• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Spišskí Rytieri sa po dlhšom čase predstavili doma, kde ukázali svoju silu. Pravda, Handlová im v prvom polčase vzdorovala, ale po prestávke odišla „baníkov“ streľba. „Novovešťania“ tohto faktu využili a bez väčších problémov dokráčali k triumfu. Víťazstvo 80:58 ich zároveň vrátilo na čelo SBL.

Oba tímy sa počas menších zápasových prestávok dostali zo zdravotných šrámov, preto sa hralo takmer v kompletnej sile. Spišiaci vyleteli na svojho súpera a už po prvej štvrtine viedli o 10 bodov. V druhej 10-minútovka Handlovčania okresali niečo z manka, za stavu 36:41 z ich pohľadu sa išlo na polčasovú prestávku.

„V prvej štvrtine sme hrali veľmi dobre. Vychádzali nám protiútoky a ľahké body. Keď sme s tým prestali, súper sa dostal ku svojej hre a začal znižovať bodový rozdiel. V druhom polčase sme zabrali v defenzíve, každý bodovo prispel. Kontrolovali sme výsledok a doskakovanie na oboch stranách palubovky,“ vyjadril sa hráč Spišskej Novej Vsi Marko Stevanovič.

Po prestávke to bolo na palubovke už len výhradne v réžii jeho spoluhráčov. Súperovi dovolili len 22 bodov (9 v tretej a 13 v štvrtej štvrtine), sami zaznamenali 39 bodov. Z celkom vyrovnaného stretnutia bola razom jednoznačná záležitosť v podaní Rytierov.

11 

„Celkovo to vidím ako zaslúženú výhru Spišskej Novej Vesi. Boli takmer vo všetkých aspektoch hry lepší ako my. Môžem im pogratulovať k tomuto výkonu. V prvom polčase, najmä v druhej štvrtine, sme hrali to, čo sme si predstavovali. Energia bola, lopta lietala a hrali sme výbornú tímovú obranu. Žiaľ, v druhom polčase sa všetko dialo naopak. Začali sme nekoncentrovane a ako mužstvo, ktorého najsilnejšou zbraňou je streľba, sme mali mizernú 26-percentnú úspešnosť streľby za tri body. Aj to je jeden z dôvodov prehry. Keď nastupujeme sebavedomo, s veľkou energiou a koncentráciou, tak dokážeme zdolať každého, ale keď niečo z toho chýba, tak sa ťažko vyhráva nad hocikým,“ zamyslel sa hosťujúci Saša Jankovič, ktorý v zápase chýbal pre svalové zranenie a bol tak vo funkcii asistenta trénera.

Zverenci trénera Tea Hojča očividne ožili príchodom Mária Ihringa do tímu. Ešte stále len 22-ročný rozohrávač sa okamžite začlenil nielen k lídrom družstva, ale aj k hviezdam ligy. Po dvoch zápasoch má takmer priemer triple double na zápas (19,5 bodu, 9 doskokov a 10 asistencií). „Mário priniesol našej hre rýchlosť. S ním sa nám ide do útoku rýchlejšie. Je veľmi agresívny v obrane a už od prvého zápasu bolo jasné, že nám prinesie toho dosť,“ uviedol Stevanovič.

 13

Handlovčania riešia prirodzene svoje starosti, do konca základnej časti im zostáva iba 11 zápasov. Na Prievidzu strácajú síce jedno víťazstvo, ale súper má až tri stretnutia k dobru. S pribúdajúcim časom bude mať každý duel o miestenku v play off „štvorbodovú“ nálepku. „Do konca nám zostáva 11 zápasov. Je najvyšší čas vyhýbať sa takýmto výkonom, lebo nás čakajú ťažké zápasy s priamymi rivalmi o play off. Každý zápas bude pre nás teraz boj na život a na smrť,“ uzatvoril Jankovič.

Highlighty zo zápasu Rytieri - Handlová:

Foto: Barbora Klorusová