• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Len Spišská Nová Ves dokázala v stredu uspieť pred vlastným publikom, keď si v dramatickom stretnutí poradila s Levicami (83:75). Inak sa z víťazstiev tešili hosťujúce – a zároveň tabuľkovo lepšie postavené - mužstvá.

Udalosť kola

V Handlovej sa v stredu hralo o priebežnú štvrtú pozíciu. Domáci „baníci“ mohli v prípade víťazstva preskočiť Svit, ktorý po troch prehrách v rade stratil bezprostredný kontakt s vedúcim triom Inter, Prievidza, Komárno. Handlovčania vyhrali 6 z posledných 8 duelov, čo len svedčilo o ich dobrej forme. A lepšie začali aj v tomto prestížnom stretnutí. Prvú štvrtinu vyhrali 23:11, no potom sa Svit prebral a po dobrom tímovom výkone nakoniec vyhral 83:74. Musel sa pritom vyrovnávať s absenciou dlhodobo zraneného rozohrávača Dava Coleyho, odcestovaného pivota Lakeema Jacksona a počas zápasu musel odstúpiť aj kapitán Martinš Berkis, ktorý utrpel tržnú ranu nad okom a ľahší otras mozgu.

Prekvapenie kola

Za mierne prekvapenie si dovoľujeme označiť práve spomínané víťazstvo Svitu v Handlovej.

Strelec kola

Nitriansky Justin Ward dosiahol proti Interu (73:101) 30 bodov. Vytrvalo sa odmietal zmieriť s tým, že jeho tím je jasným outsiderom: bojoval, strieľal, doskakoval. Napokon dosiahol double-double za 30 bodov a 13 doskokov. Nebol to prvý Wardov výborný výkon. Naopak, dovolíme si tvrdiť, že patrí medzi najzaujímavejších cudzincov v našej najvyššej súťaži. Až sa nechce veriť, že tento hráč neprišiel zo žiadnej kvalitnej prvodivíznej univerzity, ale v zámorí hrával za treťodivíznu Lakeland College!

Osobnosť kola

Marko Batina a Igor Marič nasmerovali Prievidzu za víťazstvom v Banskej Bystrici. Prvý menovaný sa blysol 26 bodmi, druhý pridal 21. Bez ich prínosu by malo stretnutie úplne iný scenár a „baníci“ by sotva mohli pomýšľať na také presvedčivé víťazstvo, aké napokon dosiahli (85:66). Možno ešte lepší výkon podal nitriansky Justin Ward. Žiaľ, jeho tímu to proti Interu nestačilo a prehral vysoko 73:101. Slabou náplasťou pre Američana môže byť fakt, že podľa indexu efektivity bol práve on MVP kola.

Výbuch kola

Martavious Irving sa profiluje ako cenná posila Nitry. Absolvent známej prvodivíznej univerzity Kansas State sa v SBL uviedol nielen ako solídny tvorca hry, ale aj ako nebezpečný zakončovateľ. Tejto povesti však zostal v stredajšom zápase proti lídrovi veľa dlžní. Defennzíva Interu ho ubránil na 3 bodoch a 4 asistenciách. Martavious pritom zahodil 13 zo 14 streleckých pokusov z pola (z toho za tri body strieľal s „úspešnosťou“ 0/8). Keby bol väčšmi podporil svojho krajana Justina Warda, Nitra by zrejme bola Interu vyrovnanejším súperom. Na keby sa však basketbal nehrá.

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK