• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Sobota rozlúštila tajničku v troch štvrťfinálových sériách. Kto ukázal v sobotu najviac zo svojho basketbalového kumštu a zaujal v našom tradičnom výbere?

Osobnosť kola

Veľmi na seba nestrháva pozornosť, ale nenápadne sa vypracoval na momentálne najlepšieho strelca play-off. Reč je o komárňanskom krídelníkovi Bernardovi Thompsonovi, ktorý mal proti Svitu opäť raz produktívny večer. Nielenže sa tešil so spoluhráčmi z rýchleho postupu do semifinále, ale divákom predviedol prečo je s 22.7 bodmi na zápas najlepším strelcom vyraďovacích bojov. V treťom zápase s Podtatrancami dal 36 bodov, čo je jeho maximum v drese Komárna. Okrem toho získal osem doskokov, jednu asistenciu a jeden zisk. Prvý mečbal odvrátili Levičania a podobne ako v stredu, tak aj v sobotu zabojoval opäť Miloš Markovič. Skúsený pivot zahviezdil 23 bodmi, 11 doskokmi a 3 asistenciami, ktorými priniesol predĺženie série s Košicami. Naopak so sezónou sa lúči hráč Svitu Jarekious Bradley. Na víťazstvo nestačilo ani 19 bodov a 13 doskokov krídelníka Iskry.

 

Slovenský hráč kola

Okrem Markoviča však zabral v drese Levíc aj reprezentačný rozohrávač Milan Žiak. Na domácej palubovke bol s 28 bodmi najlepším strelcom stretnutia, okrem toho rozdal štyri asistencie a získal tri lopty. Žiaka vystrelil tento bodový výkon na druhé miesto v tabuľke strelcov. Príjemným prekvapením počas celého priebehu série Komárna a Svitu boli výkony Borisa Belavého. Odchovanec basketbalu z Považskej Bystrice postupne zlepšoval svoje výkony, to najlepšie predviedol v zápase na komárňanskej palubovke. Belavý ako člen základnej päťky dosiahol 17 bodov, 4 doskoky a 1 blok. V bratislavskom derby sme opäť videli víťazstvo Interu, na ktorom mal podstatný podiel aj Martin Rančík. Starší z bratského dua dal v zápase 23 bodov a 3 doskoky.

 

Šiesty hráč kola

Produktivitou hýril pivot Prievidze Jozef Vojtek, ktorý stihol za 26 minút proti Nitre zaznamenať "double-double" za 13 bodov a 10 doskokov, ku ktorým ešte doplnil po jednej asistencii a zisku. Darilo sa aj americkému rozohrávačovi v službách Košíc Mariovi Edwardsovi, no ani jeho 20 bodov a 5 doskokov nestačilo na ukončenie série s Levicami. Zato na strane víťazov sa prvýkrát naplno ukázali kvality Cliffa Colimona, autora 19 bodov a 5 asistencií.

 

Strelec kola

Len jediný strelec sa dostal cez hranicu 30 bodov, konkrétne Bernard Thompson z Komárna, autor 36 bodov. 

 

Najlepšia päťka kola

Miesta si za svoje výkony získala nasledujúca päťka: Milan Žiak ako rozohrávač, Bernard Thompson a Jarekious Bradley ako krídelníci a Miloš Markovič s Jozefom Vojtekom ako pivoti.

FOTO: KAROL SCHOLTZ