• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Zápas Komárna s Interom by sa dal charakterizovať v dvoch dejstvách. To prvé bolo v moci „obuvníkov“, po prvom polčase viedli 11-bodovým rozdielom. V tom druhom však „žlto-čierni“ zlepšili ofenzívu a defenzívu, čo napokon rezultovalo do víťazstva 82:70.

Bratislavský celok chcel zlepšiť doterajšiu bilanciu s Komárnom, predchádzajúce dve merania síl totiž dopadli lepšie pre celok z južného Slovenska. V prvom polčase však režírovali hru hráči Komárna. Kým po prvej štvrtine prehrávali rozdielom jediného bodu, tak v druhej časti dovolili súperovi len 11 bodov, pri čom sami zaznamenali 23 bodov.

„Chceli sme proti lídrovi súťaže ukázať, že na to máme. Do zápasu sme vstúpili plní energie, koncentrovane. Prvý polčas aj podľa toho vyzeral. Čo sa však stalo v druhom polčase, to si neviem vysvetliť. Nestalo sa prvýkrát, že nám nevyšla tretia štvrtina. Inter nám dal rýchlo osem bodov, chytil sa a my sme už na to nevedeli odpovedať. Obraz hry sa zásadne zmenil. Nenašiel sa nikto, kto by nejako dokázal útoky Interu zastaviť. Musíme to rozanalyzovať, prečo sa nám to stáva. Do začiatku play off to musíme vyriešiť, lebo tam sa nám to môže vypomstiť,“ povedal po stretnutí domáci Saša Jankovič.

Inter je zatiaľ pod vedením nového kouča Aramisa Nagliča stopercentný, celkovo v lige neprehral už osem zápasov v rade. Zmeny v hernom systéme, rošády so základnou zostavou, respektíve lavičkou, to všetko vychádza zatiaľ chorvátskemu odborníkovi na jednotku. Po nevydarenom prvom polčase, keď jeho zverenci prehrávali o 11 bodov, vyhrali druhú 20-minútovku o 23 bodov.

„Chceli sme hrať agresívnu obranu, rýchly basketbal a využiť širokú rotáciu nášho družstva. Domáci nás zaskočili výbornou hrou. Nevedeli sme sa presadiť v útoku, v obrane sme robili chyby. Toto sú presne tie zápasy, ktoré musíme odohrať, aby sme boli v play off potom úspešní. Je výborné, že sme zápas dokázali takýmto spôsobom otočiť,“ zhodnotil zápas hráč Interu Marek Kozlík.

 

Komárňanské hradby sú v tejto sezóne priepustné viac ako obvykle. Práve domáce prostredie bolo už tradične silnou zbraňou „obuvníkov“, no v aktuálnom ročníku majú bilanciu pred svojim publikom 9 výhier a až 6 prehier. Na dvojbodový zásah čakajú už tri stretnutia, doma pri tom prehrali druhýkrát po sebe. Boj o piate miesto však ešte nie je stratený, je však potrebné zlepšiť koncentráciu v zápasoch.

„Inter je samozrejme kvalitným družstvom. Majú aj nového trénera, hráči sa chcú pred ním ukázať v čo najlepšom svetle. Problém však bol podľa mňa aj v nás. Neudržali sme sa v energii, s ktorou sme duel začali. Musíme bojovať 40 minút ako tím a potom sa o naše výsledky báť nebudem,“ vyhlásil Jankovič.

„ Žlto-čierni“ idú pevným krokom za prvenstvom po základnej časti. Mysľou už sú možno v súbojoch play off, kde by mali výhodu vo fázach súťaže. „Pre nás je záver základnej časti špecifický tým, že prišiel nový tréner. Každý zápas sa snažíme zaradiť do našej hry nový systém hry. Pre nás je to určité zohrávanie sa pred play off. Snažíme sa však sústrediť na každý ďalší zápas. Pod taktovkou nového trénera je to trochu iné. Musíme sa do toho dostať a hrať čo najlepšie,“ dodal Kozlík.

Highlighty zo zápasu Komárno – Inter:

Foto: Karol Scholtz