• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti Interu Bratislava zvládli dôležitý súboj 38. kola Eurovia SBL, na palubovke Komárna zvíťazili 85:78, vďaka čomu môžu stále živiť šancu na prvé miesto po základnej časti.

Súboj bol veľmi vyrovnaný, rozhodovalo sa až v záverečných minútach. Komárno viedlo päť minút pred koncom rozdielom štyroch bodov, ale Inter napokon lepšie zvládol koncovku a vyhral zápas o sedem bodov. „V kľúčových momentoch sme nepremenili zopár kľúčových striel a Inter naopak triafal presne. V závere mohlo vyhrať jedno alebo druhé družstvo, ale napokon sa tešili Bratislavčania. Mali lepšie percento premieňania trojkových pokusov, každá druhá lopta z ich ruky skončila v koši. Na výhru nám nestačilo ani 18 útočných doskokov,“ hodnotil stretnutie domáci kormidelník Richard Ďuriš.

Vynikajúci zápas odohral krídelník Interu Tomáš Mrviš, ktorý zaťažil konto Komárna 18 bodmi pri 83% úspešnosti streľby z poľa. „Začal som dobre, potom som si už veril, podali sme kolektívny výkon. Zrazu vychádzalo viac zakončení na mňa a celkom dobre mi to padalo. Dúfam, že budem takto pokračovať aj naďalej. Dôležité je, aby mi forma vydržala na play-off, lebo tam sa bude o všetkom rozhodovať,“ pozrel sa dopredu slovenský hráč 38. kola Mrviš.

Hostí potiahla k víťazstvu aj nová posila Američan Walker, ktorý bol s 25 bodmi najlepším strelcom zápasu. Pre „žlto-čiernych“ je to štvrtá ligová výhra nad „obuvníkmi“ za sebou. „Ja by som to nezovšeobecňoval. Možno sme teraz prehrali aj preto, že sme mali náročnejší minulý týždeň a chýbali nám trochu fyzické sily. V januári sme na Pasienkoch prehrali len o bod. To bolo tiež stretnutie, ktoré sme mohli vyhrať. Myslím si, že Inter nie je pre Komárno nejakým nezdolateľným súperom,“ zamyslel sa nad negatívnou sériou Ďuriš.

Líder z Košíc prehral v Spišskej Novej Vsi, čo znamená, že Inter stiahol stratu na prvé miesto po základnej časti na rozdiel troch víťazstiev. „Nie je pre nás priorita byť po základnej časti na čele súťaže. V play-off sa hrá odznova, nemusí byť rozhodujúce kto bude mať viac zápasov na domácej palubovke. Aj v Komárne sme k tomu pristupovali tak, ako keby to bol play-off zápas. Pred vyraďovacou časťou sa chceme dobre psychicky a fyzicky nastaviť. Dôležité je aj to, aby sme boli všetci zdraví,“ dodal krídelník hostí Mrviš.

Highlighty zo zápasu Komárno – Inter:

Foto: Karol Scholtz