• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Regionálne derby Levíc s Komárnom opäť prinieslo to, čo sa od podobných zápasov očakáva. Nechýbali emócie, vyhrotené okamihy, či dráma až do záverečných sekúnd. Víťazne však z neho vyšiel úradujúci majster, na výsledok 81:78 sa však musel poriadne nadrieť.

Pre Patriotov to bolo už tretie stretnutie v priebehu piatich dní, otázkou tak pred duelom bolo, ako sa s tým popasuje družstvo trénera Tea Hojča. Dlho to vyzeralo, že by z toho mohol byť po dlhšom čase dvojciferný triumf. Komárno totiž držalo krok hlavne v prvom polčase, ale po polčasovej prestávke nechalo svojho súpera ujsť do pohodlného náskoku. „Nebolo to len o tretej štvrtine, bolo to o celom zápase. Mnoho dobrých a zlých momentov. Určite sa musíme odraziť od tejto prehry a zlepšiť sa pred zápasmi play off. Tento zápas bol o všetkom – obrane, koncentrácii, energii. Treba sa poučiť z tejto prehry,“ povedal bezprostredne po stretnutí rozohrávač Komárna Devin Brooks.

„Obuvníci“ zamiešali základnou zostavou, v niektorých momentoch priniesol tento ťah želaný efekt. Domáci však tiež robili časté taktické rošády, počas stretnutia boli úseky, keď to išlo rôznym hráčom. „Vedeli sme, že nás čaká náročné derby. Bolo dôležité pre nás a tiež aj pre divákov. My sa momentálne snažíme zohrať s novými tvárami, vryť im nový systém, ktorý tu máme. Za posledné obdobie sme toho veľa pomenili, možno to teraz nevyzerá najlepšie, ale každým stretnutím sa snažíme zlepšovať. Snažíme sa čo najlepšie načasovať formu na play off. Opäť sme v tomto zápase boli v niektorých momentoch zbytočne nervózni a vyzeralo to chaoticky. Myslím si však, že sme odohrali lepší zápas ako predtým. Cieľ je momentálne zlepšovať sa každým stretnutím. Víťazstvo samozrejme poteší,“ vyjadril sa kapitán Levíc Šimon Krajčovič.

Ešte pred záverečnou štvrtinou to vyzeralo na celkom hladký triumf Patriotov, na tabuli svietil stav 63:53. Lenže potom prišli momenty, ktoré momentálne sužujú víťaza Slovenského pohára. Strata koncentrácie a zbytočné chyby nabili Komárnu, ktoré sa odhodlalo k záverečnému finišu. Ladislav Stojanov 70 sekúnd pred koncom upravoval na stav 75:73 z pohľadu domácich, razom tak stretnutie bolo o jednej lopte. „Náročné stretnutie, ťažko o tom teraz hovoriť. Oba tímy tvrdo bojovali a tiež hrali dobre. Súperovi to napokon vypálilo lepšie a zvíťazil. Musíme sa lepšie koncentrovať,“ zamyslel sa Brooks.

Podobne ako v pondelkovom stretnutí Alpsko-jadranského pohára proti chorvátskemu Škrljevu, tak ani v stredajšom derby Levičania nespanikárili. Zodpovednosť zobral na seba kapitán „žlto-zelených“: „Na papieri sú víťazstvá dôležité. Ťažko by sa hovorilo po prehre, že nám o nejde. Rovnako nám však okrem víťazstiev, ide o to, aby sme sa zlepšovali v každom zápase, zohrávali sa a spoznali sa na ihrisku. Myslím si, že v tomto stretnutí sme splnili oba ciele.“

Kolektív okolo trénera Tea Hojča tak získal druhú výhru v priebehu 48 hodín. Náročný program štyroch zápasov v priebehu siedmich dní zakončia Patrioti v sobotu, kedy v priamom dueli o druhé miesto privítajú Svit. „Myslím si, že to zvládame zatiaľ celkom dobre. Máme síce menej času na regeneráciu, ale využívame to najlepšie, ako sa dá. Nevyhovárame sa, máme dosť hráčov, ktorí môžu hocikedy vybehnúť a sú použiteľní. Každému ďalšiemu zápasu sa tešíme, ideme do nich naplno. Zatiaľ to nie je nejako extra cítiť, že by sme boli unavení,“ vyjadril sa Krajčovič k aktuálnemu programu.

Highlighty zo zápasu Levice – Komárno:

Foto: Lukáš Droppan