Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Úradujúci majster zatiaľ jasným spôsobom vyhráva v semifinálovej sérii nad Interom 2:0. Po víťazstve na Pasienkoch potvrdil svoju stabilitu aj doma, keď triumfoval 84:73.

Žlto-čierni sa museli popasovať s absenciou Gorana Bulatoviča, ktorý pravdepodobne bude chýbať tímu aj v treťom semifinálovom dueli. Tréner Urban naordinoval taktické zmeny, vďaka čomu prvá štvrtina priniesla skôr defenzívne ladený basketbal. Kým po prvej štvrtine viedli „obuvníci“ 13:12, tak v druhej 10-minútovke sa hra zrýchlila a začalo padať aj viac košov. „Táto séria zatiaľ naznačila možnosti, že opäť rozhodla väčšia atletičnosť, intenzita a agresivita domácich. Tieto faktory sa premietli do úspešných striel, bolo to podobné ako v prvom zápase,“ povedal po zápase kormidelník Interu.

Komárno zvýšilo obrátky a opäť bol rozdielovým hráčom P.J. Alawoya, ku ktorému sa pridali Kratochvíl s Kozlíkom, čo prinieslo domácim v polovici druhej štvrtin& prvé dvojciferné vedenie v zápase. Zverenci Dragana Ristanoviča hrali nebojácne, ale rozumne, na rozdiel od hostí, ktorí sa po taktickej, ale aj streleckej stránke trápili. „Ak si držíme náš štýl hry, tak vždy niekto individuálne vyskočí. Basketbal je o tom, hrať tímovo a z toho sa darilo aj individualitám. Udržali sme si maximálnu koncentráciu, podobne ako v sobotu,“ pochválil svojich zverencov Ristanovič. Po 20 minútach však bolo v zápase všetko otvorené, domáci viedli 36:29.

Tretia štvrtina bola pre komárňanských fanúšikov ako z ríše snov. Domácim padalo doslovne všetko, divákov stíhali baviť parádičkami, v niektorých chvíľach to dokonca vyzeralo až na exhibíciu jedného tímu. Inter nevedel nájsť recept na zvrátenie negatívneho vývoja zápasu, k čomu sa pridalo aj zranenie Martina Rančíka, ktorý odstúpil z hry po zlom doskočení.  „Úplne sme po polčase boli prispatí, z toho rezultovalo veľa ľahkých košov a našich neuvážených streleckých pokusov do protiútoku súpera. Nič iné nám neostáva, len v sobotu zdvihnúť hlavy a zabojovať,“ povedal kriticky Urban. Konečný výsledok tretej štvrtiny bolo 32 bodov Komárno a vedenie 68:45.

V poslednej štvrtine Komárno mierne poľavilo, čo využili Bratislavčania, aby upravili skóre na prijateľných 74:83. Šancu dostal druhý sled, ktorý sa chopil iniciatívy a sympaticky bojoval až do záveru. „V atletickej schopnosti Američanov majú navrch a ukazuje sa to, ako dôležitý článok v porovnaní s nami. Bannister možno neukáže veľa na ihrisku, ale podvedome, poza scénu vedie dobre tím, vytvára im dobré strelecké pokusy. Thompson a Alawoya hrajú geniálne v play-off. Pridávajú sa k ním ďalší a Komárno je potom tam, kde je – vedú 2:0,“ vidí rozdiely v sérii skúsený kormidelník Interu.

Séria sa za stavu 2:0 pre Komárno presúva opäť do hlavného mesta, kde musí Inter konečne zabrať. Čo musí víťaz tohtoročného Budiš Slovenského pohára zlepšiť? „Zlepšiť všetky aspekty našej hry. Potrebné je ukázať skúsenosť na ihrisku, nielen na papieri,“ stručne a jasne odpovedal Urban. Jeho trénerský náprotivok priznáva, že teraz začne ísť do tuhého.

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK