• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Štvrťfinálové série odštartovali prvými stretnutiami. Kto si nachystal na úvod najlepšiu formu a komu patrí miestenka v našom tradičnom výbere?

Osobnosť kola

Prievidzský center Mike Rostampour dokázal po vyše mesiaci v stretnutí proti Nitre podať takmer navlas rovnaký výkon. Po pomalšom streleckom rozbehu sa odpichol k 17 bodom, ku ktorým po druhýkrát v sezóne pridal rekordných 22 doskokov a tiež aj 2 zisky. Jediný doskok delil rozohrávača Komárna T.J.-a Bannistera od veľmi vzácneho "triple-double". Minuloročný MVP potiahol na ceste za domácou výhrou 16 bodmi, 9 doskokmi, 10 asistenciami a 6 získanými faulami. Inter si bez najmenších starostí poradil so svojim mestským rivalom a z rady zaujímavých výkonov sme vybrali Ronnieho Taylora, autora 10 bodov, 3 doskokov, 9 asistencií a 2 ziskov.

 

Slovenský hráč kola

Najlepší výkon spomedzi domácich hráčov predviedol najužitočnejší hráč základnej časti Radoslav Rančík. "Double-double" síce tentoraz z toho nebolo, ale ani 25 bodov, 9 doskokov a a 4 asistencie ho mrzieť rozhodne nemuseli. V správny čas sa rozbieha aj levický odchovanec a skúsený krídelník Martin Sýkora. Lenže ani 16 bodov a 2 doskočené lopty neboli dostačujúce na úspech v stretnutí s Košicami. Po otrase mozgu je späť aj Marek Jašš, proti svojmu bývalému klubu zaznamenal 11 bodov, 4 doskoky a 2 asistencie.

 

Šiesty hráč kola

Jeho príchod na palubovku bol x-faktorom stretnutia Komárna a Svitu. Päť úspešných pokusov za tri body, celkovo 20 bodov, 3 doskoky a rovnaký počet ziskov priniesli Filipovi Haladovi ocenenie šiesteho hráča kola. Skvelý výkon predviedol v drese Interu Nikola Cvetinovič. Len 17 minút mu stačilo na to, aby si zapísal do štatistík 20 bodov, 9 doskokov a 4 zisky. Košice až prekvapivo ľahko vyhrali na palubovke Levíc, za čo môžu vďačiť aj reprezentačnému pivotovi Michalovi Baťka. Odchovanec Košíc zaznamenal 12 bodov, ku ktorým dodal aj 10 doskokov a 2 bloky.

 

Strelec kola

Na úvod štvrťfinálových sérií to zo streleckého pohľadu najviac vychádzalo Radoslavovi Rančíkovi, autorovi 25 bodov.

 

Najlepšia päťka kola

Z prvého štvrťfinále sme si na rozohrávačskú pozíciu vybrali T.J.-a Bannistera, na krídle by ho doplnil jeho spoluhráč Filip Halada a Ronnie Taylor, pod košom by miesto patrilo Radoslavovi Rančíkovi a Mikeovi Rostampourovi.

FOTO: PETER PENIAŠKO