• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Priamy súboj o šieste miesto dopadol lepšie pre Žilinu. „Šošoni“ konečne zlomili čakanie na víťazstvo, v pravom čase triumfovali nad Handlovou 97:89 a udržali si svoje aktuálne tabuľkové umiestnenie.

Séria šiestich prehier v rade mátala, ale vo vyrovnanom dueli si zverenci trénera Ivana Kurillu zachovali v kľúčových okamihoch pevnejšie nervy.

„Vedeli sme o tom, že chceme zlomiť našu nepriaznivú sériu. Tvrdo sme celý týždeň trénovali, aby sa to podarilo. Povedali sme si, že domáce publikum nám môže k výhre pomôcť. Hrali sme s veľkou energiou. Bolo na nás vidieť, že sme chceli vyhrať. Aj posledný zápas s Interom ukázal, že naša hra sa postupne zlepšuje. V Bratislave sme však nedokázali vyhrať. S Handlovou sme si v poslednej štvrtine vytvorili 11-bodový náskok, o ktorý sme však rýchlo prišli. V závere sme však premenili dôležité pokusy. Som veľmi rád, že sa nám podarilo zvíťaziť,“ hovoril najlepší strelec zápasu, autor 23 bodov Jakub Merešš.

Handlová prišla do Žiliny s vizitkou tímu, ktorý sa zlepšuje od zápasu k zápasu. MBK vyhral do stretnutia so Žilinou tri z posledných štyroch stretnutí. Pod Dubňom však prišla prehra.

„Žilina odohrala veľmi dobrý zápas. Hrala agresívne, rýchlo, vychádzali im protiútoky. V druhom polčase sme urobili zbytočne veľa chýb. Dokázali sme sa ešte dotiahnuť na rozdiel troch bodov, na viac to už nestačilo. Bol to však vyrovnaný zápas, mohli sme aj vyhrať. Trochu horšie nám fungovala obrana, dostať 97 bodov je zlá vizitka. Súperovi padli nejaké trojky a naše chyby trestal z rýchlych protiútokov,“ povedal krídelník hostí Filip Halada.

IMG 5974

Žilinčania dokázali aj v predchádzajúcom zápase na palubovke Interu Bratislava, kde prehrali len o štyri body, že ich forma stúpa. Zdravotný stav hráčov sa zlepšil, tresty vypršali Oliverovi Totovi aj Tonymu Woodsovi a hneď sa to odzrkadlilo aj na predvedenej hre.

„Mne osobne sa v zápase proti Handlovej darilo. Aj keď vždy hovorím, že to môže byť aj lepšie. Ako tím sme sa dali zdravotne dokopy. Aj proti Interu, aj proti Handlovej sme dokázali, že keď sme v plnej sile, tak naša produktivita stúpa,“ skonštatoval Merešš.

IMG 6024

Handlová bola pred začiatkom tejto sezóny považovaná za „čierneho koňa“ súťaže. Papierové predpoklady však zatiaľ celkom nenaplňuje, začala štyrmi prehrami v rade. Ale postupne, najmä víťazstvami na palubovke Interu a v Prievidzi, si získava čoraz väčší rešpekt.

„Určite cítim, že tím sa postupne zlepšuje. Každý v družstve vie, čo je jeho úlohou. Mali sme zlý štart do sezóny, body z tejto časti ligy nám teraz chýbajú. Musíme zapracovať na tom, aby sme ich získavali ešte viac. Verím, že v ďalšej časti súťaže budeme veľmi nepríjemným súperom pre každý tím. Čakali sme, že v tejto fáze ligy budeme v tabuľke vyššie ako na siedmom mieste, ale rozhodujúce chvíle sezóny nás ešte len čakajú. Myslím si, že v tabuľke sa budeme postupne posúvať vyššie,“ dodal Halada.

Foto: Daniel Stehlík