• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Levická séria víťazstiev sa nezastavila ani v hlavnom meste, na palubovke Karlovky získali po výsledku 76:66 už siedmy triumf v rade.

Do Bratislavy ich prišla povzbudiť aj početná skupina priaznivcov, ktorá bola po záverečnom hvizde spokojná. Rovnako ako krídelník Patriotov Jaroslav Musil: „Sme radi, že v lige vyhrávame, v tíme panuje dobrá nálada. Karlovke sme oplatili prehru z úvodu sezóny. Dali sme si na nich tentoraz väčší pozor, sme spokojní.

Levice si v priebehu duelu vypracovali až 18-bodový náskok, keď viedli v 23.minúte 49:31, domácim sa však v poslednej minúte tretej štvrtiny podarilo dotiahnuť až na 3 body, na stav 52:55 z ich pohľadu. „Karlovka je veľmi agresívny tím, netreba ju nikdy podceniť. Rozhodla naša kolektívna hra a väčšia agresivita, ktorou sme sa počas zápasu prezentovali. Problémy nám robilo najmä bránenie trojkových pokusov. Pár sme ich neubránili a to spôsobilo, že sa dokázali dotiahnuť až na trojbodový rozdiel. Napokon sme to však zvládli a to nás môže tešiť. Som rád, že sa pohybujeme na vrchných priečkach tabuľky, dúfam, že to tak bude aj naďalej,“ neskrýval spokojnosť Musil.

Karlovka prehrala štvrtý z ostatných piatich zápasov, z toho dvakrát po predĺžení v Handlovej aj vo Svite. Vynikajúci výkon predviedol rozohrávač Michal Kožár, autor 18 bodov, z toho 4 trojok. Zápas zhodnotil nasledovne: „Najväčší náš problém bol v obrane, súper si vytváral veľmi ľahké prečíslenia a z toho potom dával ľahké koše. Robila nám problém aj útočná disciplína, strieľali sme často z nepripravených pozícii, čo Levice využívali zakončeniami z rýchlych protiútokov. Vôbec nie je dôležité, že práve mne sa strelecky darilo. Viac by ma potešila výhra nad súperom ako moje osobné štatistiky.“

Kožár súhlasil, že prehra s Levicami nemusí mrzieť tak ako iné porážky. „Samozrejme, že aj Levice sme mohli doma zdolať, ale reálne predsa len bojujú o prvú trojku súťaže. Je však jedno proti komu nastupujeme, snažíme sa dať do toho maximum, ale škoda najmä tých prehier so súpermi nášho rangu ako Handlová, Svit. Dúfam, že to ešte napravíme,“ uzavrel rozohrávač Karlovky.

Foto: Martin Šopinec