• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Handlovčania získali pod novým kormidelníkom prvé víťazstvo. Dva body sa však proti Nitre nerodili ľahko, v oklieštenej zostave zachraňovali víťazstvo doslova v záverečných sekundách.

Po prvom polčase, ktorý „baníci“ vyhrali 49:37 nič nenasvedčovalo tomu, že by sa pod Zoborom mohla udiať nejaká dráma. „Boli to dva rozličné polčasy. V prvých dvoch štvrtinách sme hrali svoju hru, v útoku nám vychádzali veci a v obrane sme si vedeli pomáhať. Druhý polčas sme to znegovali, začali sme hrať individualisticky v útoku, v obrane sme si nevypomáhali. Dotiahli sa na nás, my sme začali byť nervózni, z čoho vrcholili potom naše zlé útoky. Sme radi za výhru, ale nemalo by to byť také dramatické,“ vyjadril sa k stretnutiu pivot Handlovej Peter Sedmák.

Nitrania sa po prestávke nevzdali, vedení hlavne Juevolom Mylesom a Filipom Pejovičom sa krok po kroku dostával bližšie k obratu. Ten napokon prišiel aj necelých šesť minút pred koncom. „Mrzí nás to o to viac, že pre nás je každé víťazstvo cenné a včera sme k nemu boli najbližšie,“ uviedol hráč Nitry Adam Štefek. „Corgoni“ sa v týchto momentoch chopili vedenia, ktoré držali až do samotného záveru.

Osem sekúnd pred koncom stiahol Nenad Miloševič z čiary trestných hodov na 83:85, aby následne o štyri sekundy úspešnou trojkou rozhodol o tom, že s dvoma bodmi budú odchádzať Handlovčania. „Neprehrali sem len kvôli jednej strele v posledných sekúndách zápasu, ale pre prvý polčas, v ktorom sme súperovi darovali veľa otvorených striel spoza trojkového oblúka. Prehra o bod nám moc sebadôvery nedodá, je to len na nás, ako do každého vstúpime. Musíme hrať koncentrovane počas celých 40 minút. Mávame veľa výpadkov v obrane i v útoku,“ myslí si Štefek.

„Prišli sme v oklieštenej zostave, chýbal nám Jelínek a Bennett, Rozim sa zranil v zápase s Komárnom. Na konci sme mali aj šťastie, ale vyšiel nám signál, ktorý sme chceli. Nešo dal v samotnom závere dôležitú trojku, aj keď sa mu predtým moc nedarilo. Na konci potvrdil, aký je hráč,“ povedal ku koncovke Sedmák. Pre Handlovú má víťazstvo po nedávnych rošádach veľkú hodnotu. „Nejde ani tak o trénerskú zmenu, ale skôr to bolo o menšej frustrácii z toho, čo sa dialo predtým. Toto malo vplyv na náš výkon v posledných dvoch zápasoch. Keď sme však na tréningu ôsmi a trénujeme 4 na 4, tak sa potom aj prejaví na zápasoch. Ten tím sa rozpadol sa úplne z môjho pohľadu. Dúfam, že prídu čím skôr noví hráči. Je to teraz ťažké, v tomto období nájsť kvalitného hráča. Tréner má však určite dobré kontakty,“ dodal svoj pohľad na situáciu v tíme skúsený slovenský pivot.

Foto: Rastislav Búgel