• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Zlý odpich, skvelý finiš. Tak možno charakterizovať cestu Prievidze za víťazstvom nad Levickými Patriotmi 74:67. Tím z hornej Nitry prehrával v zápase aj o 16 bodov, ale výborná koncovka priniesla obrat a zisk dvoch bodov do tabuľky.

Do konca tretej štvrtiny to pri tom nevyzeralo vôbec na to, že by výhra mohla zostať v Niké aréne. Úradujúci majster mal totiž zápas pod kontrolou, po väčšinu času si držal približne 10-bodový náskok. Nezachytil však vstup do záverečnej časti, čo bolo kľúčom k víťazstvu BC.

„Zlý úvod sme mali veľmi podobný ako proti Komárnu. Nevedeli sme sa dostať do rytmu, súper nám bodovo ušiel, polčas sme prehrali o 13 bodov. Potom sme sa však vzchopili, skoncentrovali sme sa a otočili sme to na svoju stranu. Zlepšili sme sa v útoku, aj v obrane. Určite takto nemôžeme hrávať v každom súboji. Musíme zabrať počas celého duelu. Spomenúť musím aj divákov, ktorí majú na výhre nad Levicami veľkú zásluhu,“ hodnotil duel krídelník Prievidze Jaroslav Musil.

Levičania prišli do Prievidze povzbudení jednoznačným víťazstvom nad bratislavským Interom. V úvode stretnutia akoby pokračovali v tomto trende. „Trochu sa to obrátilo, lebo v predchádzajúcich zápasoch sme vždy hrali lepšie v druhom polčase. Tentoraz sme v druhej 20-minútovke hrali slabo v obrane, neboli sme koncentrovaní a napokon sa nám to nevyplatilo. Domáci trafili aj z ťažších pozícií. Diváci ožili, dodali tímu veľkú energiu a motiváciu. Veľmi im pomohli,“ povedal 17-bodový rozohrávač Levíc Milan Žiak.

Prievidza tak potvrdila dobrý vstup do nového ročníka, po piatich stretnutiach má na konte len jednu prehru. Zverenci trénera Michaela Claxtona sa zároveň otriasli z nezdaru na palubovke Komárna. Tradičné opory totiž zabrali a hlavne pod košom výrazným spôsobom dominovali.

 

„Verili sme, že dokážeme tento zápas otočiť. Uvedomovali sme si, že sme v predchádzajúcom kole podľahli Komárnu a dve prehry po sebe sme si nepripúšťali. Už sa tešíme na ďalší zápas, ktorý odohráme na Interi. Vždy sú to zaujímavé stretnutia, lebo hráte proti kvalitnému tímu. Môžete si reálne vyskúšať, aká je vaša výkonnosť. Budeme namotivovaní a pôjdeme tam odhodlaní vyhrať,“ dodal Musil.  

Levice točili počas zápasu len sedmičku hráčov, zdravotná maródka Patriotov stále neustupuje. Tréner Teo Hojč nemohol počítať s trojicou Nikola Gačeša, Luka Katura a Martin Bachan. Nová posila tímu Brian Williams sa k tímu pripojil až v nedeľu večer.

„Nemyslím si, že prehratý druhý polčas bol dôsledkom straty našich fyzických síl. Skôr to bolo v hlavách. Nedokázali sme odpovedať na ich šnúru, na ich úspešné strely. Škoda ďalšej prehry, ale nevidel by som to nejako tragicky. Je len začiatok sezóny, máme dobrý tím. Keď sa vrátia naši zranení hráči, tak sa vôbec nebudem báť o to, že by sme v budúcnosti nemali úspešné výsledky,“ optimisticky uzavrel Žiak.

Čo rozhodlo: Skvelý finiš Prievidze v poslednej štvrtine, ktorú vyhrali o 15 bodov. Okrem toho aj výrazný rozdiel pod košom, Levice preskákali o 18 lôpt (z toho o 16 viac v útoku).

Kto zaujal: V domácom kolektíve si pripísal výborné čísla Delvon Johnson, autor 10 bodov, 18 doskokov, 2 asistencií a 2 ziskov. U hostí mu bol viac ako vyrovnaným súperom Boris Bojanovský s 12 bodmi, 11 doskokmi, 3 asistenciami a 3 blokmi.

Highlighty zo zápasu Prievidza – Levice:

Foto: Vladimír Králik