• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Aj keď sobota priniesla napokon len jeden zápas, tak priamy súboj o 2. miesto rozhodne nudný nebol. Vysoký počet bodov, skvelé individuálne výkony a najmä atraktívny basketbal. Spišiakom v oslabenej zostave v závere došli sily, Inter si kolektívnym výkonom zobral po výsledku 93:87 oba body a v pozitívnom duchu neprestáva udivovať fanúšikov a verejnosť.

Dva rozdielne polčasy a najvyššie vedenie len o 9 bodov. Diváci na Spiši si tak mohli užiť sobotný večer do sýtosti. Rytieri išli do tohto súboja bez zranenej dvojice Michael Fusek a Adam Antoni, ale najmä v prvom polčase to vôbec nebolo poznať na ich hre. Trio Isaiah Washington, Patrick McGlynn a Viktor Juríček úspešne nachádzalo cestu do obrany Interu a vďaka ich nasadeniu boli dlhšiu dobu k víťazstvu bližšie práve oni.

„Nechcem sa vyhovárať, ale v stretnutí sme boli oslabení o Fuseka a Antoniho a v zápase sa ešte zranil Dalibor Hlivák. Na viac sme nemali a viem, prečo to tak bolo. Aj sme mohli vyhrať, bolo to o jednej, dvoch loptách. Inter zahral dobre, využili to, čo mohol využiť. Bol lepší, zaslúžil si vyhrať. Z prehry nerobíme tragédiu, budeme pracovať ďalej,“ prezradil nám po zápase domáci tréner Teo Hojč.

Inter už pricestoval aj s Marekom Kozlíkom, vo svojom obnovenom debute zaznamenal 7 bodov. Nebolo to len o ňom, ale na hosťujúcej strane bolo tiež produktívne trio, konkrétne J.P. Moorman, Jonas Zakas a Tomas Zdanavičius. Svoj prínos mal už tradične Goran Bulatovič. Pre „žlto-čiernych“ bolo kľúčové, že súperovi nedovolili výraznejší náskok a v druhom polčase prevzali zápas do svojich rúk.

IMG 0385

„Predviedli sme veľmi dobrý výkon, najmä v útoku. V obrane to bolo tiež v poriadku. Hrali sme kolektívne, darilo sa nám dostávať Spišiakov do ťažších pozícií. Dôkazom našej kolektívnej hry v tomto stretnutí je 22 asistencií. Som rád, že to takto vyšlo, dúfam, že budeme pokračovať v podobnej hre,“ hlásil spokojnosť hosťujúci kouč Danilo Rakočevič.

Zranenia a absencie sú častou témou pri Spišiakoch. Peripetie Rytierov sa ťahajú od úvodu prípravy a neutíchajú ani počas náročného programu v Niké SBL, respektíve Alpsko-jadranskom pohári. Aktuálne tretie miesto v lige a solídna pozícia v medzinárodnom pohári je v tomto ohľade možno až nad plán. Tím má v prípade potreby stále dve voľné miesta pre legionárov. Plánuje ich využiť?

IMG 1115

„My sme sa vybrali cestou s tromi legionármi, čo je ťažšia cesta. Dávame priestor slovenským hráčom, mužstvo je už konsolidovanejšie ako na začiatku súťaže, lepšie sa poznáme. Už pred prestávkou sme mali dobrú sériu, bolo vidieť zlepšovanie, mali sme priestor na plnohodnotné tréningy, boli sme zdravotne v poriadku, teraz sa to zasa zhoršilo. Musíme sa dať zasa dokopy a bude to lepšie,“ odpovedal Hojč.

Pred rokom sme vyzdvihovali prínos Komárna, teraz sa na podobnej vlne nesie Inter. Klub z hlavného mesta ešte v lete nevedel, či bude súčasťou najvyššej súťaže a už najbližšiu sobotu si to vo svojej nedobytnej pevnosti na Vietnamskej rozdá o prvé miesto s úradujúcim majstrom z Levíc. Nie zlá bilancia na mladý kolektív interistov.

„Situácia pred sezónou bola veľmi zložitá. Napokon sa podarilo postaviť dobrý tím. Zatiaľ to funguje, uvidíme čo bude ďalej. To, že budeme hrať o líderskú pozíciu v lige, nám nesmie zviazať ruky alebo nás dostať pod nejaký tlak. Musíme hrať s chuťou ako doteraz. Urobíme čo bude v našich silách, uvidíme, na čo to bude stačiť,“ zamyslel sa Rakočevič.

Foto: Vladimír Dorňák