• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Štvrtý semifinálový zápas v sérii Lučenca s Komárnom mierne vybočoval z radu, v porovnaní s predchádzajúcimi duelmi. Nebola to taká ofenzívna kovbojka, na akú boli diváci zvyknutí a tiež priebeh nebol možno tak dramatický, ako sa očakávalo. „Pelikáni“ nič z toho nedopustili, postup do finále spečatili v rámci série najsuverénnejším spôsobom. „Diabli“ nenašli účinnú odpoveď a po výsledku 68:79 končia nováčikovskú sezónu s bronzom na krku.

Komárno malo raketový štart, v lučeneckej ARENE viedlo po troch minútach 10:2. Domáci však rázne odpovedali a 18-bodovou šnúrou udali tón zápasu. Od tohto momentu nepustili svojho semifinálového rivala k žiadnemu výraznejšiemu tlaku, čo bola podstatná zmena. „Dobrý zápas. Celá séria bola pre fanúšika zaujímavá. Dúfam, že si ju ľudia sledovaním týchto stretnutí užili. V tomto zápase bol Lučenec jednoducho lepší. Začali sme dobre, ale potom prišlo vylúčenie Luku Gašiča, nášho dôležitého hráča. V uplynulom týždni sme mali veľa problémov, choroby, vírusy, ale to je život, nevyhovárame sa na to,“ obzrel sa za stredou rozohrávač Komárna Aleksandar Vlahovič.

Lučenec nemal v pláne predlžovať sériu a zahrávať sa s ohňom, už po prvej štvrtine viedol dvojciferným rozdielom a postupne svoj náskok navýšil až na 21 bodov. Výrazne mu pomohol fakt, že v ďalších štvrtinách neprišlo k žiadnemu hernému výpadku. „Som hrdý na mojich spoluhráčov, trénerov, manažment a fanúšikov. Každý sa podieľal na víťazstve. Nebol to náš najlepší výkon, ale našli sme spôsob, ako dokončiť robotu. Vedeli sme, že Komárno nám nedá nič zadarmo. Museli sme hrať tvrdo, múdro a kolektívne, aby sme ukončili sériu. Urobili by sme všetko, len aby sme vyhrali. Komárno malo skvelú sezónu, bol to kvalitný súper, na čele s dobrým trénerom. Nám sa ich podarilo zastaviť v obrane, svedčí o tom len 27 inkasovaných bodov v prvom polčase. V ofenzíve to nebolo ideálne, ale defenzíva nám pomohla k úspechu,“ hodnotil playmaker Lučenca Kyle Castlin.

DSC 2405 

Hostia sa márne snažili nájsť odpoveď, kombinácia vysokého manka a straty Luku Gašiča, sa v stredu večer ukázala ako fatálna. Po zápase síce prirodzene vládlo sklamanie z konca sezóny, ale na začiatku sezóny by asi len málokto predpovedal bronzový odlesk nováčika pri príchode do Niké SBL. „Z môjho pohľadu bola séria pravdepodobne rozhodnutá po prvom zápase, kedy získal Lučenec výhodu. My sme ale sa snažili bojovať do poslednej sekundy. Sklamanie to rozhodne nie je, som hrdý na to, že sme odovzdali maximum a môžeme sa každému pozrieť do očí s hlavou hore. Tretie miesto, bronz, je niečo úžasné pre túto skupinu chalanov. Veľká vďaka patrí trénerovi Zlatkovi Jovanovičovi a generálnemu manažérovi Bobanovi Tomičovi. Zaslúžia si to. Čo sa týka mňa, prišiel som neskôr. Mal som odlišnú úlohu, pomáhal som mladším spoluhráčom, aby sme dosiahli na cieľ, ktorý sme splnili. Z toho som šťastný,“ vravel Vlahovič.

„Pelikáni“ naproti tomu pokračujú v spanilej jazde, ktorá odštartovala už tretím miestom na predsezónnom Federálnom pohári. Kompletne nové družstvo, pod taktovkou trénerského nováčika Daniela Sokolovskeho, nadviazalo na to úspešným počínaním v základnej časti a najmä suverénnym triumfom vo Final Four Slovenského pohára. A teraz je tu ďalšia možnosť, po 16 rokoch účasť vo finále a šanca na double.

DSC 1631 

„Dostať sa do finále, pre tento tím to znamená veľa. Dlhá sezóna, plná vzostupov a pádov. Myslím si, že každé družstvo pomýšľa na začiatku sezóny nad majstrovským titulom. My sme každý deň pracovali na tom, aby sme ešte v tejto fáze sezóny hrali. Mnoho ľudí nám verilo, podporovalo nás a my chceme, aby boli na nás hrdí. Za všetkým treba hľadať tvrdú robotu a odovzdanie sa tomu. Koncentrovali sme sa na tento proces. Už sa neviem dočkať finálových bojov,“ dodal na záver Castlin.

Highlighty zo zápasu Lučenec - Komárno:

Foto: Lukáš Droppan