• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po štvrtom mieste v nováčikovskej sezóne zmenilo KB Košice zloženie legionárov s cieľom atakovať v druhom ročníku medzi elitou najvyššie pozície. Jednou z postáv, ktorá má pomôcť „býkom“ k splneniu tohto cieľa, je 29-ročný srbský pivot Radenko Pilčevič.

Posila Košíc prišla do metropoly východu s pôsobivým resumé, počas svojej doterajšej kariéry hrala v Adriatickej lige, Eurocupe a Eurochallenge pohári. Naposledy obliekal Pilčevič dres rumunského SCM CSU Craiova. „Pre Košice som sa rozhodol z toho dôvodu, že som počul o klube dobré veci a tiež, že majú pre novú sezónu veľké ciele. Bolo to pre mňa dôležité, pretože milujem konkurenciu a rád vyhrávam. O lige mi stačilo vedieť, že sa v nej hrá rýchly basketbal,“ prezradil srbský basketbalista dôvody príchodu do tímu Dražena Brajkoviča.

Už v prípravných zápasoch Pilčevič ukázal, v čom tkvejú jeho basketbalové skúsenosti a prínosom sa rýchlo zaradil medzi kľúčové persóny tímu. Pre neho však táto pozícia nehrá až tak podstatnú úlohu: „Nie je dôležité byť kľúčovým hráčom, ale pomôcť tímu k tomu, aby hral so mnou lepšie a dosiahol dobrý výsledok.“ Košiciam sa zatiaľ darí v príprave aj napriek miernym zdravotným problémom a absenciám reprezentantov. V piatich zápasoch našli len jediného premožiteľa. „Pracovali sme veľmi tvrdo, ale to je normálne v tejto fáze sezóny. Dobrou správou je, že sme teraz všetci zdraví. Teraz sa k nám už pripoja aj traja reprezentanti. Našou silnou stránkou môže byť tímový basketbal, silná obrana a mnoho možností v útoku,“ myslí si košický pivot.

V Košiciach sa počas leta a skladaní tímu začalo hovoriť o majstrovských ambíciách, predpoklady na to zverenci určite Dražena Brajkoviča majú. „Myslím si, že máme na to, aby sme naplnili ambície vedenia klubu. Zisk titulu záleží na viacerých okolnostiach, v prvom rade je potrebné zostať zdravý počas celej sezóny, ďalej tvrdo pracovať a hrať ako tím. Spoluhráči sú veľmi dobrí, prišli sem s rovnakým cieľom a s týmto sa stotožňujú aj tréneri. Mojou osobnou ambíciou túto sezónu je naplniť klubové ciele,“ vyhlásil Pilčevič.

FOTO: PETER JESENSKÝ