• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V poradí už 30. kolo základnej časti Eurovia SBL prinieslo viacero prekvapení. Po sérii 17 prehier za sebou sa dočkali víťazstva Žilinčania, doma zdolali Spišskú Novú Ves. Handlová dokonale zaskočila Levice, Komárno potrebovalo na triumf proti Prievidzi predĺženie a Košice uspeli na palubovke Karlovky.

MBK Rieker Com-Therm Komárno - BC Prievidza 80:78 pp (16:20, 23:14, 10:16, 20:19 - 11:9)

Komárno: Bowman 17, Vu. Djordjevič 13, Tomič 9, Hoferica 7, Stojanov 0 (Miloševič 14, Jankovič 12, Adams a Diminič po 4)

Prievidza: Smith 24, Sitton 17, Bílik 16, Jašš 9, Wisseh 0 (Batina 7, Glasgow a Martin po 2, Musil 1)

TH: 29/21 - 21/10, Fauly: 21 - 25, Trojky: 7 - 14, Rozhodovali: Zubák, Fuska, Matejčík

Povedali po zápase:

Miloš Šporar, tréner Komárna: "Bol to veľmi náročný zápas na veľmi vysokej úrovni. Možno tam bola aj nervozita, ale bolo aj mnoho dobrých momentov, ktoré sa museli páčiť. Chcel by som pogratulovať mojim chlapcom, že nechali na ihrisku všetko, čo mohli, celú energiu a srdce. Bola to pre nás dôležitá výhra do budúcna, ale mali sme dosť problémov v útoku, ale v obrane sme konečne zabrali. Na ofenzíve popracujeme na tréningu. Chcel by som pogratulovať aj súperovi, bol to excelentný zápas."

Saša Jankovič, hráč Komárna: „Bol to výborný zápas plný emócií a pred skvelou diváckou kulisou. Myslím, že zápas mal úroveň play off stretnutia s perfektnou atmosférou. V prvom polčase sme hrali výbornú obranu, dovolili sme Prievidzi dať len 34 bodov. Druhý polčas už bola hra koš za košom a rozhodovali maličkosti. V závere sme mali viac šťastia, keby vyhrala Prievidza, nebolo by to nezaslúžené, ale teraz sa tešíme my.“

Ryan Pannone, tréner Prievidze: „Som veľmi sklamaný. Hrali sme veľmi mäkko, mentálne aj fyzicky. Nedali sme veľa ľahkých košov a mali sme dosť zbytočných strát. Neprišli sme dobre pripravení na tento zápas. Páčilo sa mi však, že sme na konci zabojovali o víťazstvo. Musíme byť silní aj v prostredí, aké je v Komárne a musíme popracovať na tom, aby sme nabudúce potešili aj našich skvelých fanúšikov.“

Marko Batina, hráč Prievidze: „Veľká gratulácia tímu Komárna, zaslúžili víťazstvo viac ako my. My sme nehrali na tej našej úrovni, ktorú vieme hrať a na čo máme a čo sme hrali so Svitom. Neposúvali sme si loptu, nevedeli sme odpovedať na ich defenzívu, iné k tomu nemám veľmi čo povedať. Musíme sa dať dokopy, bojovať ďalej, sezóna ešte nie je hotová, máme ešte šesť zápasov v základnej časti. Ideme ďalej trénovať a pokúsiť sa napraviť veci, ktoré sme aj zle robili.“

 

 

MBK Handlová - BK Levickí Patrioti 100:85 (27:27, 19:25, 30:20, 24:13)

Handlová: Tyus 29, Tresač 18, Stanojevič 16, Zejak 11, Novysedlák 6 (Haviar 18, J. Djordjevič 2, Mátych 0)

Levice: Žiak 15, Kurbas 9, Diabate 7, Bojanovský 6, Djurič 2 (Vašl 18, Krajčovič 10, Sims 8, Mijovič 7, Bachan 3)

TH: 13/11 - 17/12, Fauly: 22 - 22, Trojky: 11 - 5, Rozhodovali: Šarišský, Kovalčík, Sirocký 

Povedali po zápase:

Dušan Kasum, tréner Handlovej: "Chcem pogratulovať svojim hráčom k predvedenému výkonu. Levice sú veľmi silný tím, ale odohrali sme výborný zápas. Každý hráč bojoval až do samého konca. Chcel by som poďakovať nášmu fanklubu, ktorý nám fandil celý zápas. Toto víťazstvo sme veľmi potrebovali."

Ondrej Haviar, hráč Handlovej: "Jedno z našich najlepších vystúpení v sezóne. Celých štyridsať minút sme dávali do zápasu srdce, bojovali sme a snažili sme sa v obrane, no a potom sa nám ľahko hralo v útoku. Sme veľmi šťastní, lebo toto víťazstvo sme strašne potrebovali."

Teo Hojč, tréner Levíc: "Som veľmi sklamaný z niektorých mojich hráčov, ktorí si o sebe myslia, že sú veľké hviezdy a berú zápas na ľahkú váhu. Po predchádzajúcom domácom výkone je to pre nás veľká facka a prehra ma mrzí hlavne kvôli fanúšikom, ktorí s nami do Handlovej pricestovali. Za niektoré veci beriem zodpovednosť na seba, no v prvom rade by sa mali nad sebou zamyslieť moji hráči."

