• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Inter Bratislava sa stal podľa očakávania prvým tímom s miestenkou v semifinále play off Slovenskej basketbalovej ligy, keď v najkratšom čase ukončil sériu so Spišskou Novou Vsou. Dôležitý krok urobili aj ostatné domáce tímy – Levice zvíťazili nad Handlovou, Prievidza triumfovala nad Komárnom a Svit zdolal Žilinu.

BK Inter Bratislava – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 115:76 (38:21, 22:17, 29:15, 26:23)

Inter: Skinner 20, Abrhám a Smith po 14, Kinney 10, Baťka 6 (Barač 19, Perkovič 12, Fusek 9, Kuffa 5, Kozlík 4, Bulatovič 2, Mrviš 0)

Spišská Nová Ves: Florveus 15, Juríček 13, Antoni 12, Rocca 10, Presutti 8 (Krajňák a Rákai po 8, Židzik 2, Korfanta 0)

TH: 25/21 – 9/4, Fauly: 16 – 20, Trojky: 12 – 10, Rozhodovali: Lamoš, Turčin, Bartoš

/konečný stav série – 3:0, Inter postúpil do semifinále/

Povedali po zápase:

Aramis Naglič, tréner Interu: "Sme realisti, takýto stav série sme očakávali. Rešpektujeme Spišskú Novú Ves, ale kvalita je na našej strane. Myslím si, že hráme dobrý basketbal a rytmus našej hry je veľmi vysoký. Nie je ľahké proti nám hrať, čo sa ukázalo v týchto troch zápasoch. Máme teraz týždeň na trénovanie a prípravu, uvidíme kto bude našim súperom v semifinále. My však určite bude pripravení."

Michael Fusek, hráč Interu: "Spokojnosť. Myslím si, že sme mali dobrú prípravu, čo sa odzrkadlilo v zápasoch. Spravili sme si v úvode náskok, potom sa to už iba udržiavalo. Hlavné bolo zamierať sa na to, aby sme si vytvorili náskok. Sú tam hráči, u ktorých sa dá predpokladať, čo budú robiť, keďže nemajú veľkú rotáciu. Snažili sme sa na nich pritlačiť v útoku, vedeli sme, že ich je menej a nebudú robiť toľko faulov. Je to aj dôkaz toho, že sme v každom zápase dali viac ako 100 bodov."

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: "S výsledkami nie je spokojnosť, to je jasné a hovorí to jasnou rečou. Ja som spokojný s dvadsiatimi minútami domáceho zápasu, hralo sa v dobrom tempe a bolo to vyrovnané. To je presný obraz toho, čo sme s Interom s našou rotáciou dokázali uhrať. To bol náš strop. Čo sme tu predviedli v poslednom zápase základnej časti, to bol vrchol nášho basketbalu. Basketbal je krutý v tom, že kvalita sa prejaví v každej sekunde a na každom mieste palubovky. Inter má oveľa väčšiu kvalitu ako my, to je reálny stav basketbalu v Spišskej Novej Vsi. My sa musíme otriasť a rozmyslieť si, čo ďalej. Mali sme však hrať tak, aby sme neskončili na ôsmom mieste a neišli na Inter. S každým sa dá hrať, Inter je však pri všetkej úcte k ostatným súperom, niekde inde. Viem posúdiť, že ich obrana niekde inde, keď som videl všetky družstvá. Nik nedokázal vytvoriť taký tlak."

 

BK Levickí Patrioti – MBK Handlová 73:59 (19:15, 21:19, 22:12, 11:13)

Levice: Krajčovič a Pita po 15, Gačeša 11, Benjamin 3, Bojanovský 0 (Jeftič 10, Council 9, Žiak 6, Steven Davis 4)

Handlová: Halada 14, Petráš 12, Tresač 8, Hoferica a Ross-Miller po 5 (Malidžan 7, Skouen 5, Dolník 3, Stehlík 0)

TH: 20/16 – 12/7, Fauly: 19 – 22, Trojky: 5 – 6, Rozhodovali: Tomašovič, Šarišský, Karniš

/stav série – 2:1/

Povedali po zápase:

Teo Hojč, tréner Levíc: „Ťažký zápas, nie príliš pekný pre diváka, možno aj kvôli tomu, že nám nepadali voľné strely. Verím, že v budúcom zápase ich premeníme. Niekedy sú však play off stretnutia také. Myslím si, že sme odviedli dobrú prácu v defenzíve. Handlovú sme udržali na 59 bodov. Oveľa lepšie sme doskakovali, v tomto smere sme v porovnaní s predchádzajúcim zápasom odviedli oveľa lepšiu robotu. Handlová je dobrý a náročný súper, ťažko sa nad nimi vyhráva. Musíme hrať na oveľa vyššej úrovni, ak chceme uspieť v utorok v Handlovej.“

Dino Pita, hráč Levíc: „Bolo to odlišné stretnutie, ako to predchádzajúce. Boli sme oveľa agresívnejší na oboch stranách palubovky. Myslím si, že po celý priebeh stretnutia sme sa držali nášho plánu. Aj keď mal súper bodové šnúry a dotiahol sa, tak sme nepanikárili. To nám napokon vyhralo zápas.“

Branko Maksimovič, tréner Handlovej: „V tejto sezóne sme mali mnoho basketbalových tréningov a zápasov. Z môjho pohľadu to nebol basketbalový zápas, bolo to škaredé stretnutie. To však nie je otázka na mňa, prečo tomu tak bolo. Chcel by som pogratulovať Leviciam k víťazstvu, vidíme sa na ďalšom zápase u nás.“

