• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V oboch predošlých domácich zápasoch atakovali basketbalisti KB Košice stovku. Handlovej nasúkali 93, Spišskej Novej Vsi 97 bodov. Do tretice všetko dobré a obeťou prvého trojciferného výkonu sezóny sa tak stali Nitrania. 

“Začiatok bol veľmi dobrý a vypracovali sme si tam nejaký osemnásťbodový náskok. Druhú štvrtinu sme ale prehrali a polčas bol len o desať. V šatni sme si povedali, že musíme hrať tvrdšie na loptu a lepšie brániť jeden proti jednému. Zrýchlili sme distribúciu lopty a začali sme im utekať. Konečný výsledok je cez tridsať bodov a sme radi, že sme konečne pokorili stobodovú hranicu,” odfúkol si po neľahkom zápase Stano Baldovský.

Býkov dráždila stovka ako červené súkno a aj tréner Dražen Brajkovič mal po jej prekonaní očividnú radosť.

“Chceli sme ju ponúknuť divákom, ktorí prišli i napriek tomu, že hádzanári hrali veľký zápas v Steel aréne.  Chvíľu sme sa zastavili na čísle 95, potom to bolo 99. A napokon sa to podarilo,” pousmial sa chorvátsky tréner. “Sme radi, že sme porazili Nitru, ktorá podala dobrý výkon a ukázala sa ako kvalitný tím. Nebol to ľahký zápas. Vedeli sme, že máme kvalitnejší tím, ale súper dlho hrýzol. Zlomili sme to zlepšenou obranou, úspešnými trojkami a v prvom rade tímovým výkonom. 101:67 je pekný výsledok.“

Zápas bol naozaj výrazne ťažší, než ukazuje konečný výsledok. Košičania začali výborne a prvú štvrtinu vyhrali o 17 bodov. Húževnatý súper však začal sťahovať a v úvode tretej štvrtiny to bolo už len o štyri. Slabšiu chvíľku Býkov zastavil až oddychový čas, po ktorom narástol rozdiel v priebehu štyroch minút opäť na dvadsať bodov.

“Stále nechápem, čo sa tam vlastne s mojimi hráčmi stalo,” krútil hlavou tréner hostí Dragan Ristanovič. “Úplne sme prestali hrať a stratili sme organizáciu hry.”

“Jednoducho sme pridali obrátky a hlavne sme pritvrdili v obrane,” komentuje spomínané zlepšenie Baldovský. “Súper začal strácať lopty, strelili sme ľahšie koše a nabrali sme vietor do plachiet. Ukázali sme kvalitu, ktorú by sme mali ukazovať zápas čo zápas.”

V závere poslali tréneri Brajkovič s Leškom na palubovku Filipov Dudu a Dratvu a zlatou bodkou za dobrým výkonom bol úspešný stobodový pokus Milana Žiaka.

“V šatni nemáme stanovenú nejakú sadzbu za prekonanie stovky, ale očakávame, že to Milan nenechá bez povšimnutia. Uspokojíme sa s nejakým pivkom či kofolou,” dodal s úsmevom Stano Baldovský.

Najbližšie sa hráči KB Košice predstavia domácim priaznivcom 12. novembra, kedy privítajú Lučenec.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk