• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Lučenec ukončil v 23. kole Slovenskej basketbalovej ligy dlhé čakanie na víťazstvo, prvý domáci triumf v sezóne sa zrodil proti Spišskej Novej Vsi. Hrdinom Prievidze sa stal Jahmal Jones, trojkou s klaksónom rozhodol o víťazstve v Komárne. Handlová potvrdila stúpajúci trend, keď doma zdolala Žilinu.

MBK Handlová – PP & TV Raj Žilina 96:83 (22:24, 26:23, 22:14, 26:22)

Handlová: Halada 27, Skouen 19, Ross-Miller a Tresač po 15, Petráš 11 (Haviar 5, Dolník 4, Stehlík 0)

Žilina: Jackson 23, Merešš 14, Tot 8, Blagojevič 7, Krajina 6 (Rožánek 16, Podhorský 7, Ďuriš 2, B. Mátych 0)

TH: 16/12 – 15/10, Fauly: 17 - 18, Trojky: 12 – 11, Rozhodovali: Ženiš, Doušek, Izák

Povedali po zápase:

Peter Torda, asistent trénera Handlovej: "Aj napriek veľkým zdravotným problémom sme sa vysporiadali s týmto náročným zápasom. Z dôvodu absencie niektorých kľúčových hráčov sme museli našu hru mierne zmeniť. Pochvala patrí celému tímu, ktorý sa so spomínaným faktom dokázal vyrovnať a príkladne bojoval o každý centimeter palubovky. Odmenou pre každého jedného hráča bolo cenné víťazstvo. Ďakujeme aj našim skvelým fanúšikom za podporu, ktorou nám pomohli získať domáce dva body."

Filip Halada, hráč Handlovej: "Som rád, že sme dokázali pred našimi fanúšikmi zvíťaziť aj napriek absencii dôležitých hráčov. Pripisujem to vynikajúcemu kolektívnemu výkonu a veľkej túžbe po víťazstve. Ďakujem fantastickému handlovskému hľadisku, ktoré nás počas celého zápasu hnalo vpred a taktiež sa podpísalo pod tento triumf."

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "V prvom rade chcem zablahoželať Handlovčanom k zaslúženému víťazstvu. V prvom polčase sme mali zápas dobre rozohraný a dokázali sme držať s domácimi krok. Po prestávke sa obraz našej hry zmenil a začali sme produkovať ľahké straty. To Handlovčania využili a odskočili na dvojciferný bodový rozdiel. Naša obrana nepracovala tak, ako mala a 96 bodov je na môj vkus veľmi veľa."

Michal Podhorský, hráč Žiliny: "Musím sa priznať, že sme sa spoliehali na absenciu Miša Čekovského, no nedokázali sme odstaviť výborne hrajúceho Petráša. Navyše nám chýbala agresivita a inkasovali sme príliš veľa bodov. Handlovej gratulujem k víťazstvu."

 

BKM Lučenec – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 90:85 (15:19, 24:25, 26:21, 25:20)

Lučenec: Shelton 31, Griffin 21, Agusi 17, Jackuliak 9, Jacobs 8 (Skvašik 4, Pipíška a Vukovič 0)

Spišská Nová Ves: Rocca 25, Presutti 15, Florveus 14, Majerčák 12, Juríček 9 (Krajňák 6, Vraneš a Židzik po 2)

TH: 24/17 – 29/18, Fauly: 20 - 25, Trojky: 5 – 13, Rozhodovali: Zubák, Karniš, Sirocký

Povedali po zápase:

Tibor Jány, tréner Lučenca: "Trvalo 50 dní tvrdej roboty, aby sme konečne vyhrali. V mnohých zápasoch bola situácia priaznivá, ale vždy sa stalo niečo, čo nám zabránilo zvíťaziť. Teraz bolo toho takticky neúspešného najmenej a mali sme aj najväčšiu chuť po víťazstve, pretože už toho bolo veľa. Poradili sme si so silným súperom a tú psychickú bariéru po množstve prehratých zápasoch sme konečne prerazili. Z úspechu sa tešíme a snáď to bude nakopnutie do ďalšej práce a úspechov. Vyslovil som prianie, že by sme ešte stále mohli hrať o play off. Nemalo by logiku, ak by sme sa o to nepobili."

