• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Košickí basketbalisti si vo finále nezahrajú. Rozhodol o tom šiesty zápas semifinálovej série, v ktorom Býci podľahli na domácej palubovke BC Prievidza 79:91. Sezóna sa ale týmto pre KB Košice nekončí a v sérii o bronz nastúpia proti bratislavskému Interu. 

- Mišo, v predošlom domácom zápase s Prievidzou inkasovali Košice len 52 bodov. Teraz takmer rovnaký počet už do polčasu. V čom to bolo iné?

Michal Baťka: Tak ako hovoríte, rozdiel bol výrazný. Za polčas sme inkasovali päťdesiat bodov a priblížiť sa k nim nám nedovoľovala ani slabšia hra v útoku. Mali sme tam veľa strát, z ktorých vyrážali do protiútoku. Chytili sa ťažkými strelami. Niekedy sme dvadsať sekúnd vynikajúco bránili a potom premenili ťažkú strelu cez ruky či v posledných sekundách. To nás zrážalo k zemi. Vraveli sme si, že nemáme čo stratiť. Prehrávali sme aj o dvadsať bodov, ale stiahli sme to na deväť. V tej chvíli sme ale stratili loptu a opäť nám strelili trojku. Potom to už bolo psychicky ťažké. Mužom zápasu bol Wisseh, ktorý využíval svoje možnosti. Prenikal do nás a navyše sa mu prvýkrát v sérii darilo aj spoza trojkového oblúka. Ak by sme mali vyhrať tento zápas, potrebovali by sme nastrieľať sto bodov.

- Aká bola séria proti Prievidzi celkovo?

Vyrovnaná a veľmi pekná. Dovolím si povedať, že až na ten posledný zápas sme hrali doma výborne, vyhrať sme mohli aj vonku. Škoda, že sme si nevybojovali siedmy zápas, pretože v ňom by bola Prievidza ako favorit určite nervóznejšia.

- S odstupom času sa zdá byť rozhodujúca prehra v predĺžení tretieho zápasu v Prievidzi. Vnímaš to tak?

Ťažko povedať čo by bolo, ak by sme tam vyhrali. Iste, v predĺžení sme tam vyhrávali o štyri body a mohli sme to udržať. Nastrieľali nám ale trojky a nevyšlo to. Stále nebolo nič stratené. Nič to, je koniec série a čaká nás týždeň a pol poctivej prípravy na Inter. Veríme, že bronz ostane v Košiciach.

- Mal by spomínaný bronz v nováčikovskej sezóne cenu zlata?

Myslím si, že áno. Postúpili sme do prvej štvorky, čo bol náš hlavný cieľ. Ešte nie je koniec. Chceli sme do finále a silnej Prievidzi sme boli vyrovnaným súperom. Teraz ideme na Inter. Rozoberieme si ich silné stránky a uvidíme čo predvedieme v prvom zápase v Bratislave.

- Prekvapilo ťa, že Inter neuhral v semifinále proti Komárnu ani víťazstvo?

Určite ma to prekvapilo. Inter má stále silné mužstvo a vynikajúcich hráčov. Komárno ale hralo tímovo a hlava mužstva Bannister potiahla skvelým spôsobom. Verím, že podobne to zvládneme aj my a získame to tretie miesto.

Autor: Peter Jesenský, Zdroj: kbkosice.sk

FOTO: PETER JESENSKÝ