• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po nevyrovnaných výkonoch Handlovej sa očakávalo, že Lučenec potvrdí na Hornej Nitre výbornú fazónu z predchádzajúcich dní. Baník však zahodil všetky predpoklady do koša, po najlepšom výkone v sezóne oslavoval po výsledku 100:76 výrazne a dôležité víťazstvo.

Zverenci trénera Branka Maksimoviča boli doteraz jasne najhorším tímom, ktorý púšťa body pred domácim publikom. Handlovčania postrácali niektoré dobre rozohrané zápasy, vďaka čomu sa pohybujú v nižších poschodiach ligovej tabuľky. Proti rozbehnutému Lučencu to však bol z ich strany diametrálny odlišný výkon.

„Konečne domáce víťazstvo. Som za túto výhru veľmi rád. Dali sme do toho veľkú energiu. Som veľmi vďačný fanúšikom, že nám stále veria, i keď sa nám nedarí,“ načal pozápasové hodnotenie krídelník Baníka Filip Halada.

Lučenec pricestoval pozitívne povzbudený po vynikajúcom týždni, keď v priebehu niekoľkých dní zdolal vicemajstrovskú Prievidzu a majstrovský Inter. Na Hornej Nitre si však s trochou zveličenia ani neškrtol. Už po prvej štvrtine prehrával o 16 bodov, neskôr to bolo dokonca rozdiel priepastný - 34-bodový.

„Hrali sme nekoncentrovane a sebecky, či už v obrane alebo v útoku. Handlová nás prevýšila vo všetkých smeroch a zaslúžene vyhrala. Začiatok zápasu bol z našej strany veľmi nekoncentrovaný, Handlová výborne trestala naše hlúpe chyby od začiatku do konca zápasu. Ušli nám hneď už na začiatku. Po prestávke sme sa ešte snažili nejako vrátiť, do domáci hrali naozaj výborne,“ vyjadril sa pivot Lučenec Ján Zorvan.

IMG 1173

Handlová tentoraz išla za dvoma bodmi suverénne, dalo by sa povedať, že systémom štart-cieľ. Bol z tohto pohľadu dôležitý odpich v prvej štvrtine? „Určite áno. Hrali sme na sto percent. Niekoľko skoro vyhraných domácich zápasov sme prehrali. Teraz sme sa sústredili 40 minút. Nemohli sme si dovoliť toto vedenie stratiť, ako tomu bolo v predchádzajúcich zápasoch. Hrali sme s veľkým nasadením a rýchlosťou,“ odpovedal Halada.

„Novohradčania“ inkasovali prvýkrát v sezóne sto bodov. Zápas v Handlovej im zároveň ukázal, že v tomto ročníku je liga vyrovnaná a nik im nedá dva body len tak zadarmo. „Myslím si, že je to výborná facka pre nás všetkých a verím, že nás nakopne k lepším výsledkom,“ dodal Zorvan.

Podľa Haladu pomôže jeho spoluhráčom toto víťazstvo hlavne po psychickej stránke. Nadviazať na to môžu už v najbližšom kole, v tradičnom hornonitrianskom derby cestujú k svojmu odvekému rivalovi do Prievidze. Lučenec sa naproti tomu pokúsi vrátiť na víťaznú vlnu doma proti Žiline.

Highlighty zo zápasu Handlová - Lučenec:

Foto: Lenka Molnárová