• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Sobotňajšia trojzápasová porcia zakončila 27. kolo, v ktorom sa činili hlavne hráči z hornej pätice tímov. Kto sa tentoraz prepracoval do nášho výberu?

Osobnosť kola

Strelecky mimoriadne priaznivý deň mali hráči Prievidze v stretnutí proti Nitre. O rekordoch sme už informovali, teraz je na rade výber našej osobnosti kola, ktorá pochádza práve z tohto duelu. Z plejády dvojciferných strelcov vyčnieval najviac chorvátsky krídelník Igor Marič. Marič bol s 19 bodmi najlepším strelcom zápasu, okrem bodového príspevku si zapísal do štatistík aj 7 doskokov, 5 asistencií, rovnaký počet ziskov a jeden blok. Svoje strelecké maximum si v tejto sezóne vyrovnal komárňanský pivot P.J. Alawoya, ktorý si proti Spišskej Novej Vsi pripísal siedme "double-double" sezóny za 22 bodov, 13 doskokov a 2 zisky. Vietor do plachiet získal v drese Svitu Isiah Umipig, ale zatiaľ ani jeho výkony nestačia na to, aby podtatranci stabilizovali svoju formu. Aj on si 26 bodmi vyrovnal najvyšší počet dosiahnutých bodov v sezóne, k čomu pridal ešte dve doskočené lopty, tri asistencie až desať získaných faulov, ale na druhej strane aj osem stratených lôpt.

 

Slovenský hráč kola

Ani tentoraz sa nemenil víťaz bratislavského derby, podobne ako v ostatných dueloch, aj teraz zvíťazil tím Interu a na zisku dvoch bodov mal veľký podiel skúsený Nenad Miloševič. Nešovi stačilo iba 22 minút na to, aby dal 20 bodov, rozdal spoluhráčom šesť asistencií a získal tri lopty. Spišiaci síce proti majstrovi nezvíťazili, ale opäť dal o sebe vedieť Michal Dolník, autor "double-double" za 10 bodov, 11 doskokov a 2 zisky. Spokojný môže byť aj prievidzský krídelník Richard Körner, ktorý proti Nitre nazbieral 14 bodov, 3 asistencie a 3 zisky, pri čom minul iba jedinú strelu z poľa.

 

Šiesty hráč kola

Po drobnom zranení sa vrátil v dobrej forme hráč Komárna Roman Vido, ktorý naskočil proti Spišskej Novej Vsi z lavičky, aby ho nakoniec iba jediný doskok delil od ďalšieho "double-double". I tak 12 bodov, 9 doskokov, 4 zisky a 2 bloky stačili na to, aby sa stal najlepším šiestym hráčom tohto kola. Levičania brali dôležité dva body z palubovky Svitu a svoje si v tomto zápase uhral Nemanja Miljkovič, ktorý vypomohol 14 bodmi, 6 doskokmi a 2 ziskmi. Svoj najlepší duel v žlto-čiernom drese odohral Jaroslav Musil, proti Karlovke potešil fanúšikov na Pasienkoch 16 bodmi.

 

Strelec kola

Strelecky sa najviac darilo rozohrávačovi Svitu Isiahovi Umipigovi, ale ani jeho 26 bodov nestačilo v konečnom meraní na víťazstvo proti Leviciam. Naproti tomu 22 bodov P.J.-a Alawoyu stačilo na ďalšie pohodlné víťazstvo majstra.

 

Najlepšia päťka kola

Miesto si v našej povestnej základnej päťke získala prievidzská dvojka Marič a Wisseh, rovnaké zastúpenie má aj Komárno v podobe Alawoyu a Vida, ktorých dopĺňa Michal Dolník zo Spišskej Novej Vsi.

FOTO: IVAN MRÍŠKA