej: "Zápas bol vyrovnaný. Nevzdávali sme sa a dokázali sme otočiť zo šesťbodového manka na náskok štyroch bodov. Potom sme svojimi chybami dovolili súperovi odskočiť a ten si v závere víťazstvo udržal. Aj napriek prehre sme nechali na ihrisku srdce a bojovali až do konca. Chcel by som poďakovať našim fanúšikom za to, že nás tlačili dopredu celý zápas a zároveň ich pozvať na sobotňajší zápas proti Prievidzi."

Teo Hojč, tréner Levíc: "Myslím si, že sme zaslúžene zvíťazili. Bojovali sme celých 40 minút, čo nám prinieslo víťazstvo. Hrali sme dobrý zápas, ale chcel by som vysloviť rešpekt pred handlovským tímom a trénerom. Myslím si, že budú veľmi nebezpečným družstvom."

Šimon Krajčovič, hráč Levíc: "Bolo to pre nás dôležité víťazstvo. Handlová bola velmi kvalitný súper, ale som rád, že sme bojovali až do konca a zápas vyhrali."

 

Iskra Svit - BK Inter Bratislava 79:92 (16:27, 22:19, 20:28, 15:18)

Svit: Radonjič 16, Avramovič 15, Lošonský 11, Ivan 5, Ivelja 3 (Jackson 12, Davis 9, Bizub 2, Galata 0)

Inter: Mrviš a Rančík po 21, Vlahovič 13, Matovič 11, Barač 4 (Baťka 17, Kozlík 3, Grznár 2, Ondruš, Páleník a Praženka 0)

TH: 29/19 - 12/10, Fauly: 16 - 23, Trojky: 6 - 10, Rozhodovali: Šarišský, Lukáš, Kiss 

Povedali po zápase:

Michal Madzin, tréner Svitu: "Inter podal veľmi koncentrovaný výkon. Treba uznať, že prišli dobre pripravení, koncentrácia sa prejavila od prvej minúty, bolo to vidieť na ihrisku. My sme sa snažili zmeniť určité veci, chvíľami sa nám to darilo. Sústavný tlak a výborný výkon každého hráča Interu nám znemožnil rozmýšľať nad výhrou zápasu.”

Pavol Lošonský, hráč Svitu: “Zápas s Interom bol veľmi náročný, hrali tvrdo. Inter ukázal, prečo sa stal predchádzajúcu sezónu majstrom. Nehrali sme až tak zle, dokázali sme s nimi držať krok. V druhom polčase našu hru prečítali, pekne si rozhadzovali loptu a my sme len veľmi ťažko nachádzali liek na ich hru.”

Oliver Vidin, tréner Interu: “Na Svit sme sa pripravili dobre. Vedeli sme odkiaľ fúka vietor. Kľúčoví hráči nedali až tak veľa bodov, čo bolo pre nás výhodou. Ostatní hráči nedali veľa košov. U nás hral celý tím, hráči si stihli oddýchnuť. Ďalším súperom bude Komárno, musíme sa pripraviť.”

Stefan Matovič, hráč Interu: “Očakávali sme, že tento zápas bude veľmi náročný, pretože Svit dokáže hrať doma veľmi dobre. Od prvej minúty sme hrali rýchlejšie a agresívnejšie, čo nám pomohlo v zápase. Pokračujeme ďalej, čakajú nás ďalšie zápasy.”

 

 

BC Prievidza - MBK Rieker Com-Therm Komárno 84:77 (23:18, 18:16, 21:26, 22:17)

Prievidza: Sitton 30, Martin 17, Bílik 8, Glasgow 6, Batina 4 (Wisseh 11, Musil 8, Pipíška a Voss 0)

Komárno: Bowman 20, Tomič 19, Djordjevič 11, Belavý a Diminič 0 (Adams 15, Hoferica 6, Jankovič a Vojtek 0)

TH: 24/19 - 27/22, Fauly: 22 - 23, Trojky: 13 - 9, Rozhodovali: Fuska, Margala, Sirocký

Povedali po zápase:

Ryan Pannone, tréner Prievidze: "Komárno je veľmi dobrý tím s výborným trénerom a hráčmi. Vedeli sme, že Tomič a Bowman budú zruční. Komárno má veľmi dobrých niekoľkých hráčov, ktorí odvádzajú dobrú robotu. My sme hrali tímovo, spravili sme niekoľko psychických chýb. Napriek tomu som pyšný na môj tím, že aj napriek týmto chybám sme držali spolu. Na konci sa nám podarilo zápas vyhrať a poraziť minuloročného finalistu. Vedeli sme, že to bude boj, ktorý sme našťastie vyhrali."

Grant Sitton, hráč Prievidze: "Bol to jeden z najdôležitejších zápasov, aký sme doteraz mali. Prehrali sme prvé dva zápasy. Snažili sme sa bojovať a dať do tohto zápasu všetko. Ako povedal kapitán Marko Batina v šatni, touto výhrou spravili prvý krok k zlepšeniu. Je to naša prvá výhra a dúfam, že sa to bude ešte zlepšovať v najbližších týždňoch."

Boban Tomič, hráč Komárna: "Začali agresívne, ako sme očakávali. Ich začiatok bol veľmi dobrý, ale neskôr sme získali kontrolu v zápase. Ale na konci prvého polčasu sme opäť začali hrať zle. V druhom polčase sme sa vrátili do hry, ale na konci zápasu sme spravili niekoľko chýb. Stratili sme koncentráciu aj v obrane, aj v útoku, na čom musíme do ďalšieho zápasu popracovať."

Foto: Peter Jesenský