Filip Halada, hráč Handlovej: „Tretí zápas s Levicami, vedeli sme, že to bude ťažké. Levice sú na domácej palubovke veľmi silné. Dokázali to v predchádzajúcej sezóne, keď získali titul. My sme sa snažili hrať tvrdú hru, podobne ako doma. Hrali sme agresívne, ale urobili sme niekoľko hlúpych chýb. Musíme sa z nich poučiť. Doma musíme zapnúť na plné obrátky, dať do toho všetko, inak je pre nás koniec sezóny. To my nechceme, chceme vyrovnať sériu a vrátiť ju do Levíc. Verím, že ukážeme náš charakter a pobijeme sa ešte o semifinále.“

 

BC Prievidza – MBK Rieker Com-Therm Komárno 96:74 (22:20, 27:19, 23:14, 24:21)

Prievidza: Körner 20, Jones 17, Johnson 12, Glasgow 10, Bakič 3 (Pajovič 13, Stacy Davis 12, Jašš 9, Kádaši, Mokráň a Zorvan 0)

Komárno: Brooks a Delič po 15, Goodman a Jankovič po 11, Miloševič 3 (Bolek 6, O'Reilly 5, Hunter 4, Hlivák 3, Stojanov 1, Kürthy a Marchyn 0)

TH: 22/16 – 21/18, Fauly: 24 – 20, Trojky: 8 – 6, Rozhodovali: Fuska, Kúkelčík, Holländer

/stav série – 2:1/

Povedali po zápase:

Tihomir Bujan, tréner Prievidze: "Dobrá výhra pre nás. Ako som už hovoril, my sme už svoju robotu odviedli v základnej časti tým, že sme si vybojovali tretie miesto. Vytvorili sme veľký tlak na Komárno, pretože musia zachrániť sezónu. My ideme do Komárna bojovať a budeme sa snažiť túto sériu ukončiť."

Richard Körner, hráč Prievidze: "Ukázali sme viac energie ako v predchádzajúcom zápase. Hrali sme rýchle protiútoky do ich obrany. Vytvorili sme si vysoký náskok, ktorý sme kontrolovali. Odohrali sme lepší zápas ako v Komárne."

Miljan Čurovič, tréner Komárna: "Zaslúžené víťazstvo Prievidze. Myslel som si, že sme sa ponaučili z minulej lekcie, ale vyzerá že nie. Máme pred sebou domáci zápas, chceme sa v ňom pobiť o predĺženie série. Dúfam, že sa do Prievidze ešte na piaty zápas vrátime."

Saša Jankovič, hráč Komárna: "Gratulujem Prievidzi k zaslúženému víťazstvu, boli lepší ako my. Nám sa nepodarilo zopakovať výkon z domáceho zápasu. Všetko úsilie dáme do najbližšieho zápasu, aby sme sa mohli do Prievidze vrátiť."

 

Iskra Svit – PP & TV Raj Žilina 81:73 (21:15, 19:15, 21:20, 20:23)

Svit: D. Davis 22, Avramovič 17, Guillory 12, Baldovský 10, Washburn 9 (Galata 10, Vučičevič 1, Bizub, Gajan, Ščavnický 0)

Žilina: Djordjevič 16, Merešš 15, Dickson 14, Tot 9, Jackson 6 (Podhorský 10, Rožánek 3, Karalič a Mátych 0)

TH: 21/13 – 11/7, Fauly: 14 – 23, Trojky: 8 – 8, Rozhodovali: Ženiš, Margala, Doušek

/stav série 2:1/

Povedali po zápase:

Michal Madzin, tréner Svitu: „Vydreté, ale myslím si, že zaslúžené víťazstvo. Dali sme do toho obrovskú energiu a výbornú obranu. Myslím, že s týmto výkonom môžeme byť veľmi spokojní, ale to ešte nič neznamená. Hrá sa na tri víťazné zápasy. Máme dve výhry, ešte jednu potrebujeme a za ňou si musíme ísť.“

Stanislav Baldovský, hráč Svitu: „Z našej strany je to obrovská radosť, že sme vyhrali tento zápas. Bolo to ťažké. Aj keď sme vyhrávali o pätnásť - šestnásť bodov, tak Žilina sa stále dotiahla na päť - šesť bodov. V závere sme vyhrávali, ale nemali sme to pevne vo svojich rukách. Je 2:1 na zápasy, v utorok ideme do Žiliny, kde budeme chcieť sériu ukončiť, ale vieme, že tam to bude boj o každú loptu.“

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: „Gratulujeme Svitu k víťazstvu. Mali sme veľmi dobrý úvod zápasu, ale druhá štvrtina z našej strany nebola koncentrovaná. Tam sa to odvíjalo. Tretiu aj štvrtú štvrtinu sme sa dotiahli na rozdiel štyroch bodov, ale Svit dokázal kontrolovať priebeh v rámci hry. Dokázali sme sa ešte dostať do zápasu, ale aj vlastnými rozhodnutiami, ktoré sme mohli vyriešiť lepšie, sme súperovi dovolili natiahnuť náskok na osem - deväť bodov a ten sa ho snažil posledné dve minúty udržať.“

Jakub Merešš, hráč Žiliny: „Začali sme dobre, dostali sme sa do vedenia. Potom tam bol jeden hlúpy faul, to nás zabrzdilo a Svit sa dostal do vedenia. Potom sa nám ešte ten náskok podarilo zredukovať, ale zase našimi hlúpymi chybami sme si ten zápas prehrali. Svit bol lepší a tešíme sa na odvetu v Žiline.“

Foto: Lukáš Droppan