Milan Žiak, hráč Levíc: "Handlovčania na nás od úvodu vyrukovali s agresívnou obranou, s ktorou sme sa nedokázali popasovať. O výsledku sa rozhodlo v tretej štvrtine, kedy domáci zacítili šancu na úspech. My so svojim výkonom nemôžeme byť spokojní. Domáci zvíťazili zaslúžene, pretože predviedli väčšie chcenie a nasadenie."

 

 

PP & TV Raj Žilina - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 84:67 (15:18, 27:19, 19:17, 23:13)

Žilina: Rožánek 28, Merešš 18, Crnič 15, Holcomb 12, Skvašik 3 (Ďuriš 6, Belavý 2)

Spišská Nová Ves: Ninkovič 18, Jewell 12, Marshall 10, Amardi 8, Krajňák 5 (Antoni 8, Osvald 3, Juríček 2, Lenárt 1, Bennett a Presutti 0)

TH: 30/22 - 14/10, Fauly: 16 - 24, Trojky: 4 - 7, Rozhodovali: Ženiš, Pipíška, Mlynarčík

Povedali po zápase:

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: „Odohrali sme veľmi ťažký zápas. Moji hráči odviedli veľmi dobrú prácu v obrane, urobili sme v nej minimum taktických či herných chýb. Všetci sa tešíme, že aj s takým úzkym kádrom, aký momentálne máme, sme dokázali poraziť aktuálne kvalitného súpera stále s ambíciami na play off. Doterajšie tréningy konečne priniesli hráčom úspech, na ktorý dlho čakali a ktorý si zaslúžili."

Jakub Merešš, hráč Žiliny: "Bol to konečne z našej strany veľmi dobrý, tímový výkon v obrane i v útoku. Mojou hlavnou úlohou spolu s Holcombom bolo sústrediť sa na doskok, ale padli mi aj chalanom aj ťažšie strely. A už po prvej štvrtine, hoci sme ju prehrali, sme verili, že na súpera máme a podarí sa nám ho zdolať. Sme šťastní, že to vyšlo a potešili sme aj našich priaznivcov."

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: „Chceli sme vyhrať a udržať si aspoň akú-takú šancu na play off. Zápas sme si prehrali na doskoku, rozdiel 19 doskočených lôpt v obrane a v útoku je priveľa. Žilina hrala s väčším nasadením, veľmi dobre bránila, jej hráči lepšie riešili situácie jeden na jedného. Jednoducho, nedokázali sme ich prebiť, nezaslúžili sme si vyhrať, Žilina áno."

Lukáš Krajňák, hráč Spišskej Novej Vsi: „Prišli sme vyhrať, čo sa nám nepodarilo, sme sklamaní. Po vyhratej úvodnej štvrtine sme začali odchádzať, Žilina nám odskočila, a my sme už len doťahovali do konca zápasu vyššiu či nižšiu stratu. Rozdiel bol v bránení, obrana domácich bola dôrazná, pevná, naša nie."

 

 

VŠEMvs Karlovka Bratislava - KB Košice 70:81 (24:14, 14:24, 14:25, 18:18)

Karlovka: Abrhám, Hlivák a Vido po 14, Kuffa 9, Bolek 4 (Hašan 6, Halmeš 5, Dobrotka a Kožár po 2, Vitek 0)

Košice: S. Stamenkovič 20, Marič 12, Fletcher a Körner po 10, Pilčevič 5 (Sedmák 18, Vl. Djordjevič 4, P. Stamenkovič 2, Židzik 0)

TH: 18/13 - 23/19, Fauly: 23 - 20, Trojky: 9 - 8, Rozhodovali: Lamoš, Margala, Turčin

Povedali po zápase: 

Peter Ivanovič, tréner Karlovky: "Duel proti Košiciam sme začali výborne, padali nám trojky, no potom sme nedávali otvorené strely a v tretej štvrtine nám už súper ušiel. Síce sa nám to zvrátiť nepodarilo, ale chcem svojich chalanov pochváliť za výborný výkon."

Filip Halmeš, hráč Karlovky: "Mrzí nás, že sme nevyhrali. Už nejdeme do zápasov s tým, že môžeme prekvapiť, ale pomýšľame na víťazstvo. Mali sme výborný úvod, ale kľúčové bolo, že nás preskákali na doskokoch. Od zápasu k zápasu sa zlepšujeme, hráme obetavo a koncentrovane a pomaly ladíme formu na play off, v ktorom sa zrejme stretneme práve s Košicami. Čo sa mňa týka, dostal som príležitosť, snažil som sa na sto percent, ale aby som bol spokojný, museli by sme vyhrať ako tím, čo sa nestalo."

Miljan Čurovič, tréner Košíc: "Karlovka hrá nepríjemne, navyše sme my nezačali vôbec dobre, ale od druhej štvrtiny sme prevzali iniciatívu a zvládli zápas. Už nie je podstatné, čo bolo príčinou prehry o desať bodov v prvej štvrtine, dôležité je, že sme zvládli zápas. Ale Karlovke gratulujem k stúpajúcim výkonom."

Peter Sedmák, hráč Košíc: "Mali sme problém v útočnej aj obrannej fáze, zle sme sa presúvali do útoku a hrali sme akoby bez energie. Zdvihli sme sa už v druhej štvrtine a druhý polčas sme boli lepší v obrane, využívali sme podkošové situácie a aj problémy Karlovky s faulami. Zápas sme zvládli, čo sme radi. Karlovku budeme mať zrejme aj v play off, preto sa na ňu musíme čo najlepšie pripraviť, aj k tomu nám pomohol tento zápas."

 

Foto: Martin Šopinec