• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Desiate kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy bolo rozťahané do niekoľko dní, ale na tradičné hodnotenie najlepších individuálnych výkonov nezabúdame. Kto sa nám pozdával najviac?

Osobnosť kola

V desiatom kole bolo síce viacero lepších individuálnych výkonov, ale tie boli dosiahnuté proti papierovo slabším súperom. Zo štvorice duelov sme vyhodnotili, že si Bernard Thompson zaslúži označenie osobnosti kola. V šlágri desiateho kola medzi Komárnom a Prievidzou bol najvýraznejšou postavou domáceho tímu, ktorý dokázal zvládnuť nápor hostí a nakoniec uhájiť víťaznú sériu. Thompson prispel v tomto stretnutí 14 bodmi, 3 doskokmi, 2 ziskmi a až 8 získanými loptami. S veľkou chuťou si proti Spišiakom vylepšil individuálne štatistiky košický Reggie Keely, autor 24 bodov, 9 doskokov, 3 asistencií a 2 blokov. Šance Svitu v stretnutí proti Interu držal hlavne Milič Blagojevič, ale ani jeho 28 bodov a 3 doskoky nestačilo v konečnom meraní na žlto-čiernych.

 

Slovenský hráč kola

Prvýkrát v sezóne dal o sebe výraznejšie vidieť skúsený Róbert Nuber, ktorý zažíva s Košicami návrat do najvyššej súťaže. Nuber sa podieľal na domácom víťazstve 16 bodmi, 5 doskokmi, 5 asistenciami a 5 ziskmi, čím jasne predčil ostatných konkurentov v tejto kategórii. Na strane porazených nestačil opäť raz kvalitný výkon Vlada Hovaňáka a jeho 20 bodov, 4 doskoky a 3 zisky. Stabilnou oporou Komára je Roman Vido, čo sa aj potvrdilo v dueli s baníkmi. Vido pomohol v zápase 12 bodmi, 4 doskokmi, 3 asistenciami a 2 ziskmi.

 

Šiesty hráč kola

Košičania nechýbajú ani v tejto kategórii, dobrou voľbou sa ukázalo angažovanie Maurizia Galatu, ktorý postupne začínať byť cenným hráčom z lavičky. Za necelých 23 minút si zapísal na svoje konto 13 bodov, 9 doskokov a 2 zisky. Takmer rovnako strávil na palubovke aj levický rozohrávač Momcilo Latinovič, ten dopomohol svojmu tímu 14 bodmi, 4 doskokmi a 2 asistenciami k ďalšej výhre. Inter sa zase môže spoľahnúť na "Neša" Miloševiča, jeho 14 bodov a 3 doskoky stačili na víťazstvo pod Tatrami.

 

Strelec kola

Najlepšiu mušku mal v tomto kole Milič Blagojevič, ktorý zaznamenal 28 bodov. 24 bodov si zapísal na svoje konto Reggie Keely, v rovnakom zápase, ale na strane hostí dal Vlado Hovaňák 20 bodov.

 

Najlepšia päťka kola

Tentoraz by sme najlepšiu päťku vyskladali nasledovne - viesť hru by sme nechali Roba Nubera z Košíc, na krídlach by bol doplnený komárňanskym Thompsonom a Blagojevićom zo Svitu, pod košom by to vyskúšalo košické duo Galata a Keely.

FOTO: RASTISLAV BÚGEL