Duke Shelton, hráč Lučenca: "Odohrali sme veľmi dobrý zápas. So svojím výkonom som spokojný, aj keď ku koncu som v jednom momente spravil chybu, ale podarilo sa mi to napraviť. Chceli sme zvíťaziť. Som veľmi rád, že sa to podarilo."

Georgios Bitzanis, tréner Spišskej Novej Vsi: "Gratulujem Lučencu k výhre. Mali sme tento týždeň veľa problémov. Stratili sme tímovú chémiu, pretože náš hlavný rozohrávač Nottage odišiel. V pondelok by mal prísť nový rozohrávač a musíme zase začať s budovaním súhry."

Matej Majerčák, hráč Spišskej Novej Vsi: "Ťažko sa mi to hodnotí. Domáci ukázali celkom dobrý výkon a poháňalo ich skvelé publikum. Držali sme sa celý zápas, ale ak sme chceli uspieť, nemohli sme sa s domácimi ťahať, lebo s publikom boli na palubovke šiesti. Nepremenili sme veľa trestných hodov. Najväčšie problémy nám robili Shelton s Griffinom. Prišli sme vyhrať a je nám ľúto, že to nevyšlo."

 

MBK Rieker Com-Therm Komárno – BC Prievidza 74:77 (18:18, 20:18, 22:22, 14:19)

Komárno: O'Reilly 18, Brooks 16, Miloševič 14, Delič 9, Jankovič 4 (Goodman 11, Hunter 2, Hlivák, Kürthy a Stojanov 0)

Prievidza: Derksen 17, Jones 15, Glasgow a Johnson po 11, Körner 2 (Bakič 10, Rostampour 6, Jašš 3, Zorvan 2)

TH: 12/8 – 14/8, Fauly: 17 - 18, Trojky: 8 – 9, Rozhodovali: Tomašovič, Lamoš, Turčin

Povedali po zápase:

Miljan Čurovič, tréner Komárna: "Gratulujem Prievidzi k víťazstvu."

Liam O'Reilly, hráč Komárna: "Ani neviem, čo mám k tomuto zápasu povedať. Bol to vyrovnaný duel od začiatku až do konca. Nikomu sa nepodarilo získať výraznejšie vedenie na svoju stranu, preto bolo logické, že záver stretnutia bol tiež dramatický. Nakoniec ho lepšie zvládli hostia, ktorým gratulujem k víťaznej trojke. Jeden z hlavných dôvodov, prečo má táto prehra veľmi mrzí, sú naši fanúšikovia. Atmosféra bola skvelá, som smutný, že sme plnú halu v Komárne nepotešili našim víťazstvom."

Tihomir Bujan, tréner Prievidze: "Je to pre nás veľmi dôležitá výhra. Nie je to tak dávno, čo som prišiel k družstvu a k tímu sa pripojil aj Bakič, takže nie je jednoduché dať to všetko dokopy. Komárno má výborný tím a výborného trénera, je veľmi ťažké hrať proti nim. Bude veľmi náročné pre všetky družstvá zobrať body z Komárna, preto je táto naša výhra o to cennejšia."

Tim Derksen, hráč Prievidze: "Bolo to náročne vybojované víťazstvo, ale myslím si, že za našu obetavosť a bojovnosť, sme si ho zaslúžili. Bolo to vyrovnaný duel a rozhodovali maličkosti. O niečo menej chýb sme urobili my a napokon sme rozhodli trojkou v poslednej sekunde, čomu sa veľmi tešíme ako tím. Ďakujeme našim fanúšikom, ktorí nás prišli do Komárna podporiť, je to aj ich víťazstvo."

Foto: Karol Scholtz