• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pre Spišských Rytierov to bol prvý zápas po vynútenej koronaprestávke, pre Svit už druhé stretnutie. Tieto rozdiely sa ukázali postupne aj na palubovke, keďže hráči Iskry po nej lietali s väčšou energiou. Tentoraz si východniarsky derby ukradli pre seba „medvede“, lídrovi súťaže nadelili prehru o 26 bodov.

Takmer na mesiac presne sa opäť v Iskra aréne stretli tieto dva tímy. Kým témou č. 1 v predchádzajúcom meraní síl bola hromadná strkanica, tak v tom druhom by sa dalo povedať, že to bolo hlavne o absencii a prestávke. To všetko zahralo do karát domácim basketbalistom, aj keď v prvej štvrtine sa rozbiehali ešte pomalšie. Až v ďalšom priebehu sa ukázal badateľný rozdiel, rozdiel tak utešene rástol.

„Zápas bol výborný. Hrali sme s veľkou energiou, dobrou obranou a ako tím. To bolo dôležité. Áno, cítili sme už lepšie po prestávke. Mali sme už viac energie, dobre som sa cítil. Najlepšie bolo, že sme boli ako jeden, že sme si posúvali loptu a hrali dobre v obrane,“ vyjadril sa center Iskry David Miladinovič.

Rytieri to mali podobne náročné, ako ostatné tímy, ktoré sa vrátili do súťažného diania po koronavíruse. Navyše tréner Teo Hojč nemohol počítať s balkánskou dvojicou Milan Nikolič a Marko Stevanovič, ktorá si musela odpykať trest práve za strkanicu v dueli so Svitom. Aj tento faktor mal podiel na tom, že „Novovešťania“ v podstate nemali nárok na úspech a napokon odchádzali s prehrou 66:92.

IMG 1488

„Ťažký zápas, ale niečo také sme očakávali. Strata Nikoliča a Stevanoviča bola veľmi citeľná, obaja hrajú veľkú porciu minút a majú dôležitú úlohu v našom družstve. Nedostali sme to najlepšie z našich schopností. Musíme sa vrátiť k tomu, čo sme urobili. To nebude problém, len je potrebné zlepšovať sa ako jeden tím. Náš tím má stále rovnaký mindset ako na začiatku. Je jasné, že musíme pokračovať v tvrdej práci,“ povedal rozohrávač Spišskej Novej Vsi Delano Spencer.

Svit získal cenné dva body, ktorými si poistili štvrté miesto v tabuľke a zároveň si udržali menší odstup od stíhajúceho tria Prievidza, Handlová a Inter Bratislava. Zároveň sa im podarilo zdolať lídra súťaže, čo určite nie je maličkosť. „Ukázali sme, že môžeme s najlepšími tímami. Nemáme sa koho a čoho báť, liga je vyrovnaná a ani jeden zápas nie je ľahký,“ vyhlási Miladinovič.

IMG 1484

Nečakaná strata bodov Spišskej Novej Vsi znamená, že v pondelok budú hrať v Leviciach o udržanie prvého miesta, ktoré okupujú už dlhú dobu. Chýbať bude ešte Nikolič, ktorý mal ako jediný dvojzápasovú stopku. Celkovo majú Rytieri náročný program, keďže v stredu ich čaká vonku ešte Lučenec. Čelo tabuľky sa tak môže pokojne po pár dňoch premiešať.

„Máme pred sebou náročný program. Ideme od zápasu k zápasu, z každého stretnutia si niečo zoberieme. Najdôležitejšie si udržať hlavy hore a pracovať. Stále sme na prvom mieste, o toto miesto budeme bojovať,“ uzatvoril Spencer.

Highlighty zo zápasu Svit - Rytieri:

Foto: Daniel Faix