• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ach tie koncovky, hovoria si v tejto sezóne určite hráči Lučenca. Zverencom trénera Petra Jankoviča opäť raz ušiel sľubne rozbehnutý duel, na Pasienkoch siahali po odplate za semifinále Slovenského pohára. Koncovka však bola v réžii Interu, konečný výsledok 80:75 ho udržal v hre o miestenku v semifinále play off.

Vyrovnaná a dramatická bitka sa odzrkadlila aj na skóre, ani jeden z tímov si nedokázal vypracovať viac ako 6-bodový náskok. Inter a Lučenec sa striedali v lepších a horších fázach, v jednej chvíli bol v „laufe“ domáci celok, o chvíľu na to hosťujúce družstvo.

„Zápas podľa mňa do konca vyrovnaný, vyhrať mohli obidvaja. Každý mal svoje šnúry, kedy zaznamenal niekoľko bodov v rade. Musím sa priznať, že na konci mi trochu 'lepilo', že prehráme, ale napokon sme pritlačili a ťažili sme z našej agresivity, čo je hlavná vec, z ktorej náš tím môže vychádzať,“ načal pozápasové hodnotenie pivot Interu Michael Fusek.

„Pelikánom“ opäť chýbal v rotácii Ján Zorvan, no aj bez neho chceli naplno bodovo zabrať. Dianie na prvom až piatom mieste je totiž nesmierne vyrovnané, každé zaváhanie môže v konečnom zúčtovaní mrzieť. Momentálne to vyzerá tak, že Lučenčanov čaká skôr prvé kolo play off a to dokonca so začiatkom série u súpera.

 IMG 3091

„Myslím si, že z oboch strán to bol dobrý a bojovný zápas. Defenzívne oba celky zabrali, to isté platí aj o ofenzíve. Celkovo to bolo vyrovnané, rozhodli maličkosti. V závere sme urobili jednoduché chyby v nesprávny čas. Súper to potrestal a nás to v konečnom meraní stojí víťazstvo. Zaváhania v obrane nás vždy stoja straty bodov. Na tom musíme jednoducho popracovať a verím, že v správnom momente, v play off, sa to zlomí,“ uviedol hosťujúci Roydell Brown.

Záverečné minúty si pre seba „ukradla“ hlavne legionárska dvojica Lautaro Lopez a Arnas Beručka, dôležitý kôš zaznamenal aj Timotej Malovec a rozhodujúcu bodku dal, ako inak, smečom, Michael Fusek. Interu sa tak podarilo aj na ligovej scéne ukončiť čakanie na triumf, čo sa môže ukáže do ďalších duelov ako kľúčová vec.

IMG 3776

„Určite to zlepšilo atmosféru, hlavne v šatni, že sa vyhral zápas po nešťastnom pohári. Budeme ťažiť z tohto zápasu, viac si veriť a ísť do ďalšieho stretnutia s väčšou agresivitou, ako tomu bolo v predchádzajúcich dueloch. Každý bod je dôležitý, ale momentálne pozeráme na to, čo bude v ďalšom zápase, nie čo bude o dva týždne. Vždy sa snažíme koncentrovať na nasledujúci duel a pripraviť sa na neho čo najlepšie,“ prezradil Fusek.

Stretnutie na Pasienkoch tak opäť raz odhalilo najväčšiu slabinu Lučenca v aktuálnom ročníku Niké SBL, a to fakt, že v rozhodujúcich momentoch mu chýba líder, ktorý by zobral zodpovednosť do svojich rúk, respektíve by bol ochotný na svojich pleciach uniesť riziko v kľúčových okamihoch.

 IMG 3922

„Som toho názoru, že nám v koncovkách celkovo chýba hráč, ktorý by zobral zodpovednosť na seba a do svojich rúk. Musíme nájsť niekoho v našom tíme, kto sa tejto pozície zhostí. Chceme totiž v koncovkách vyhrávať, ako ktokoľvek iný,“ uzatvoril hodnotenie stretnutia Brown.

Highlighty zo zápasu Inter - Lučenec:

Foto: Vladimír Dorňák