• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V dohrávanom zápase 24. kola to bola bitka až do posledných sekúnd, z ktorej nakoniec víťazne vzišiel tím Komárna. Po výhre 83:76 na pôde Karlovky stále živí majster nádej na tretie miesto po základnej časti.

Aj napriek dohrávke januárového kola bola dôležitosť duelu na mieste, či už Karlovka alebo Komárno stále reálne bojuje o šieste, respektíve tretie miesto pred zápasmi play-off. „Bol to zvláštny duel, veľa stratených lôpt na oboch stranách. Mali sme veľkú šancu získať potrebné body v boji o pozíciu pred play-off, no nepodarilo sa nám to,“ skonštatoval so sklamaním domáci Michal Kožár. Skutočne išlo o netradičný zápas, nie že by bol nezaujímavý. Úvody štvrtín boli v réžii Karlovky, ale väčšinu ostatného priebehu ovládalo Komárno. „Vedeli sme, že nás čaká bitka. Karlovka je dobrým tímom, špeciálne doma sú oveľa silnejší. My sme však bojovali až do konca, čo nám prinieslo víťazstvo,“ povedal po zápase P.J. Alawoya.

Zverenci Milana Černického dlho odolávali favoritovi a v niekoľkých chvíľach sa zdalo, že majster urobil rozhodujúci krok na ceste za dvoma bodmi, ale bojovnosť a nasadenie domácich urobili zo zápasu drámu až do úplného záveru. „Karlovka urobila niekoľko bodových šnúr, čo sa však očakávalo. My sme neprestávali hrať našu hru, čo sa v konečnom dôsledku odzrkadlilo aj na konečnom skóre,“ pokračoval v hodnotení hosťujúci pivot. Majster sa v poslednej štvrtine odtrhol dokonca aj na rozdiel 11 bodov, ale vďaka Žilíkovi sa vysokoškoláci dostali necelé dve minúty pred koncom na rozdiel jediného koša.

 

To bolo však všetko, čo Karlovka dokázala v koncovke urobiť, kľúčové strely totiž nenašli svoj cieľ, naproti tomu Komárno premieňalo, keď to bolo potrebné. „Myslím si, že zo strany Komárno bolo dôležité, že vždy, keď sme sa dotiahli na 5 – 6 bodov, tak dokázali skórovať a opäť sa vzdialiť. Chýbala nám možno jedna či dve úspešné obrany, podporené rozvážnejšou hrou v útoku, ale to sa nám neporadilo,“ myslí si Kožár.

Pre Karlovku sa vidina šiesteho miesta pred štvrťfinálovými zápasmi výrazne vzdialila, po prehre 76:83 ich čaká v poslednom kole mestský rival Inter Bratislava, ktorého v doterajšej histórii vzájomných zápasov ešte nedokázali poraziť. Proti Komárnu však ukázali, že aj proti papierovo silnejším súperom nie sú bez šance, čo potvrdzujú aj slová kapitána Karlovky: „Výsledkovo sme zaznamenali posun a dokážeme hrať s favoritmi vyrovnanejšie zápasy, ale to nás nemôže uspokojiť, pretože potenciál družstva je vyšší, ako ukazujeme na ihrisku.“

Komárno má šancu na tretie miesto, v prípade ak zvíťazí nad Spišskou Novou Vsou a zároveň Levičania v domácom prostredí podľahnú Svitu. „Nemáme inú možnosť, ako byť pripravení na play-off. Treba sa sústrediť a dať do toho všetko. Basketball v play-off je totiž úplne odlišným basketbalom. Stále je priestor na zlepšenie, takže nás ešte čaká práca na tréningoch,“ uviedol na záver Alawoya.

Pozápasové reakcie zo zápasu Karlovka - Komárno:

FOTO: MARTIN ŠOPINEC