• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Komárno konečne ukázalo, prečo sa dostalo do finále. V štvrtom zápase predviedlo svoj doteraz najlepší výkon a po výsledku 96:88 odvrátilo prvú hrozbu predčasného konca sezóny.

 „Nechali sme na ihrisku srdce a dušu. Bolo to buď všetko alebo nič. Vyhráš alebo ideš domov. Tlak nebol, len sme chceli vyhrať tento zápas. Zaslúžene sme vyhrali,“ začal s hodnotením zápasu domáci krídelník Siniša Bilič. Hráči Komárna sa nenechali za žiadnych okolností zlomiť, v kľúčových momentoch premieňali svoje pokusy a svojmu súperovi nedovolili podobne ako v prvých dvoch vzájomných zápasov otočiť stretnutie na svoju stranu. „Aj v prvom a druhom finálovom zápase sme už viedli dvojciferným rozdielom a na konci to dokázali otočiť. V treťom zápase sa chytili iba raz, ale držali sme to vo svojich rukách a triumfovali sme. Kľúčom k zápasu bola naša energia,“ myslí si Bilič.

Od začiatku to bol veľmi ostrý duel, tímy si nič nedarovali a rozhodcovia odpískali celkovo až 56 faulov. „Bolo vidieť, že dnes pracovala na oboch stranách viac psychika. Komárno zahralo lepšie a zaslúžene vyhralo,“ vyjadril sa prievidzský tréner Miljan Čurovič. Prievidžania ťahali od úvodu za kratší koniec a v momentoch, keď mohli zlomiť zápas na svoju stranu, tak nepremieňali kľúčové lopty. „Určite sme nekalkulovali, prišli sme sem s tým, že chceme hrať dobrý basketbal. Nevyšlo nám to, ale máme ďalší zápas doma. Komárno hralo dobrý basketbal, my sme sa nevedeli nejako odpichnúť. Skôr to bola naša chyba, zle sme ich bránili, zaslúžene vyhrali,“ vyjadril sa Richard Körner.

 

Svoj pohľad hlavne na druhý polčas poskytol aj prievidzský kormidelník: „V chvíľach, keď sme mohli zlomiť zápas a boli sme na rozdiele jednej lopty, tak sme nedokázali ubrániť ani jeden útok. Čo sme aj ubránili, to doskočili, premenili a potom sa to zlomilo na ich stranu. Útočný doskok hlavne rozhodol.“

Obe strany sa zhodli, že výborný výkon v zápase predviedol P.J. Alawoya, autor 36 bodov. „Musím pochváliť P.J.-a, pod košom dával takmer všetko. Gratulácia však patrí všetkým mojim spoluhráčom,“ povedal Bilič. Slová chvály mal aj jeho bývalý tréner Čurovič: „Určite sa postaráme o to, aby Alawoya nedostával také príležitosti. Fakt zahral výborne.“ Komárno odvrátili prvý prievidzský pokus na oslavu štvrtého titulu, pred sobotu stojí však pred neľahkou úlohou, ako druhý tím uspieť na palubovke Prievidze. „Veríme si, že môžeme v sobotu vyhrať,“ povedal Bilič.  Pre Čuroviča je najdôležitejšie zabudnúť na stredajší zápas a plne sa sústrediť na sobotňajší domáci duel: „Podstatné je momentálne to, aby sme na tento zápas zabudli. Nerozmýšľať nad ním, vedieme 3:1 a ideme sa pripraviť na ďalší zápas v Prievidzi.“ Aj Körner sa už po zápase sústredili na piaty finálový duel: „My myslíme iba na najbližší zápas. Prehrali sme, ideme ďalej. Či sa nám to podarí nabudúce alebo o dva, tri zápasy, bojujeme ďalej. S ničím nekalkulujeme.“

FOTO: KAROL SCHOLTZ