• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vyrovnanie najvyššieho indexu užitočnosti v histórii SBL, prvé víťazstvo u súpera v tejto sezóne a odlepenia sa od dna tabuľky. Bol to úspešný večer pre Komárno, v ofenzívne ladenom zápase si odnieslo zo psychologického hľadiska dôležitý triumf z Handlovej.

Diváci v hale a pred obrazovkami sa rozhodne nemohli nudiť, veď videli takmer 200 bodov. Komárno pokračuje v hernom progrese, spolu s novým trénerom začali štatisticky rásť aj jednotliví hráči. Sebavedomie sa prenieslo konečne aj na hosťujúcu palubovku, keďže „obuvníci“ viedli po väčšinu času.

„Samotný zápas bol veľmi fyzický, kontrolovali sme ho. Chcel by som pochváliť rozhodcov, pretože odviedli perfektný výkon. My sme sa snažili ukázať fanúšikom Handlovej skvelú šou,“ načal pozápasové hodnotenie krídelník hostí Miles Bowman jr.

Handlovčania neprežívajú jednoduché obdobie, výsledkovo im to nejde podľa predstáv a varovný prst už vyjadrila aj správna rada klubu. Napätie sa prenieslo aj na palubovku, keďže Baník hral ako keby so zviazanými rukami. V jednej chvíli bolo ich manko 14-bodové.

„Pre divákov to bol dobrý zápas, videli pekný súboj, no žiaľ súper bol na konci úspešnejší. Problémom bola obrana a doskakovanie. Ako tím sme neuspeli v tomto aspekte,“ vyjadril sa rozohrávač Handlovej Corey Allen jr. Zverenci trénera Branka Maksimoviča prišli počas týždňa o Filipa Haladu, ktorý zamieril do Hradca Králové. Už tak úzka rotácia navyše dostala ďalšiu trhlinu, keď musel odstúpiť z hry Stefan Mitrovič. "Bola to pre nás citeľná strata, pretože prináša mnoho energie a na palubovke predvádza múdru a inteligentnú hru,“ prezradil domáci playmaker.

IMG 3265

Ústrednou tvárou bol však komárňanský Bowman. Američan mal svoju hviezdnu chvíľku, na svojom konte mal 34 bodov, 23 bodov a 16 plusových faulov. Index užitočnosti sa vyšplhal na hodnotu 50. „Cítil som sa skvelo. Moji spoluhráči a tréneri mi našli v rámci družstva správnu pozíciu, aby sme mohli uspieť v tomto stretnutí. Bolo to moje kariérne maximum, či už v bodoch alebo v doskokoch,“ povedal hráč Komárna.

Dlho to vyzeralo na hladký triumf hostí, ale napokon z toho veľká dráma. Handlová totiž stiahla len na rozdiel jediného bodu. K vytúženému obratu však napokon neprišlo. „Bojovali sme a udržiavali sme si šancu na úspech vďaka defenzíve a doskakovaniu. Urobili sme jednoduché chyby a nepremenili sme layupy, vrátane mňa. Beriem plnú zodpovednosť na seba za túto prehru,“ vyhlásil Allen jr.

IMG 3332

Hosťujúci Pipíška však premenil oba trestné hody, následne Mrviš nedal trojku, ktorou mohol vyrovnať zápas. Komárno sa tak mohlo radovať z premiérovej výhry u súpera, fanúšikovia Handlovej dali jasne najavo nespokojnosť s trénerom Brankom Maksimovičom. „V koncovke premieňala Handlová všetky pokusy za tri body, čím zdramatizovala duel. Rozhodlo to, že sme hrali fyzicky a kolektívne. Dodáva nám to motiváciu uspieť v ďalšom stretnutí,“ dodal na záver Bowman.

Highlighty zo zápasu Handlová - Komárno:

Foto: Lenka Molnárová